Megsemmisítő ferencvárosi vereség Újpesten

Vágólapra másolva!
2010.09.11. 17:31
null
A TUDÓSÍTÁS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Címkék
Az Újpest hazai pályán 6–0-ra nyert a Ferencváros ellen a labdarúgó NB I 6. fordulójának rangadóján. A lilák Simon Krisztián góljával szereztek vezetést, majd Marek Heinz kiállításával a 40. percben emberelőnybe kerültek. Tisza Tibor még a szünet előtt növelte a hazaiak előnyét, a második félidőben pedig már csak egy csapat volt a pályán.


A hazaiaknál meglepetésre a kezdőben kapott helyet Böőr Zoltán, aki egy kemény belépő után már a mérkőzés elején összekapott Tóth Bencével. Mindkét oldalon láthattunk egy-egy szögletet, amelyből semmi sem lett, a 10. percben viszont meghűlhetett a vér a hazai szurkolók ereiben, mivel Andrezinho könnyedén csapta be emberét a bal oldalon, de keresztbe lőtt labdájába senki sem ért bele.

A 14. percben Vermes Krisztián könnyelműségére fázott rá majdnem az Újpest, de rövid hazaadására Balajzca Szabolcs még időben robbant ki kapujából, így becsúszva tisztázni tudott Heinz elől.

Többnyire a védők mögé belőtt labdákkal operáltak a csapatok, egy ilyennel léphetett ki Tisza Tibor, de Balog Zoltán becsúszva blokkolni tudta a csatár lövését.

A középpályán viszonylag könnyen átjutottak a felek, így hol az egyik, hol a másik kapunál alakul ki kisebb-nagyobb helyzet. Az egyik ilyen „elrobogás” végén Simon Krisztián lövését ütötte szögletre Marko Ranilovic.

A 28. percben már a fiatal újpesti nyerte kettejük párharcát, miután Pollák Zoltán remek beadása után a jobb alsó sarokba fejelt. 1–0

A gólt számos pirotechnikai eszköz meggyújtásával fogadták a hazai ultrák, aminek következtében tejfehér füstköd telepedett a pályára, több perc szünet után folytatódhatott csak a játék.

A 40. percben a fehér helyett a piros lépett elő főszereplővé, Marek Heinz ugyanis ilyen színű lapot kapott. A cseh csatár hosszan tolta meg a labdát, majd magasra emelt lábbal, talppal támadta meg ellenfelét, és bár nem találta el, Solymosi Péternél kiállítást ért az eset.

Az emberelőnyt hamar kihasználta az Újpest: Böőr kapott tisztán labdát a bal oldalon, középre adott, a berobbanó Tisza Tibor pedig közelről a hálóba talált. 2–0

A Ferencváros így kétgólos hátrányban, tíz emberrel vonulhatott szünetre, nem voltak tehát könnyű helyzetben a vendégek.

A második félidő kezdése két okból is csúszott: előbb Jimmy Jump szaladt be a pályára, és legalább egy percig ott is tartózkodott, majd ismét a füst vette át a hatalmat. A játékvezető döntésének megfelelően a játékosok levonultak a pályáról...

Jó tízperces várakozás után ismét útjára indult a labda. A második játékrész elején az újpestiek előtt több ígéretes lehetőség is adódott, végül egy végletekig kijátszott akció végén Rajczi Péter növelte tovább a lilák előnyét. Tisza passzolt a jobb oldalon felfutó Simonhoz, aki tökéletesen centerezett, Rajczinak pedig közelről már nem volt nehéz dolga. 3–0

A Fradi könnyen visszaállíthatta volna a kétgólos különbséget, hiszen Rósa Dénes óriási helyzetbe került a hazai tizenhatoson belül, de Balajcza bravúrral védeni tudott.

A másik oldalon a 61. percben Ranilovic ugyanezt nem mondhatta el magáról,Tisza lekészítése után ugyanis Nikola Mitrovics védhetetlenül lőtt a kapujába, a labda a lécről pattant a gólvonal mögé. 4–0

Az Újpest nem vett vissza a tempóból, sorra dolgozta ki a helyzeteket. Előbb Rajczi emelt mellé nem sokkal, majd Tisza lapos lövése kerülte el centikkel a bal alsó sarkot.

A 72. percben azonban már érkezett az újabb gól, Simon ezúttal a bal oldalról adott középre, és ismét Rajczi volt a befejező ember. 5–0

A ferencvárosi „szurkolók” ezután bedöntötték a kerítést, a rohamrendőrök felsorakoztak előttük, Solymosi pedig félbeszakította a találkozót.

A játék végül újabb tíz perc állás után folytatódott, szinte rögtön egy Rajczi-lehetőséggel, a csatár perdítése kapu fölé ment.

A tízperces hosszabbításban jártunk már, amikor megszületett a hatodik hazai gól. Simek lövése után a labda a jobb oldali kapufa tövéről épp Tiszához pattant, akinek testéről (úgy tűnt, kézzel is besegített) már a kapuba jutott a játékszer. 6–0

A vége ennyi maradt, Solymosi megkönyörült a vendégeken, nem tartott tíz percig a hosszabbítás.

ÚJPEST–FERENCVÁROS 6–0 
 
(A Sport Tv felvétele)

 

TÖRTÉNELMET ÍRTAK AZ ÚJPESTIEK
 

 

MESTERMÉRLEG

Mészöly Géza: – „Ezt a mérkőzést, míg élünk, nem felejtjük el. Hihetetlenül boldogok vagyunk! Külön öröm számomra Simon Krisztián játéka, ami az MTK ellen nem jött be, most sikerült. Gólt szerzett, majd kétszer is gólpasszt adott.

Még most is libabőrös vagyok, mert történelmi tettet hajtottunk végre. A stadionújságot nevét nyugodtan megváltoztathatják 8–3-ról 6–0-ra."

Ezután a sajtótájékoztatón bejelentették, hogy az újpesti stadionújság neve mostantól 6–0 lesz.

 

Prukner László: – „Felfokozott várakozás előzte meg a mérkőzést, mindkét csapat átalakulóban van, de hasonló játékerőt képvisel. A mérkőzés elején nem utalt semmi arra, hogy ilyen különbségű vereséget szenvedtünk. Az első gól egy figyelmetlenségből született, majd történt egy olyan esemény, amit nem szeretnék kommentálni. Az én felelősségem, hogy kettő nulla után nem álltunk vissza, de ezt a Ferencváros sohasem teheti meg, még Újpesten sem! Gyakorolnunk kell az emberhátrányos helyzeteket, mint a vízilabdában. Elnézést kérek a szurkolóktól, mert tudom, hogy ez számukra egy életérzés, most pedig joggal lehetnek csalódottak."

 

 

AZ ÁLLÁS 
1. Kaposvári Rákóczi 6 4 1 1 12–7 +5  13
2. Budapest Honvéd 6 4 2 10–6 +4  12
3. MTK Budapest 6 3 2 1 8–7 +1  11
4. DVSC-TEVA 6 3 1 2 13–9 +4  10
5. Vasas 6 3 1 2 11–11 0 10
6. Ferencvárosi TC 6 3 1 2 9–12 –3  10
7. Újpest FC 6 2 3 1 10–4 +6  9
8. Videoton FC 5 2 2 1 9–5 +4  8
9. ZTE FC 6 2 2 2 10–10 0 8
10. Győri ETO FC 6 2 2 2 6–6 0 8
11. Paksi FC 5 1 2 2 8–10 –2  5
12. Szolnoki MÁV FC 5 1 2 2 5–7 –2  5
13. Lombard Pápa Termál FC 5 1 1 3 8–9 –1  4
14. BFC Siófok 6 4 2 2–6 –4  4
15. Kecskeméti TE-ERECO 5 1 4 10–16 –6  3
16. Szombathelyi Haladás 5 2 3 2–8 –6  2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik