Újpest: ezért kell vidékre költöznie a csapatnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.21. 17:01
Korábban beszámoltunk róla, hogy sajtóhírek szerint az Újpest labdarúgócsapata Kecskemétre költözhet. Nem sokkal később a klub hivatalosan is bejelentette, hogy a Széktói Stadionban játssza hazai mérkőzéseit addig, amíg nem költözik vissza a Szusza Ferenc Stadionba.

„Mivel a Szusza Ferenc Stadion felújítási munkálatai még javában folynak, valamint az új Illovszky Rudof Stadion építését is elkezdik novembertől, klubunknak új „hazai” pályát kellett keresnie. Végül a kecskeméti Széktói Stadionnal vezettek sikerre a tárgyalások. A megállapodás úgy szól, hogy addig rendezzük Kecskeméten a hazai meccseinket, amíg nem tudunk visszaköltözni a Szuszába. Hogy ez pontosan mikor lesz, azt sajnos nem tudjuk, mert sem a kivitelező, sem a vagyonkezelő (Nemzeti Sport Központok) nem ad erről tájékoztatást klubunknak.

Bízunk benne, hogy fanatikusaink a csapattal együtt vészelik át ezt a rövid időt, amíg a fővároson kívül vagyunk kénytelenek játszani, és elkísérik a csapatot Bács-Kiskun megye székhelyére.Bár sok NB I-es mérkőzés lejátszására alkalmasnak hitt pálya van Budapesten és környékén, ez a valóságban korántsem így van.

Fontosnak tartjuk megjegyezni továbbá, hogy web-és Facebook-oldalunk az Újpest FC hivatalos fórumai, ezért ezeken a felületen nem oszthatunk meg szurkolóinkkal félinformációkat és találgatásokat, csak és kizárólag hivatalosan megerősített híreket. Így fordulhatott elő például, hogy más sajtóorgánumok már korábban megszellőztették, hogy Kecskeméten rendezzük majd a hazai mérkőzéseinket, mi viszont csak a megkötött és aláírt megállapodás után tehetjük ezt közhírré” – olvasható a klub hivatalos oldalán.

Majd részletezik, hogy mely csapatok stadionjai, miért nem jöhettek szóba:

REAC – Nem alkalmas NB I-es mérkőzés megrendezésére.

Bp. Honvéd – Novembertől a Vasas FC ideiglenes otthona.

MTK Budapest – A friss gyep miatt tartósan nem adja bérbe a klub.

Csepel – Nem alkalmas NB I-es mérkőzés megrendezésére.

Soroksár – Nem alkalmas NB I-es mérkőzés megrendezésére.

BKV Előre – Nem alkalmas NB I-es mérkőzés megrendezésére.

BVSC – Nem alkalmas NB I-es mérkőzés megrendezésére.

Vác – Nem alkalmas NB I-es mérkőzés megrendezésére.

Tatabánya – Nem alkalmas NB I-es mérkőzés megrendezésére.

Felcsút, Pancho Aréna – A Videoton FC ideiglenes otthona.

Pápa – Túl távol helyezkedik el Budapesttől, valamint nem alkalmas NB I-es mérkőzés megrendezésére.

Mezőkövesd – Túl távol helyezkedik el Budapesttől.

Eger – Nem alkalmas NB I-es mérkőzés megrendezésére.

„Győr – A szerteágazó tulajdonviszonyok miatt körülményes és időigényes lenne a tárgyalás. AGyirmót és a Kecskemét közül a lila-fehér színek és a közelebbi fekvés miatt utóbbit választottuk” – indokolt a klub.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik