Újpest, DVTK: elherdált előnyök; Hali, Loki: kihagyott büntetők

Vágólapra másolva!
2011.07.09. 22:15
null
Kabát Péter ismét Újpesten bizonyíthat (Fotó: Korponai Tamás – archív)
A labdarúgó NB I rajtjára készülő csapatok közül nyolc játszott nemzetközi felkészülési mérkőzést szombaton: egyedül a Bp. Honvéd győzött, négyen (Diósgyőr, Debrecen, Zalaegerszeg, Újpest) döntetlent játszottak, hárman (Győri ETO, Pécs, Vasas) vereséget szenvedtek. A Kaposvár, a Haladás és a Kecskemét hazai vetélytársat győzött le (utóbbi a duplázó Újpest második csapatát). Az Újpest mellett a Loki is két meccset játszott.

 

KÉT LOKI-MECCS, KÉT DÖNTETLEN
A Zlatibor Voda és az MFK Kosice volt az ellenfél

A DVSC hivatalos honlapjának beszámolója szerint a Zlatibor Voda elleni mérkőzés első félidejében a Loki uralta a játékot, Bódi Ádám és Kulcsár Tamás előtt több lehetőség is adódott, míg a vendégek ritkábban jutottak el a kapu közelébe, és ha meg is célozták a hálót, Nenad Novakovics biztosan védett.

A második játékrészben a Zlatibor új csapattal állt ki, és bár továbbra is a Loki játszott fölényben – Kulcsár beadásából Coulibaly majdnem gólt szerzett –, a vezetést is megszerezte.

A csereként beálló Szilágyi Péter – szintén szerencsés – találattal egyenlített, s miután Salami nagy helyzetben hibázott, a döntetlen kitartott a végéig.

Az új szerzemények ezen a meccsen nem léptek pályára, Alisicet, Zahovaikót és Nikolicot a kassaiak elleni ugyancsak szombati mérkőzésen szerepeltette Kondás Elemér vezetőedző.

A kassaiak ellen a kezdeti kiegyenlített játék után enyhe mezőnyfölénybe kerültek a vendégek – olvasható a dvsc.hu-n –, ennek ellenére a Loki vonulhatott vezetéssel pihenőre. Az első félidő hajrájában Illés Gyula a lécre lőtt egy tizenegyest, de a visszapattanót besodorta a hálóba.

A második félidőt jobban kezdte a Loki, többet birtokolta a labdát ellenfelénél, ám a kassaiak büntetőből kiegyenlítettek. A csereként beálló Dombi Tibor visszaszerezte a vezetést, miután jobbról a hálóba ívelt, ám ez az előny sem tartott ki a végéig.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a 86. percben Ferenczi János megsérült, és a hátralévő időt emberhátrányban játszotta végig a Loki.

DVSC-TEVA–FK ZLATIBOR VODA (szerb) 1–1 (0–0)
Debrecen, Oláh Gábor utcai stadion, 1500 néző. V: Solymosi
DVSC: Novakovics – Nikolov (Bernáth, 68.), Simac, Mészáros, Korhut – Bódi, Varga, Szakály (Ferenczi J., 73.), Rezes – Coulibaly (Szilágyi, 68.), Kulcsár T. (Salami, 68.)
G: Szilágyi (79.), ill. Sztancsetics (63.)
DVSC-TEVA–MFK KOSICE (szlovákiai) 2–2 (1–0)
Debrecen, DEAC-pálya. V: Török
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Máté, Fodor, Illés Gy. – Alisic (Lucas, 55.), Ramos (Dombi, 65.), Spitzmüller, Yannick (Ferenczi J., 55.) – Zahovaiko (Salami, 65.), Nikolic (Szilágyi, 65.)
G: Illés Gy. (41.), Dombi (82.), ill. Skutka (11-esből, 70.), Viazanko (89.)
Forrás: dvsc.hu
KÉT ÚJPESTI MECCS, ÖSSZESEN ÖTGÓLNYI ELHERDÁLT ELŐNY
A Dunaszerdahely és a Kecskemét sem kapott ki a liláktól

Az Újpest két mérkőzést is játszott szombat délután: az elsőt tetemes előnyről elveszítette, a másodikat jelentős előnyről döntetlenre adta.

A második meccs volt a fontosabb, a dunaszerdahelyi DAC ellen játszott az első csapat. Az újpesti gólok története az ujpestfc.hu beszámolója szerint: a 16. percben a 16-oson belülre törő Kabát Péter beadásából Balogh Balázs helyezett a bal alsó sarokba, majd a 25. percben ugyanők voltak a főszereplők – Baloghot buktatták a 16-oson belül, Kabát értékesítette a 11-est.

Az újpestieknek az első és a második félidőben is adódtak gólszerzési lehetőségeik, de a fordulás után már nem tudtak a kapuba találni – szemben a dunaszerdahelyi vendégekkel, akik a kétgólos Delarge révén egyenlítettek.

Az újpestieket nemcsak a meleg sújtotta: az első félidő hajrájában Simon Krisztián megsérült, le kellett cserélni.

Az első találkozón – amelyen a Kecskemét tartalékjai voltak az ellenfelek – az újpestiek Rajczi Péter (2) és Szabó Bence góljaival 3–0-ra vezettek, mégis a KTE győzött. A csapatok kétszer 25 perces, majd egy 30 perces „harmadot" játszottak a nagy hőségre való tekintettel.

Az újpestiek hivatalos Facebook-oldalának tájékoztatása szerint Lázár Bence pénteken elektro-akupunktúrás kezelést kapott, és csak hétfőtől állhat újra edzésbe – értelemszerűen a szombati mérkőzéseket kihagyta.

ÚJPEST FC–DUNAJSKÁ STREDA (szlovákiai) 2–2 (2–0)
Szusza Ferenc Stadion, 1000 néző
Újpest FC: Balajcza (Horváth T., 45.) – Fehér Cs., Dvorschák, Takács Z., Pollák (Popovics, 70.) – Magos, Egerszegi (Zamostny, 55.), Markovics (Tajthy, 55.), Simon K. (Böőr, 38.) – Balogh B. – Kabát
G: Balogh B. (16.), Kabát (25. – 11-esből), ill. Delarge (50., 84.)
ÚJPEST FC II–KECSKEMÉT 3–4 (3–0)
Megyeri út, edzőpálya, 200 néző
Újpest FC II: Tiszai S. – Nagy J., Djerovics, Wilson (Széki, 35.), Nagy P. – Popovics (Erős R., 50.), Üveges, Tajthy (Gödöny L., 42.), Bognár I. – Rajczi, Szabó B.
Kecskemét: Ribánszki – Koszó, Gyagya, Urbán P., Farkas A. – Szavics, Patvaros – Gyurcsó, Tölgyesi, Stokic – Simon A. Játszott még: Antal B., Oláh M., Fonó, Brdarics, Pekár
G: Szabó B., Rajczi (2), ill. Simon A., Pekár, Koszó, Gyurcsó
Forrás: ujpestfc.hu

 

DIÓSGYŐRI VTK–TATRAN PRESOV (SZLOVÁKIAI) 3–3 (1–0)
Háromgólos előnyt herdáltak el a borsodiak

A DVTK hivatalos Facebook-oldalának beszámolója szerint 1–0-s első félidőt követően a diósgyőriek már három góllal vezettek, de nem tudták megtartani előnyüket. A hazaiak góljait Lippai Ákos (2) és a nemrégiben igazolt szenegáli L'Imam Seydi szerezte.

A diósgyőriek hivatalos honlapja arról tudósított, hogy a mérkőzés 34. percében egy kapu elé ívelt labdánál Ivan Rados kapus összeütközött csapattársával, Szavo Rakoviccsal. A DVTK szerb védőjét kórházba kellett szállítani, ahol megállapították: bordatörést szenvedett.

Igor Gal kisebb betegség miatt nem lépett pályára a hazaiaknál.

DIÓSGYŐRI VTK–TATRAN PRESOV (szlovákiai) 3–3 (1–0)
Diósgyőr, 600 néző. V: Radványi
DVTK: Rados – Vadász, Budovinszky, Rakovics (Dobos, 30.), Gohér – Abdouraman (Nagy T., 77.) – Gallardo (Halgas, 77.), Lippai (Illés, 77.), Luque (Bogáti, 72.) – Seydi (Bacsa, 72.), Menougong
G: Lippai (24., 50.), Seydi (55.), ill. Piter-Bucko (76., 84.), Petras (80.)
Forrás: boon.hu

KRILJA SZOVJETOV (OROSZ)–GYŐRI ETO 2–0 (1–0)
Az orosz sereghajtó nehéz ellenfélnek bizonyult

A nagy hőségben lejátszott ausztriai edzőmérkőzésen mindkét fél számára akadtak helyzetek – olvasható a győriek hivatalos honlapjának beszámolójában –, a házigazda szerepét betöltő szamarai csapat az első félidőben Szavin góljával megszerezte a vezetést.

A második félidőben ismét betaláltak az oroszok, az ETO – bár végig mezőnyfölényben játszott és Dudás Ádám révén kapufát rúgott – nem tudott szépíteni.

KRILJA SZOVJETOV (orosz)–GYŐRI ETO 2–0 (1–0)
Tarcsafürdő

Győri ETO FC: Sztevanovics – Takács Á. (Babic), Djordjevics (Sztanisics), Fehér Z. (Zámbó), Völgyi (Szabó O.) – Pilibaitis (Windecker), Trajkovics (Kiss M.), Ji-Paraná (Lamas), Koltai (Dudás) – Simon A. (Ahjupera), Dinjar (Alekszidze)

G: Szavin (38.), Prijomov (47.)
Forrás: eto.hu

 

BP. HONVÉD–GKS KATOWICE (LENGYEL) 2–1 (2–0)
Tchami két gól előkészítésében vállalt szerepet, majd megsérült

A honvedfc.hu beszámolója szerint az első gólt Tchami beadásából a Franciaországból visszatérő Abass szerezte a 14. percben, majd a 28. percben – nem sokkal a hőség miatt tartott ivószünetet követően – a Tchami által kiharcolt 11-esből Németh Norbert lőtt a kapu jobb oldalába.

A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, a lengyelek szépítettek is.

Danilo és Szekulics sérülés miatt hiányzott a kispesti csapatból, és Supka Attila elveszített még egy embert – az első félidő hajrájában Tchamit kényszerűségből kellett lecserélnie.

BP. HONVÉD–GKS KATOWICE (lengyel) 2–1 (2–0)
Bozsik-stadion, 200 néző. V: Szanyi Á.
BP. HONVÉD: Kemenes (Sánta, 70.) – Kosztolani (Baráth B., 73.), Botis (Bjelkanovics, 73.), Lovric (Hidi, 62.), Novák A. – Németh N. (Nagy A., 70.), Horváth A. (Debreceni, 46.), Zelenka (Ivancsics, 62.), Tchami (Hajdú N., 40.) – Abass, Délczeg
G: Abass (14.), Németh N. (28. – 11-esből), ill. Kowalczyk (57.)

 

ZTE FC–NK SLAVEN BELUPO (HORVÁT) 1–1 (1–0)
Meye a régi önmagát idézte

Csank János vezetőedző dolgát megnehezítették a sérülések, de a kissé tartalékosan felálló Zete is megállta a helyét. A hazaiak gólját Kocsárdi Gergely kipattanó labdája után Horváth András szerezte.

A zalaiak hivatalos honlapjának beszámolója szerint Jahic, Bulatovic, Serif, Hervás, Csordás és Bujor is biztatóan mozgott, a héten igazolt Meye pedig régi önmagát idézte.

A ZTE szerdán az SVSE ellen folytatja, az lesz a bajnoki főpróba.

ZTE FC–NK SLAVEN BELUPO (horvát) 1–1 (1–0)
Zalaegerszeg, 1000 néző
ZTE FC: Vlaszák (Jahic) – Kocsárdi (Turcsik), Bulatovic, Szalai (Gaál), Serif – Kovács Ge. (Kamber), Horváth A. (Csordás) – Rajcomar (Kovács Gá.), Hervás (Barna), Balázs (Bujor) – Turkovs (Meye)
G: Horváth A. (14.), ill. Vojanovic (58.)
Forrás: ztefc.hu

 

HALADÁS–SOPRONI VSE 2–0 (1–0)
Két tizenegyest is kihagytak a szombathelyiek

A haladasfc.nyugat.hu tudósítása szerint a tikkasztó hőségben lejátszott mérkőzésen végig a Hali irányított, kapusainak nem akadt dolga. A Sopronnak mindössze egy kapufára futotta erejéből.

A gólok története: a 27. percben Irhás bal oldali szögletéből Molnár Balázs fejelt a kapuba, az 50. percben pedig a csereként beálló Skriba Máté lőtte ki a jobb alsó sarkot.

A szombathelyiek az első és a második félidőben is kihagytak egy-egy tizenegyest: az első játékrészben Sipos Norbert gyenge lövését Sipos Gábor védte, a hajrában Gyurján Bence kísérleténél a kapufán csattant a labda.

SZOMBATHELYI HALADÁS–SOPRONI VSE 2–0 (1–0)
Szombathely, Rohonci út, 350 néző
Haladás: Gőcze (Mursits, 46.) – Jagodics, Molnár B. (Szvoboda, 46.), Devecseri (Kalász, 58.), Farkas M. (Horváth D., 60.) – Nagy I. G. (Skriba, 46.), Rajos (Szakály A., 46.), Búrány, Sipos N. (Gyurján, 46.) – Irhás (Ugrai, 46.), Oross (Kovács I., 26.)
G: Molnár B. (27.), Skriba (50.)
Forrás: haladasfc.nyugat.hu

 

PMFC–GLORIA BISTRITA (ROMÁN) 0–1 (0–1)
Fáradtak voltak a pécsiek

Mészáros Ferenc, a pécsiek vezetőedzője a találkozót követően a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatot: „Elég fáradt volt a társaság, bár az első 30 percben elég sok helyzetet alakítottunk ki, sajnos nem rúgtuk be őket, azellenfél pedig egy kidolgozott szép akció után vezetést szerzett."

PMFC–Gloria Bistrita (román) 0–1 (0–1)
PMFC: Dibusz – Nagy J., Petrók (Causic), Todorovics, Törtei (Marovics) – Horváth Zs. (Simonfalvi). Scsepanovics, Pintér A., Regedei (Lantos) – Andorka (Nagy. O), Bajzát (Wittrédi)
G: Preavsuv (35.)
Forrás: pmfc.hu

 

ADMIRA (OSZTRÁK)–VASAS 3–0 (1–0)
A második félidőben két tizenegyesgólt is kaptak a piros-kékek

Az első félidőben a Vasas játéka elfogadható volt – olvasható a klub hivatalos Facebook-oldalán –, egészen az első gólig, amelyet megelőzően Janjusevics egy hosszú indításra reagálva üresen hagyta a kaput, lehetőséget adva az ellenfélnek.

A második félidőben mindkét vezetőedző sokat cserélt, ám angyalföldi gól így sem született. A hazaiak a további két találatukat büntetőből szerezték.

A Vasas nem számíthatott a sérült Kulcsár Dávidra és Bárányos Zsoltra.

ADMIRA (OSZTRÁK)–VASAS 3–0 (1–0)
Maria Enzersdorf
Vasas: Janjusevic (Gyenes, 46.) – Boukar, Gáspár, Mileusznics (Radványi, 75.), Katona M. (Polényi, 75.) – Bakos (Ponczók, 46.), Kovács G. (Ferkó Cs., 55.), Arsics, Jokics – Honma, Simic (Beliczky, 55.)
G: Ledezma (30.), Jezek (47. – 11-esből), Sulimani (87. – 11-esből)
Forrás: labdarugas.vasassc.hu

 

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–DOROG 3–0 (0–0)
A második félidő döntött

A második félidőre beálló Miroszlav Grumics előbb Kulcsár nagyszerű indítását váltotta gólra, 11 méterről lőtt a kapuba, majd kisvártatva Pavlovics jobb oldali kitűnő beadására érkezett jól, és hasonló távolságról ismét eredményes volt – olvasható a Rákóczi hivatalos honlapjának tudósításában.

A végeredményt Bank állította be, aki Bőle remek jobb oldali szögletét követően kapásból lőtt a hálóba a rövid saroknál. A hazai csapatból hiányzott a sérüléssel bajlódó Balázs Benjámin és Drazen Okuka.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–DOROG 3–0 (0–0)
Kaposvár, 400 néző. V: Ferencz
KAPOSVÁR. 1. félidő: Posza – Vadas, Bank, Zsók, Gujics – Hegedűs D., Pedro – Pavlovics, Kulcsár K., Dzsavad – Perics
2. félidő: Horváth L. – Jánvári, Bank, Zsók, Gujics – Hegedűs D., Farkas P. – Bőle, Alexeev, Katona Gy. – Grumics
G: Grumics (2), Bank
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik