Újpest: az UTE jogi lépéseket tehet az új címer miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.03. 20:14
Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC nyilvánosságra hozta új címerét. Az Újpesti Torna Egylet korábban már jelezte, nem járul hozzá a cseréhez, a futballklub pedig jogszerűen ezt nem teheti meg az engedélyük nélkül, így most meglépik a szükséges jogi lépéseket, ha a labdarúgóknál nem állítják vissza az eredeti címert.

Az Újpesti Torna Egylet közleményét változtatás nélkül közöljük: Az Újpesti Torna Egylet közleményét változtatás nélkül közöljük:

„Megdöbbenve értesültünk arról, hogy a múlt heti UTE – Újpest FC megbeszélés után, az ÚFC vezetősége fittyet hányva a társasági szerződésben foglaltakra, illetve az UTE korábban kiadott nyilatkozatára, a mai, hétfői napon jogosulatlanul, teljesen egyoldalúan, szándékosan törvényt sértve, a szurkolói véleményeket figyelmen kívül hagyva, megváltoztatta klubunk 132 éves hagyományát!

Ezennel felszólítjuk az Újpest FC vezetőségét, Dr. Gyarmati Esztert és a tulajdonost, Roderick Duchatelet urat, hogy azonnal tüntesse el az őáltaluk „győztes” címernek titulált logót, állítsa vissza a jogszerű állapotot, a mindenki által ismert és elismert címert, ellenkező esetben az UTE megteszi a szükséges jogi lépéseket!”

Az Újpest egyik szurkolói csoportja, a Viola Fidelity Facebook-oldalán jelezte, a címer megváltoztatása miatt tüntetést szervez a Vác elleni szombati felkészülési meccsre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik