nemzetisport.hu 2017.07.03 20:14 Frissítve: 2017.07.03 20:20

Újpest: az UTE jogi lépéseket tehet az új címer miatt

Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC nyilvánosságra hozta új címerét. Az Újpesti Torna Egylet korábban már jelezte, nem járul hozzá a cseréhez, a futballklub pedig jogszerűen ezt nem teheti meg az engedélyük nélkül, így most meglépik a szükséges jogi lépéseket, ha a labdarúgóknál nem állítják vissza az eredeti címert.

 

Az Újpesti Torna Egylet közleményét változtatás nélkül közöljük:

„Megdöbbenve értesültünk arról, hogy a múlt heti UTE – Újpest FC megbeszélés után, az ÚFC vezetősége fittyet hányva a társasági szerződésben foglaltakra, illetve az UTE korábban kiadott nyilatkozatára, a mai, hétfői napon jogosulatlanul, teljesen egyoldalúan, szándékosan törvényt sértve, a szurkolói véleményeket figyelmen kívül hagyva, megváltoztatta klubunk 132 éves hagyományát!

Ezennel felszólítjuk az Újpest FC vezetőségét, Dr. Gyarmati Esztert és a tulajdonost, Roderick Duchatelet urat, hogy azonnal tüntesse el az őáltaluk „győztes” címernek titulált logót, állítsa vissza a jogszerű állapotot, a mindenki által ismert és elismert címert, ellenkező esetben az UTE megteszi a szükséges jogi lépéseket!”

Az Újpest egyik szurkolói csoportja, a Viola Fidelity Facebook-oldalán jelezte, a címer megváltoztatása miatt tüntetést szervez a Vác elleni szombati felkészülési meccsre.

2019.10.19 13:38:20

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egyetlen gól döntötte el a 19 ezer néző előtt rendezett derbit, a vendég újpestiek csak kapufáig és helyzetekig jutottak.

2019.10.19 13:30:24

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), BACSINSZKI ÁDÁM (percről percre)

Varga Kevin buta kiállítása után Tőzsér Dániel tizenegyese döntött a hazaiak javára.

2019.10.19 13:35:01

Labdarúgó NB I TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Ugyanis a házigazda Zalaegerszeg ellen belefért a kispestieknek a sok hiba és a ziccerek elszórakozása is.

2019.10.19 13:32:29

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Sok kimaradt helyzet volt a találkozón, végül a Kisvárda tudott nyerni.