Újpest: az UTE együttműködési ajánlatot tett Duchatelet-nek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.04. 14:30
Az UTE hivatalos honlapján nyilvánosan együttműködési ajánlatot tett Roderick Duchatelet-nek, az Újpest FC tulajdonosának. A meglehetősen bonyolult újpesti helyzetről csütörtöki cikkünkben olvashattak bővebben. Az UTE közleményét tartalmi változtatás nélkül tesszük közzé. A levelet hivatalos formában is megküldte Duchatelet-nek.

„Az Újpesti Torna Egylet több mint 131 éve szolgálja az újpesti sport érdekeit, és mindig a legfontosabb küldetése volt a lehető legmagasabb színvonalú élsport és a lehető legszélesebb kört elérő tömegsport megteremtése.„Az Újpesti Torna Egylet több mint 131 éve szolgálja az újpesti sport érdekeit, és mindig a legfontosabb küldetése volt a lehető legmagasabb színvonalú élsport és a lehető legszélesebb kört elérő tömegsport megteremtése.

Megítélésünk szerint az elmúlt időszak labdarúgással kapcsolatos viharos eseményei nem szolgálják a magas színvonalú újpesti labdarúgás érdekeit, ezért együttműködési ajánlatot teszünk az újpesti utánpótlás és az újpesti felnőtt labdarúgás fejlődése érdekében.

Az érvényben lévő MLSZ utánpótlás szabályok szerint az Ön tulajdonában lévő utánpótlás nevelő egyesület „C” kategóriás, míg az UTE Labdarúgó Akadémia „B” kategóriás utánpótlás csapatnak minősül.

Ez a rangsorolás nem előnyös egyik sportszervezetnek sem. Összefogással megnyílna az út ahhoz, hogy magas színvonalú „A” kategóriás labdarúgó akadémiai minősítést szerezzünk, ezzel mi lehetnénk az ország egyik legjobb, vagy a legjobb utánpótlás bázisa. Közös munkákkal elérhetővé válna, hogy a fővárosban kiemelt akadémiai rangot szerezzünk.

Kérjük, amennyiben szándékunkat megfontolandónak tartja, üljünk tárgyalóasztalhoz a mielőbbi előremutató megoldás érdekében.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik