Újpest: a várva várt Ojo megérkezett! Biton-reakció

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.01. 10:41
null
Kim Ojo és Kovács Zoltán, az Újpest sportigazgatója (Fotó: ujpestfc.hu)
A nigériai mellett egy másik csatárt is igazolnának még a lila-fehérek, miután az izraeli nem jön.Az Újpest FC-nél a vezetőség hetek óta dolgozott a nigériai Kim Ojo szerződtetésén, akinek az érkezését múlt héten be is jelentették, ma pedig csatlakozott a kerethez. Nem úgy, mint az izraeli David Biton, aki a korábbi bejelentés ellenére a szlovén Mariborhoz igazolt – az Újpest hivatalos honlapján reagált a történtekre.

 

 

Kim Ojót egy évre vette kölcsön az Újpest a belga Genktől. A múltheti bejelentés után a csatár meg is érkezett Magyarországra és ma csatlakozott a kerethez.

Nem úgy az izraeli David Biton, akivel kapcsolatban már jeleztük, a múlt heti bejelentés ellenére mégsem érkezik, a belga Standardtól egy évre kölcsönbe a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutó szlovén Mariborhoz került.

„Az Újpest FC sajnálja, hogy Biton mégsem igazol a Megyeri úti klubhoz, viszont nem szerette volna elvenni a lehetőséget a támadó elől, hogy a BL-ben szerepelhessen. További pályafutásához sok sikert kívánunk! Bízunk benne, hogy sikerül megtalálni a helyettesét” – fogalmaz mai hivatalos közleményében az ujpestfc.hu.

A Nemzeti Sport Online kérdésére Kovács Zoltán sportigazgató is megerősítette, hogy csatárposztra szeretnének még igazolni, de konkrétumokkal még nem tudott szolgálni.

OJO MINÉL HAMARABB BEMUTATKOZNA A LILÁKNÁL

Kim Ojo részt vett első edzésén az Újpest labdarúgócsapatánál. A hatalmas termetű nigériai csatár minél hamarabb be akar mutatkozni a liláknál.

„Jó volt a tréning, megismerkedtem az új társaimmal – nyilatkozta az ujpestfc.hu-nak Kim Ojo, aki egy idényre érkezett az Újpesthez, kölcsönbe. – Bízom benne, hogy minél hamarabb pályára léphetek az Újpest FC színeiben. Mezszámom is van. Enyém a kilences. A Debrecen elleni mérkőzésen voltam itt legutóbb, korábban sohasem jártam Magyarországon. Sok jót hallottam a csapatról, Budapestről, és azt is tudom, hogy a szurkolótáboruk is fantasztikus. Korábban, egykori norvégiai csapattársammal, Korcsmár Zsolttal is beszéltem, bátorított, hogy mindenképpen jöjjek Újpestre. Bízom benne, hogy minél hamarabb pályára léphetek lilában. Már nagyon várom!”

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Berat Ahmeti (albán, KF Pristina – Koszovó), Enis Bardhi (macedón, Prespa Birlik – Svédország), Szandro Cvejba (orosz, SZKA-Enyergija Habarovszk), Fodor Marcell (Ajka, kölcsönből vissza), Forró Gyula (KTE), Holdampf Gergő (ZTE), Nebojsa Koszovics (montenegrói, Standard Liege – Belgium, ismét kölcsönbe), Aristote Mboma (kongói-finn, FC Honka – Finnország), Nagy Gábor (Haladás), Loic Nego (francia, Charlton – Anglia, kölcsönbe), Dani Ponce (spanyol, Alcorcón – Spanyolország), Rodrigo Rojo (uruguayi, CA Fénix – Uruguay), Jérémy Serwy (belga, Borussia Dortmund II – Németország), Vadász Viktor (DVTK), Kim Ojo (nigériai, Genk – Belgium, kölcsönbe)
Távozott/távozhat: Jarmo Ahjupera (észt, Nömme Kalju – Észtország), Darwin Andrade (kolumbiai, Standard Liege – Belgium, kölcsönbe) José María Antón (spanyol, ?), Henri Eninful (togói, KTE – kölcsön után végleg), Fodor Marcell (ZTE), Juanan (spanyol, ?), Lázár Bence (Nyíregyháza Spartacus – kölcsönbe), Simon Ligot (belga, Standard Liege – Belgium, kölcsönből vissza), Jean-Marc Makusu Mundele (kongói, Zulte Waregem – Belgium?), Bojan Mihajlovics (szerb, ?), Pierre-Yves Ngawa (belga, Standard Liege – Belgium, kölcsönből vissza, majd onnan Lierse – Belgium), Nikolas Proesmans (belga, ?), Lansana Sagna (szenegáli, ?), Hisham Abdallah Said (kenyai, ?), El Hadji Badiane Sidibe (szenegáli, ?), Toricska Rajmond (Kozármisleny után Salgótarjáni BTC – kölcsönbe), Bavon Tshibuabua (kongói, ?), Zamostny Balázs (Haladás – kölcsönbe)
Kiszemeltek: Olivier Bonnes (nigeri, legutóbb FC Brussels – Belgium), Amadou Haidara (francia, legutóbb Nantes II – Franciaország)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik