I. M. 2020.01.27 12:08 Frissítve: 2020.01.28 16:07

Újpest: a svéd harmadosztályból igazoltak középpályást – hivatalos

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC hivatalos honlapján tudatta, hogy tavaszra kölcsönvette Moussa Corso Traorét a svéd harmadosztályú Vasalunds IF-től. A 21 éves guineai középpályást az idény végén opciós joggal végleg megszerezhetik a lila-fehérek.

Moussa Corso Traoré az Újpest legújabb igazolása (Fotó: ujpestfc.hu)

 

Moussa Corso Traoré a svéd harmadosztályú (Ettan Norra) Vasalunds IF színeiben a 2019-es idényben 20 bajnokin lépett pályára, összesen 1661 percet töltött a pályán, gólt és gólpasszt nem jegyzett, hat sárga és egy piros lapot kapott – a Transfermarkt adatai szerint. A Soccerway 22 bajnokiról és 1841 játékpercről tud. Klubja a 6. helyen zárt a november 2-án véget ért 16 csapatos ligában. Traoré legutóbb a svéd harmadosztályú bajnokság utolsó előtti fordulójában, október 27-én lépett pályára tétmeccsen.

„Nagy álmom vált azzal valóra, hogy csatlakozhattam ehhez a klubhoz – idézi az ujpestfc.hu az új szerzeményt, Moussa Corso Traorét. Már egy ideje szerettem volna új szintre lépni, és hála az Istennek, ezzel az újpesti lehetőséggel ez most megadatott. Európában eddig svéd alsóbb osztályú csapatoknál játszottam, így ez most igazi előrelépés számomra. Szeretnék sokat fejlődni és idővel az Európában játszó legjobb afrikai játékosok egyikévé válni.”

A 21 éves guineai középpályás az Újpest harmadik téli igazolása Bacsa Patrik és Andreias Calcan után (valamint Novothny Soma visszatért a dél-koreai kölcsönből).

Az elefántcsontparti Lacina Traoré után – aki 2019 tavaszán 9 bajnokin lépett pályára az Újpestben – Moussa Corso Traoré lehet a második Traoré nevű labdarúgó, aki a lila-fehéreknél NB I-es mérkőzésen szerepel. 

Az Újpest korábban már szerződtetett svédországi alsóbb ligából labdarúgót, 2014 nyarán Enisz Bardi a svéd negyedosztályból érkezett. Ő azóta a spanyol La Ligában futballozik…


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Bacsa Patrik (DVTK), Andreias Calcan (román, FC Viitorul Constanta – Románia)
Kölcsönbe érkezők: Corso Moussa Traoré (guineai, Vasalunds IF – Svédország)
Kölcsönből visszatérők: Novothny Soma (Puszan IPark – Dél-Korea)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók: Fadgyas Tamás
(Nyíregyháza Spartacus), Feczesin Róbert (Vasas), Kovács Lóránt (romániai, Sepsi OSK – Románia), Rosy Lubaki (Kongói DK-beli, szabadon igazolható), Karol Mészáros (szlovák, SK Dynamo Ceske Budejovice – Csehország), Bojan Szankovics (montenegrói, Irtis Pavlodar – Kazahsztán)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Litauszki Róbert (érdeklődik iránta: Vasas), Koszta Márk (érdeklődik iránta: Vasas), Zsótér Donát

 

2020.02.17 17:04:30

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A Ferencváros tragikus sorsú trénere még az óceánjárón is futballedzést vezényelt.

2020.02.17 16:11:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Olekszandr Zubkov, Radó András, Davide Lanzafame, Szappanos Péter – a forduló főszereplői.

2020.02.16 22:58:23

Labdarúgó NB I SZ. M.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2020.02.16 10:54:04

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hornyák Zsolt többször tehetetlennek érezte magát a kiállítások miatt, most győzelemnek örülhetett.

2020.02.15 22:45:25

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hogy mit kaptak, legfeljebb érzelmi kérdés lehet.