Újpest: 2 milliós nettó fizetésre mondott nemet – ezért nem kell az alapember

Vágólapra másolva!
2018.01.29. 19:37
null
Windecker József nem hosszabbította meg a szerződését az Újpesttel (Fotó: Török Attila)
Mint beszámoltunk róla, Windecker József nem tudott megegyezni az Újpesttel a nyáron lejáró szerződésének meghosszabbításáról, és ezek után nem utazott el a klub törökországi edzőtáborába sem. A Nemzeti Sport Online információja szerint a középpályást a Puskás Akadémia szeretné leigazolni. Az ügyben hétfőre ígért újpesti közlemény délután meg is jelent a klub hivatalos honlapján.

 

Az alább olvasható közlemény részletekbe menően taglalja, hogy az Újpest mit ajánlott a 25 éves játékosnak: havi 2 milliós nettó alapfizetést, autó- és lakáshasználat mellett étkezési hozzájárulást is kínáltak a védőnek. Windecker ezt nem fogadta el, sőt, „az úgynevezett magyar szabállyal érvelt, miszerint nélküle csapatunk nem tudja az MLSZ által ajánlott törekvési elvet tartani”.
Az Újpest közleménye szerint a klub a jövőben olyan játékosokra szeretne koncentrálni, akikre hosszú távon számíthat.

Windecker az ősszel a 19-ből 18 bajnoki mérkőzést végigjátszott az Újpest színeiben, ezeken két gólt szerzett. Értékét a transfermarkt.de oldal 410 ezer euróra becsüli.

Íme, a közlemény változtatás nélkül:

Ahogy ígértük, elmondjuk, miért nem utazott a többiekkel Windecker József.

Honlapunk már szombaton jelezte, hogy Windecker József nem tartott a csapattal a beleki edzőtáborba. Középpályásunk a szezon végén lejáró szerződésének meghosszabbításával kapcsolatosan már az év első napjaiban megkapta klubunk új ajánlatát. Hatos számú játékosunknak a további együttműködés reményében havi nettó 2 millió forint feletti alapfizetést, lakást, kocsihasználatot és étkezést ajánlva szerettük volna meghosszabbítani a június végén lejáró kontraktusát, ezt Windecker József nem fogadta el. Sőt, az úgynevezett magyar szabállyal érvelt, miszerint nélküle csapatunk nem tudja az MLSZ által ajánlott törekvési elvet tartani. Ezzel a kereseti összeggel a legjobban fizetett játékosaink sorába léphetne, mindemellett prémiumrendszerünknek köszönhetően további komolyabb összeget kereshetne, valamint a céljaink elérését követően – ami az Újpest FC-nél a szezon végeztével nem lehet más, mint az európai futballporondra történő kijutás – év végi bónusz is illetné, ahogy a csapat többi tagját is. Az Újpest FC a jövőben sokkal inkább olyan játékosokra szeretne maximálisan fókuszálni, akikre hosszú távon számíthatunk, építhetünk.

Klubunk filozófiája, hogy a játékosokat a lehetőségeinkhez mérten maximálisan segítse, megtegyen mindent annak érdekében, hogy a lila-fehérbe öltözött futballisták szeme előtt csak a labdarúgás és a minél jobb eredmény elérése lebegjen egyéni és csapat szinten egyaránt. A klub és alkalmazottai Windecker József esetében is mindent megtettek annak érdekében, hogy csak a futballal törődhessen. Az Újpest FC-nek nem célja, hogy belemenjen egy mesterségesen magasra tornászott átigazolási és/vagy fizetési harcba, amelynek nem a játéktudás a lényege. Hisszük és valljuk, hogy az ilyen esetekben „megtakarított” pénznek sokkal fontosabb és célszerűbb helye van például az utánpótlásbázisunk fejlesztésében, a felnőtt csapat körülményeinek további kényelmi javításában, de legalább ennyire fontos törekvés a szurkolóink kiszolgálásának jobbá tétele a Szusza Ferenc Stadionban.

„Egy, most már igazán értékes játékosról beszélünk, aki rengeteget fejlődött a nálunk eltöltött időszakban. Ezt fontos hangsúlyozni, hiszen amióta megérkezett a Megyeri útra, egyetlen hivatalos és/vagy konkrét érdeklődés vagy megkeresés sem volt vele kapcsolatosan. Ugyanakkor minden esetben megtérítettük a rehabilitációját – már az ideérkezést követő azonnali sérülést is beleértve –, továbbá, a felépülési idő alatt is teljes bért utaltunk neki. Sajnálom, hogy nem fogadta el a szerződéshosszabbítási ajánlatot, de ugyanakkor Enis Bardhi a kiváló példa filozófiánkra, miszerint klub és játékos egyaránt megtalálhatja a közös utat, majd egymást segítve, mindketten elérik céljaikat” – nyilatkozta a témával kapcsolatosan honlapunknak Roderick Duchatelet tulajdonosunk.

A jövőben egy megfelelő ajánlat esetén klubunk nem gördítene akadályt Windecker József esetleges távozása elé.

Az Újpest honlapján megjelent közlemény
Az Újpest honlapján megjelent közlemény


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Dzenan Burekovic (bosnyák, FK Vojvodina – Szerbia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Németh Kristóf
Kiszemeltek: Janis Ikaunieks (lett, Metz – Franciaország, próbajáték)
Távozók: Kovács Zoltán (ZTE FC)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:Anton Salétros (svéd, AIK Solna)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Windecker József (Puskás Akadémia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik