Túl az egymilliárd forinton a Debrecen

Vágólapra másolva!
2010.01.25. 13:17
null
Yannick követheti az elődök példáját (Fotó: Czagány Balázs)
Címkék
Az utóbbi három évben több mint egymilliárd forintért adott el játékosokat a Debrecen: a szakmai stáb felépítette, a klub vezetősége pedig tudatos üzletpolitikával, jó érzékkel túladott a labdarúgókon. A múlt héten a kameruni Yannick Mbengono kötelezte el magát négy évre a Lokihoz – nem lennénk meglepve, ha előbb-utóbb belőle is profitálna az egyesület.

Több mint egymilliárd forint – ennyiért adott el játékosokat a Debrecen az elmúlt három esztendőben.

A recept állandó: a szakmai stáb kiválasztja, megfelelő türelemmel felépíti a labdarúgókat, a klub vezetői pedig végül az eredeti vételár többszöröséért túladnak rajtuk.

Az első fecske ebből a szempontból Halmosi Péter volt – a Graztól ingyen érkező ballábas játékost 2007 januárjában adta el a Loki az angol Plymouthnak, majd a saját nevelésű Dzsudzsák Balázsért vághatott zsebre tetemes summát a klub. A szenegáli Ibrahima Sidibe és a kameruni Dorge Rostand Kouemaha is csupán ugródeszkának használta a DVSC-t: előbbi a St. Truiden, utóbbi a német másodosztály érintésével az FC Bruges csapatánál kötött ki, ma már ők is magyarországi fizetésük többszörösét keresik. A kapus Balogh Jánost a Hearts, a télen pedig Leandrót a ciprusi Omonia Nicosia vásárolta ki – ha összeadjuk a játékosokért kapott összegeket, láthatjuk: a Debrecen valóban több mint egymilliárd forintot keresett a felsoroltakon.

Így van ez rendjén, nyugaton így gazdálkodik egy jól működő klub.

A sornak minden bizonnyal nincs vége: Rudolf Gergelyen bármelyik pillanatban túladhat a DVSC, ráadásul ezzel egy időben a jövő építése is elkezdődött – a múlt héten Yannick Mbengono írt alá szerződést a Lokihoz. A Kecskemétről kivásárolt támadóval – a debreceni szokásoknak megfelelően – hosszú távú, négyéves megállapodást kötött a klub, és nincs kizárva, egy-két sikeres szezon után Yannick Mbengono is tetemes összegért igazolhat külföldre. Debrecenben valószínűleg ez a terv.

A KAMERUNI CSATÁR VÉLEMÉNYÉT, S AZT, HOGY AZ ELMÚLT ÉVEKBEN KIT MENNYIÉRT ADOTT EL A DVSC, A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik