Tovább nőtt a légiósok aránya az NB I-ben

Vágólapra másolva!
2010.08.04. 10:36
null
Alekszidze (10) és Pilibaitis (17) ebben a szezonban is tagja a győri légiónak (Fotó: Németh Ferenc – archív)
Címkék
A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) közzé tette az NB I 1. fordulójának statisztikáit, amelyből kiderül, hogy tovább növekedett Magyarországon a légiósok száma, a pályára lépő külföldiek aránya elérte a 35 százalékot.
NB I ADATBANK – KATTINTSON A KÉPRE!
NB I ADATBANK – KATTINTSON A KÉPRE!

A téli átigazolási szezont összefoglaló írásunkban már beszámoltunk arról, hogy tavasszal az NB I-ben játszó játékosok 31.8 százaléka volt külföldi, a HLSZ legfrissebb statisztikájából pedig kiderül, ez a szám tovább nőhet ebben az idényben, ugyanis az első fordulóban a pályára lépők csaknem 35 százaléka volt külföldi (196 játékosból 68).

Mivel az átigazolási időszak még tart, így a teljes összegzésnek még nem jött el az ideje (erre a piac augusztus 31-i zárása után kerítünk sort), de a HLSZ statisztikái ennek ellenére nagyon árulkodóak, még úgy is, hogy a Szolnok–Haladás meccset elhalasztották az 1. fordulóból, és az a találkozó azért valamelyest változtatna a képen, hiszen a két együttesnél kevés a légiós.

A HLSZ hivatalos honlapján olvasható kimutatás megállapítja, az egy évvel ezelőtti állapothoz képest körülbelül két teljes csapatra való, azaz huszonkettő magyar játékos tűnt el a porondról, akik helyett most külföldi játékos szerepel.

Az NB I 1. fordulójában az Újpest–Győr mérkőzésen pedig olyat is láthattunk, amilyenre korábban még nem volt példa a magyar élvonal történetében: a lefújás pillanatában az ETO-ban csak külföldi állampolgárok voltak a pályán.

 A VASÁRNAPI GYŐRI TIZENEGY A LEFÚJÁS PILLANATÁBAN
Sztevanovics (szerb) – Babic (horvát), Djordjevics (szerb), Sztanisics (szerb), Szabó O. (szlovákiai) – Csetkovics (montenegrói), Nicorec (román), Pilibaitis (litván), Trajkovics (szerb), Ceolin (brazil) – Alekszidze (grúz)
 AZ 1. FORDULÓBAN  PÁLYÁRA LÉPŐ MAGYAROK ÉS KÜLFÖLDIEK ARÁNYA
Paksi FC
14 magyar/ 0 külföldi
Újpest FC
13/1
MTK Budapest
13/1
Debreceni VSC
12/2
BFC Siófok 11/3
Lombard Pápa TFC
11/3
Videoton FC
10/4
Zalaegerszegi TE FC
10/4
Vasas 8/6
Kecskeméti TE
7/7
Kaposvári Rákóczi FC
7/7
Ferencváros 6/8
Budapest Honvéd 4/10
Győri ETO FC
2/12
 A táblázat a HLSZ adatai alapján készült! (Az összeállításban a határon túl született magyar játékosok légiósként szerepelnek.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik