Tovább dől a dominó: A. Attila három játékostársára vallott

Vágólapra másolva!
2011.11.14. 08:01
null
Hamarosan még több gyanúsított kezére kerülhet bilincs (képünk illusztráció, fotó: Imago)
Címkék
A Nemzeti Sport szombaton elsőként számolt be arról, hogy a magyarországi fogadási csalásokkal összefüggésben őrizetbe vették a hatóságok a korábbi NB I-es játékost, a jelenleg a másodosztályú Kozármislenyben futballozó A. Attilát. Tegnap az is kiderült, hogy a játékos vallomást is tett az ügyben érintett, 2009-ben lejátszott Honvéd–Siófok (2–2) mérkőzés kapcsán. Azóta azt is megtudtuk, a játékos megnevezte a csalási kísérletben résztvevő három társát – újabb őrizetbe vételek következhetnek...

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette, A. Attila megnevezte csalásra készülő társait. Információnk szerint három labdarúgóról beszélt, így vélhetően nekik sem kell sokat várniuk a rendőrök kopogtatására.

Ha a mérkőzés jegyzőkönyvét megvizsgáljuk, láthatjuk, a Honvéd ellen játszott H. Gábor is, akit az ügyészség a 2010. május 5-i Diósgyőr–Nyíregyháza (0–1) bajnoki manipulálásának kísérletével gyanúsít.

A szombati, Győri ETO FC II–Kozármisleny NB II-es bajnoki után történt elfogási akcióra hetekkel korábban készültek a nyomozók, ezt támasztja alá, hogy valamennyi siófoki labdarúgó szerződését átvizsgálták. Fazekas Géza elmondta, hogy a megalapozott gyanú megállapítását a magyar ügyészek és rendőrök által Németországban lefolytatott nyomozás is segítette. A Vajdaságból származó A. Attila az információk szerint ismerte a Berlinben székelő fogadási maffia egyik vezetőjét, Ante Sapinát, és közvetlen kapcsolatban állt a szervezet magyarországi irányítójával, Mario Cvrtakkal.

A Központi Nyomozó Főügyészség tegnap közölte, hogy a szombaton őrizetbe vett labdarúgóval szemben egy rendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja merült fel. Eszerint A. Attila 2009. április 21-én, a Bp. Honvéd–Siófok Magyar Kupa-elődöntő előtt a Siófok labdarúgójaként a „sporttörvényben és a munkaszerződésben leírt kötelességeit megszegve” kapcsolatba lépett és megállapodott a német bundabotrány központi figurájával. Megállapodásuk arról szólt, hogy a labdarúgó játékostársai segítségével az általa kért összesen 15-20 ezer euró ellenében a külföldi bűntársai által tervezett fogadásnak megfelelően befolyásolja a mérkőzés eredményét. A túl nagy kockázat miatt az elkövetői kör végül mégsem fogadott a mérkőzésre, így a pénzt sem fizették ki a játékosnak.

A. Attila sem az őrizetbe vétel, sem a megalapozott gyanú közlésével szemben nem jelentett be panaszt.

A TÉMÁVAL A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMA IS FOGLALKOZIK!

EMLÉKEZTETŐ
MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ (2009. 4. 21.)
BUDAPEST HONVÉD–SIÓFOK 2–2 (1–0)
Bozsik-stadion. V: Bede
HONVÉD: Rabóczki – Vukmir, Szmiljanics, Debreceni, Filó T. – Benjamin, Lungu, Diego (Abass), Dobos (Moreira) – Hercegfalvi, Stojakovic (Abraham)
SIÓFOK: Szalma – Bojtor (Koós), Sütő, Hegedűs Gy., Horváth G. – Andruskó (Nagy L.) – Kanta Sz., Tusori, Ivancsics – Roni, Magasföldi
Gólszerző: Szmiljanics (1–0) a 43., Hegedűs Gy. (1–1) a 49., Ivancsics (1–2) a 74., Hercegfalvi (11-esből, 2–2) a 91. percben
Kiállítva: Nagy Lajos a 83. percben
A Honvéd 4–3-as összesítéssel továbbjutott, később a Győr elleni döntőt is megnyerte.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik