Torghelle a legharcosabb magyar, Coulibaly a cselkirály

Vágólapra másolva!
2012.08.02. 15:37
null
Torghellével nem könnyű elbánni (Fotó: NS-archív)
Címkék
Kedden elemeztük a labdarúgó NB I első fordulójának történéseit, kiveséztük, melyik csapat hogyan teljesített; ma a játékosok egyéni mutatóit vesszük szemügyre.

 

SIDIBE VOLT A FORDULÓ LEGJOBBJA

Ha megnézzük, hogy a futballisták egyéni mutatóit, fontosabb tevékenységeit összesítő InStat Index alapján kik voltak a nyitó forduló legjobbjai, sok meglepetést nem találunk. A forduló legjobbjának, Ibrahima Sidibének duplája önmagáért beszél, ahogyan a csereként beugró Verpecz István remeklése, Alekszandar Ignjatovics győztes találata, Szakály Péter remek passzai és Szűcs Lajos rendszeres légi útjai is. A legtöbb kapura lövés a videotonos Nikolics Nemanja nevéhez fűződik, hatból négyszer a kaput is eltalálta, de csak egy ért gólt ezek közül. A második legigyekvőbb érdekes módon a Siófok védője, Nyári Tibor volt, a legpontosabb pedig a kecskeméti Jorginho, aki egyszer a hálót is megrezgette négy próbálkozása közül, de a másik három is a kapust késztette mozgásra, nem a labdaszedőket.

A VIDI-KÖZÉPPÁLYÁS KATALÁN PONTOSSÁGGAL PASSZOLT

A legtöbb passzal a videotonos Nikola Mitrovics szolgálta társait, szám szerint 76-tal, összességében nyolcvanhét százalékos eredményességgel. Sokatmondó, hogy a listán mögötte sorjáznak a védők és a védekező középpályások, a Debrecennek pedig elgondolkodtató, hogy az első húsz közé közülük csupán a balhátvéd Korhut Mihály fért oda, ő is a 19. helyre… A legtöbb gyors- és kulcsindító passzal a győri Nikola Trajkovics próbálkozott, ezek közül néhány gólpassz lehetett volna, ám társai rengeteget hibáztak.

Pontok, lövések és passzok. A TÖBBI TÁBLÁZATOT IS TARTALMAZÓ TELJES ÁBRA NAGYÍTVA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!
Pontok, lövések és passzok. A TÖBBI TÁBLÁZATOT IS TARTALMAZÓ TELJES ÁBRA NAGYÍTVA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!

 

A pécsi Wittrédi Dávid és a debreceni Szakály remeket ebben a kategóriában (utóbbi nem adott tehát túl sok labdát, de számos fontosat és dinamikusat), érdekes viszont az, hogy a paksi és a győri védők milyen jól segítették a támadásokat – és így sem tudtak győzni. A 16-osra a szombathelyi Halmosi Péter játszotta be a legtöbb labdát, de jó néhány szögletet is elvégzett.

CSAK EGY MAGYAR A TÍZ LEGHARCOSABB KÖZÖTT

Ha kétségkívül sok is a magyar átlagot sem elérő légiós az élvonalban, azért szerepükről sokat elárul, hogy a legharcosabb tíz játékos között csak egyetlen magyar található, mégpedig – egyáltalán nem meglepő módon – Torghelle Sándor. A legtöbb párharcot egy másik támadó, Sidibe nyerte meg, érdekes a pápai César Quintero második, valamint a kaposvári Drazsen Okuka előkelő helyezése. A levegő ura szintén Sidibe volt, de feltűnik mögötte a jól megtermett, 192 centiméterre nőtt Mohamadou Abdouraman (DVTK); a kispesti Marshal Johnson pedig százszázalékos teljesítmény nyújtott, hét légi párharcából hetet megnyert! Földön Quintero hozta a legtöbb viadalt, százalékosan viszont a ferencvárosi Aleksandar Jovanovic volt a kategória királya, 17-szer bocsátkozott harcba, 14-szer ő győzött. Kétarcú csapat a Kecskemét: KTE-s adta el (Jorginho) és szerezte meg a legtöbb (Koszó Balázs) labdát. Előbbi kategóriában meglepő a válogatott keretbe ismét behívott Halmosi Péter „előkelő” szereplése, aki nem kevesebb, mint 23 labdát szórt el, hatot ráadásul saját térfelén.

Párharcok földön és levegőben, labdaszerzés és -eladás.  A TÖBBI TÁBLÁZATOT IS TARTALMAZÓ TELJES ÁBRA NAGYÍTVA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!
Párharcok földön és levegőben, labdaszerzés és -eladás. A TÖBBI TÁBLÁZATOT IS TARTALMAZÓ TELJES ÁBRA NAGYÍTVA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!

 

COULIBALY, A CSEL- ÉS GÓLKIRÁLY

Gólkirályi címével már visszavágott kritikusainak a debreceni Adamo Coulibaly, akit sokan szidnak „merevlábúsága” miatt, de a nyitó fordulóban az ő nevéhez fűződik a legtöbb sikeres csel – meglepő az is, hogy Okuka követit. A győriek jól szerepeltek itt is, a szerelés ellenben nem ment nekik, ezt a műfajt a DVSC-s Nagy Zoltán művelte legjobban, Okuka és a pápai Rodenbücher István pedig relatíve a leghatékonyabban.

Cselek, szabálytalanságok és elcsípett labdák.  A TÖBBI TÁBLÁZATOT IS TARTALMAZÓ TELJES ÁBRA NAGYÍTVA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!
Cselek, szabálytalanságok és elcsípett labdák. A TÖBBI TÁBLÁZATOT IS TARTALMAZÓ TELJES ÁBRA NAGYÍTVA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!

AZ 1. FORDULÓ LEGJOBB CSAPATA

A forduló álomcsapata: Verpecz István (Debrecen, 419 pont, az NS-től 7-es osztályzatot kapott) – Nagy Zoltán (Debrecen, 311, 6), Alekszandar Ignjatovics (Honvéd, 381, 6), Jirí Krejcí (Pécs, 268, 5), Zoran Zeljkovic (Pécs, 307, 7) – Kulcsár Tamás (Debrecen, 323, 7), Nikola Mitrovics (Videoton, 315, 6), Szakály Péter (Debrecen, 380, 7), Rezes László (Debrecen, 275, 7) – Ibrahima Sidibe (Debrecen, 572, 8), Miroszlav Grumics (Pécs, 349, 6).

B-csapat: Szűcs Lajos (Pápa, 360, 8) – Rafa Wolfe (MTK, 280, 7), Nagy Tamás (Diósgyőr, 250, 6.), Szavo Rakovics (Diósgyőr, 227, 6), Hidvégi Sándor (MTK, 224, 5) – Könyves Norbert (MTK, 269, 6), Marshal Johnson (Honvéd, 308, 6), Lazar Arszics (Pápa, 256, 6), José Luque (Diósgyőr, 266, 7) – Tischler Patrik (MTK, 310, 6), Mouhamadou Seye (Pápa, 310, 6).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik