Több klubnál nem kell a szurkolói kártya, de praktikus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.01. 17:55
null
A Videotonnál nem kell szurkolói kártyát váltani (Fotó: NS-archív)
A legtöbb klub nem teszi kötelezővé a szurkolói kártya használatát, de erősen ajánlja a mérkőzéseire kilátogató nézőknek, hogy váltsák ki azt, mert a jegy vagy bérlet vásárlásakor mindenképpen meg kell adni a személyes adatokat, így a kártya felgyorsítja a vásárlást. A döntéseket megelőzte, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége úgy határozott, hogy a 2015–2016-os idényben nem teszi kötelezővé a klubok számára a szurkolói kártya használatát. Július 1-jei reakciók klubról klubra.

A Videoton az elmúlt idényhez hasonlóan továbbra sem teszi kötelezővé a szurkolói kártya használatát.

„Élve az MLSZ nyújtotta lehetőséggel a Videoton FC a Sóstói Stadionban, az elmúlt idényhez hasonlóan, továbbra sem teszi kötelezővé a szurkolói kártya használatát. A kölcsönös bizalomra épülő, egy idényre szóló időszak ugyanakkor a klubra és a szurkolókra is komoly felelősséget ró, hiszen a szövetség elnöksége a következő szezon végén visszatér a kérdésre, és megvizsgálja a döntés hatásait a szurkolásra vonatkozó szabályok betartására" – olvasható a vidi.hu-n.

„A Videoton FC ezért a közös célokon alapuló együttműködés érdekében kéri a Sóstói Stadionba kilátogató szurkolókat, hogy segítsenek megmutatni, kialakulhat egy olyan szurkolói kultúra, amelynél nem kell attól tartani, hogy méltatlan hangnemű skandálások vagy más jellegű rendbontás miatt a klubot a korábbiakhoz hasonló, jelentős fegyelmi büntetésekkel sújtja az MLSZ vagy az UEFA."

A Budapest Honvéd közleményben tudatta, hogy nem teszi kötelezővé a szurkolói kártya használatát, de erősen ajánlja.

„A Bp. Honvéd üdvözli az MLSZ azon döntését, hogy a jövőben nem teszi kötelezővé a klubkártyát. Az új bajnokság kezdetétől Kispesten sem lesz kötelező a klubkártya használata. A Bozsik-stadionban az MLSZ döntése nem okoz semmilyen gondot, hiszen évek óta rend van a kispesti pályán. A jövőben tehát nem lesz kötelező a klubkártya, ugyanakkor a gyorsabb bejutás érdekében javasoljuk, hogy szurkolóink használják a klubkártyát, hiszen az jelentősen csökkenti a várakozást a pénztáraknál" – olvasható a honvedfc.hu-n.

Diósgyőrben üdvözölték az MLSZ döntését.

„Üdvözöljük a szövetség döntését – idézi Szabó Tamást, a DVTK ügyvezetőjét a klub honlapja. – Szeretettel várjuk mérkőzéseinken mindazon szurkolóinkat, akik az elmúlt időszakban távol maradtak a Diósgyőri Stadionban megrendezett találkozóktól. Terveink szerint a DVTK-klubkártya mostantól elsősorban egyfajta kedvezménykártyaként funkcionál. A klubkártyával rendelkező szurkolóink a következő bajnokságra szóló bérletük megvásárlásakor az őszi szezonban kettő hazai találkozót tekinthetnek meg ingyenesen."

A Békéscsaba a honlapján kiadott közleményben azt írja, bár a találkozókat klubkártya kiváltása nélkül is meg lehet tekinteni, „az MLSZ közleményből az is világosan látszik, hogy ettől függetlenül a belépőjegy és/vagy bérlet vásárláskor továbbra is szükséges a személyi adatok megadása. A Békéscsaba 1912 Előre nem teszi kötelezővé a klubkártya kiváltását, de kifejezetten ajánlja."

A csabaiak azt is kiemelték, hogy a klub külön pénztárakat biztosít majd a klubkártyával és anélkül érkező látogatók számára, ezek egyértelműen jelölve lesznek a bejáratoknál.

„Szintén lényeges tudnivaló, hogy a mérkőzések napján nem lehet majd klubkártyát és/vagy bérletet váltani. Kérjük tisztelt szurkolóinkat, hogy a kiadott és megjelent közleményektől függetlenül váltsák ki klubkártyájukat, hiszen ezzel elkerülhetik a hosszas beléptetési procedúrát" – írja az 1912elore.hu.

Az Újpest megvárja az MLSZ hivatalos állásfoglalását, s csak azt követően ad ki közleményt, míg az MTK többekkel egyeztet.

„A Magyar Labdarúgó-szövetség ma nyilvánosságra hozott döntésével összefüggésben, mely szerint a szövetség az új bajnoki szezonban nem teszi kötelezővé a szurkolói kártya használatát, az MTK Budapest vezetősége haladéktalanul egyeztet a klub szurkolóival, a szurkolói szervezetek és csoportok képviselőivel, és a véleményük figyelembe vételével, velük közösen kíván dönteni a kérdésben" – szól az MTK közleménye.

A DVSC egyelőre csak a csütörtöki El-selejtezőről döntött, e szerint a Szutjeszka Niksics elleni mérkőzésre nem kötelező a szurkolói kártya, a csütörtökön 18.30-kor kezdődő mérkőzésre stadionkártyával nem rendelkező nézők egyszerűen, a nevük megadásával is válthatnak belépőt a Nagyerdei Stadion pénztáraiban és a DVSC Tesco áruházban lévő boltjában. A stadionkártyával rendelkezők a szokásos módon, az interneten, a pénztárakban minden új adatfelvétel nélkül válthatnak belépőt – írja a dvsc.hu.

A debreceni ultrák azonban az MLSZ döntése ellenére továbbra sem látogatják a DVSC mérkőzéseit. Pethe Tamás, a Loki Szurkolók Egyesületének szóvivője a dehir.hu-nak elmondta, azzal, hogy a szurkolói regisztrációt nem törölték el, nem lesz változás, de bízik benne, hogy hamarosan megoldódhat a helyzet.

A Ferencváros, a Haladás, a Paks, a Puskás Akadémia és a Vasas egyelőre nem reagált az MLSZ határozatára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik