Tízmilliárdos állami támogatással épül a debreceni stadion

Vágólapra másolva!
2010.11.08. 10:55
null
A stadion látványterve (Fotó: civishir.hu)<br />
Címkék
A DVSC hivatalos honlapj&aacute;nak besz&aacute;mol&oacute;ja szerint a korm&aacute;ny tegnap d&ouml;nt&ouml;tt arr&oacute;l, hogy k&eacute;t &eacute;v alatt &ouml;sszesen t&iacute;zmilli&aacute;rd forinttal t&aacute;mogatja az &uacute;j debreceni labdar&uacute;g&oacute;-stadion meg&eacute;p&iacute;t&eacute;s&eacute;t.

„A vasárnap éjszakába nyúló kormányülésen döntöttek a Debrecenben épülő stadion sorsáról” – olvasható a debreceni labdarúgócsapat hivatalos oldalán, a dvsc-hu-n.

A honlap idézi a kormányfő szóvivőjének, Szijjártó Péternek a nyilatkozatát, aki a Független Hírügynökségnek elmondta. Debrecen önkormányzatával közös projektcéget hoznak létre annak érdekében, hogy a városban felépülhessen a futballstadion, és a helyi csapat rangos mérkőzéseken is tudja az ellenfelet fogadni. Erre a kormány két év alatt két részletben 10 milliárd forintot szán.

Orbán Viktor miniszterelnök már korábban elmondta, támogatni fogják a debreceni stadion megépítését, és erről tegnap hivatalosan is döntött a kormány.

A dehir.hu arról számol be, hogy Debrecen főépítésze több mint 10 európai stadiont tanulmányozott az elmúlt hónapokban, és Hollandiában meg is találta azt a létesítményt, amely mintája lehet a debreceninek.

Kováts Ákos  tanulmánytervet készített arról, hogyan lehet a régi Nagyerdei stadion helyén felépíteni a 20 ezres arénát. A modell szerint az új létesítmény a jelenlegi alapterületnek csak egy részét foglalná el. A főépítész szerint a holland mintát követve Debrecenben is családbarát stadiont kellene felépíteni, vendéglátóegységekkel, kiszolgálóhelyiségekkel, hogy a létesítmény egyfajta élettérként funkcionáljon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik