Tíz-tizenöt próbajátékost várnak Pécsre, spanyolok is jöhetnek

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2012.01.02. 16:07
null
Pécsen nyáron is sok próbajátékos megfordult, így lesz ez a téli felkészülés során is (Fotó: Fuszek Gábor, archív)
Címkék
Sikeres őszi szezont tudhat maga mögött a Pécsi MFC labdarúgócsapata, hiszen az újonc baranyaiak hatodik helyen telelnek az NB I-ben. Ennek ellenére legalább három, de akár öt játékossal is erősíthetnek a legjobb tízbe vágyó piros-feketék – erről a csapat vezetőedzője, Mészáros Ferenc beszélt a Nemzeti Sport Online kérdésére.

A Pécsi MFC már decemberben tesztelt három futballistát – Borbély Csabát, Franklin Anzitét és Ivan Begovicot –, de közülük csak a közép-afrikai-francia Anzité tér vissza januárban, a 26 éves középpályást továbbtesztelik, ám nem ő lesz az egyetlen próbázó a baranyaiaknál.

„A télen tíz-tizenöt próbajátékos érkezése várható – köztük a korábban már tesztelt Franklin Anzitéé –, közülük három vagy akár öt játékost szerződtethetünk, mindenképp szeretnénk erősíteni a szünetben" – nyilatkozta az NSO-nak a PMFC vezetőedzője, Mészáros Ferenc, aki azonban hozzátette, a január 5-i első tréningen még nem igazán számít új futballistára.

„A tesztelésekre január közepétől kerítünk sort, mert a próbajátékosokat szeretnénk éles meccshelyzetekben is kipróbálni, de a felkészülés korai szakaszában még játszunk felkészülési találkozókat" – tette hozzá.

Mészáros azt is elmondta, a korábban bejelentett távozókon (Petrók Viktor, Tóth Zoltán, Sólyom Csaba, Egejuru Godslove) túl további játékostól nem szeretne megválni. Ezt mutatja az a szándék is, hogy a vezetők szeretnék meghosszabbítani Nagy Olivér nyáron lejáró szerződését.

A szakember a próbajátékosokkal kapcsolatban egyelőre nem beszélt részletekről, annyit mondott, hogy több menedzsertől is kaptak ajánlásokat. Ugyanakkor úgy értesültünk, hogy spanyol futballisták is lehetnek az érkezők között. Erről a DVTK spanyol légiósait Magyarországra közvetítő Paunoch Péter nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak.

„A Diósgyőr mellett a Pécsi MFC vezetői kerestek meg azzal, hogy a téli szünetben szívesen szerződtetnének spanyol labdarúgókat. Úgy gondolom, erre mindkét klubnál büszkék lehetnek, hiszen az előző idényben még mindkét gárda a másodosztályban szerepelt, de látszik, hogy komoly céljaik vannak az élvonalban" – fogalmazott kérdésünkre a menedzser.

PÉCSI MFC
Érkezett: Sólyom Csaba (Kozármisleny, kölcsönből vissza), Egejuru Godslove (nigériai, Kozármisleny, kölcsönből vissza)
Távozik/szabadon igazolható: Petrók Viktor (?), Tóth Zoltán (?), Sólyom Csaba (?), Egejuru Godslove (nigériai, ?)
Akivel tárgyalnak: Franklin Anzité (közép-afrikai, Etoile FC – Szingapúr, próbajáték)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik