Televízió: decembertől HD-ben sugároz a Sport1

Vágólapra másolva!
2012.10.08. 16:47
Címkék
December közepétől több sporteseményt is nagy felbontásban, azaz HD-ben sugároz a Sport1 televíziócsatorna. Elsőként a UPC kábelhálózatán lesz elérhető a fejlesztett csatorna, amely januárban jelenik meg más szolgáltatóknál.

A HD-műsorok között szerepelnek majd a Bajnokok Ligája, a magyar és a spanyol labdarúgó-bajnokság, az FA-kupa, a Német Kupa, a három kiemelt amerikai liga (NFL, NBA, NHL) mérkőzései és az ökölvívógálák.

Mint ismert, az MLSZ azzal a feltétellel árulta a labdarúgó NB I közvetítési jogát, hogy a közvetítő csatornák HD-ben sugározzák a találkozókat – erre a Sport1 haladékot kapott.

Az elmúlt héten a Barcelona volt a főszereplő a Sport Tv-n, kedden Lisszabonban léptek pályára Lionel Messiék, és a Benfica elleni BL-meccsükre hazánkban közel 700 ezren voltak kíváncsiak, míg a tegnap esti el clásicóra majd 750 ezren kapcsoltak. A Sport1 mindkét mérkőzés esetében magasan megelőzte vetélytársait, és a két nagy kereskedelmi televízió mögött a harmadik helyet szerezte meg a kereskedelmi szempontból legfontosabbnak tartott kategóriában, a 18-49 éves férfiak között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik