Szlovákia: nem tudták Győrben tartani, a Gazzetta felfedezte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.30. 12:34
Az olasz La Gazzetta dello Sport szakértői a világ ötven legjobb U20-as játékosa közé sorolták a szlovák élvonalban szereplő Zilinában (Zsolna) futballozó Bénes Lászlót – akit hozzáértés, figyelem, sportdiplomáciai érzék hiányában elveszített a magyar labdarúgás.

Bénes László pályafutása a Csallóközben (Szlovákia) fekvő Doborgazról indult, majd Somorján, később Dunaszerdahelyen nevelkedett, négy éve a győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémiára költözött. Akik látták a játékát, állították, kincsre lelt az ETO, s bár valóban szépen fejlődött, a felnőttek között mindössze nyolc percet kapott: 2014 decemberében 17 évesen a Honvéd elleni meccsen léphetett pályára.

„Sokat köszönhetek az ETO-nak, hiszen Győrben vált belőlem érett, profi futballista, sohasem feledem azt a három és fél esztendőt, amelyet az ETO-nál töltöttem – mondta a Nemzeti Sportnak a most 18 esztendős Bénes László. – Mégis váltottam, mert láttam, bármennyire tehetségesek vagyunk, a fiataloknak esélyünk sincs a csapatba kerülésre. Nem csupán én éreztem a bizalom hiányát, a nálam valamivel idősebb Kalmár Zsolt, Mervó Bence és Farkas Zoltán is, ők persze ma már nem csak az ETO összeomlása miatt nincsenek Győrben. Én sem kizárólag a játék, a bizalom hiánya miatt tértem vissza Szlovákiába, hanem mert az ETO vezérkara túl magas kivásárlási összeget állapított meg, és azt nem fogadtam el. Igaz, akkor már a zsolnaiak is nagyon akartak, s mert tudtam, hogy Szlovákiában számítanak a fiatalokra, egy évvel ezelőtt igent mondtam nekik. Nem bántam meg, mert végigfutballoztam az őszt az első csapatban, úgy érzem, nem is ment rosszul a játék. Egy meccs kivételével tizenkét találkozón végigjátszottam a kilencven percet.”

A nagy tehetségnek tartott labdarúgó, aki például az Athletic Bilbao ellen 3–2-re megnyert Európa-liga-meccsen is játszott,nem gondol a magyar válogatottságra.

„Ajánlgatták a magyar állampolgárságot, de egyelőre nem foglalkozom ezzel a kérdéssel – mondta. – Így hát szóba sem jöhet a magyar válogatottság. Szlovák viszont lehetek.”

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, HOGY ÉLTE MEG BÉNES A GAZZETTA ELISMERÉSÉT, ÉS MIT GONDOL AZ NB I-RŐL, KERESSE CIKKÜNKET A SZOMBATI NEMZETI SPORTBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik