„Szeretném bizonyítani, hogy méltó vagyok a Fradi-mezre"

Vágólapra másolva!
2013.06.24. 10:14
null
Elek Róbert úgy érzi, kirobbanó erőben várja a ferencvárosi próbajátékot
Elek Róbert egészséges önbizalommal várta a hétfőt, hogy megkezdje egyhetesre tervezett próbajátékát a Ferencváros labdarúgócsapatánál. Az Erdélyből érkező támadó korábban román bajnok volt, de – mint a Nemzeti Sportnak adott interjújából is kiderül – egy súlyos sérülés után gyakorlatilag újra el kellett kezdenie építeni a karrierjét.

 

– Hogyan került képbe a Ferencvárosnál?
Az élethez kell némi szerencse, no meg az sem árt, ha az embernek jó kapcsolatai vannak. A nővérem Szentendrén dolgozik, Margaretovics Mile vendéglőjében, aki óriási Fradi-drukker, korábban segítette az FTC női kézilabdacsapatát. Amikor megtudta, hogy lejárt a szerződésem, szabadon igazolhatóvá váltam, felvette a kapcsolatot a Fradi vezetőivel. Hát így történt.

Ez még nem jelenti azt, hogy zöld-fehérbe öltözhet.
Ezzel tisztában vagyok. Már az is megtiszteltetés, hogy a Romániában is hihetetlenül népszerű magyar klub lehetőséget ad a bizonyításra. Már túl vagyok a kötelező orvosi vizsgálaton, hétfőn pedig edzésre kell jelentkeznem. Nincs bennem félsz, kirobbanó erőben érzem magam. Szeretném bizonyítani, hogy méltó vagyok a Fradi-mezre, a Fradi hagyományaihoz.

Mit kell tudni az eddigi pályafutásáról?
Azt, hogy román bajnoki címmel büszkélkedhetek. Kétezer-hét és kétezer-tíz között a Galati futballistája voltam, tagja a bajnokcsapatnak. Ötvenegy első osztályú meccsen szerepeltem, ez a szám sokkal, de sokkal több lenne, ha három évvel ezelőtt nem szenvedek súlyos szárkapocscsonttörést. Műtét, hosszú kihagyás és a szokásos újrakezdés. Nem volt egyszerű, ráadásul a Galati akkor már kölcsönadott, így szó szerint alulról kellett újraépítkeznem.

Legutóbb a román harmadosztályban szerepelt. Onnan bekerülni a Fradiba...
Gólkirályi címet nyertem, és korábban már bizonyítottam, hogy legalábbis első osztályú futballista vagyok. Most is van több ajánlatom Romániából az első és másodosztályból, de szívesen kipróbálnám magam Magyarországon. A Fradi vonzása Romániában is erős.

Igaz, hogy Selymes Tibor, a román válogatott egykori klasszisa a rokona?
A keresztapám.

Sokat tanulhatott tőle.
Legalábbis igyekeztem ellesni sok mindent.

A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN MEGJELENT INTERJÚBÓL AZ IS KIDERÜL, MIÉRT ANDRIJ SEVCSENKO A NAGY KEDVENC, ÉS KI AZ EGYETLEN JÁTÉKOS A MAI FRADI-KERETBŐL, AKI ELLEN ELEK RÓBERTNEK MÁR VOLT ALKALMA FUTBALLOZNI.

Keresse a lapot az újságárusoknál vagy vásárolja meg az immár digitális formában is kapható Nemzeti Sportban!

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Busai Attila (Szolnok, kölcsönből vissza?), Grúz Tamás (Szolnok, kölcsönből vissza), Máté János (Siófok, kölcsönből vissza?), Zsivóczky Norbert (Szigetszentmiklós, kölcsönből vissza?)
Távozik/távozhat: Stanley Aborah (belga-ghánai, ?), Júnior Fell (brazil, ?), Juha Hakola(finn, ?), Martin Klein (cseh,?), Quenten Martinus (holland, ?), Máté János (?), Milan Perics (szerb, Videoton – kölcsönből vissza?), Marko Ranilovic (szlovén,?), Sváb Dániel (Energie Cottbus – Németország ?)
Kiszemeltek: Elek Róbert (szabadon igazolható),Jean Carlos Dondé (brazil, szabadon igazolható), Molnár Péter (szlovákiai, Győri ETO), Nagy Dominik (PMFC), Takács Tamás (szerbiai, Szigetszentmiklósi TK), Maurice Trapp (német, Union Berlin – Németország), Arsenio Valpoort (holland, Heerenveen – Hollandia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik