„Szerelemből” már senki sem szerződik a Fradihoz

Vágólapra másolva!
2009.12.21. 09:52
null
Shaw, Short, ... – könnyen lehet, hogy hamarosan tovább folytathatjuk az angliai sort (fotó: M. Németh Péter)
Címkék
Bár továbbra is nagy a titoktartás az Üllői úton, egészen bizonyos, hogy hétfőn fontos bejelentést tesz a Ferencváros labdarúgócsapata. Nagy meglepetésnek számítana, ha Berki Krisztián vezérigazgató és a tulajdonos, Kevin McCabe nem Ron Reid és Craig Short nevét említené az élvonalban szereplő csapat új szakmai vezetőiként.

 


 

SHEFFIELD: RON REID ÉRKEZIK

A Sheffield United hivatalos honlapjának hétfői híre megerősítette a Nemzeti Sport Online-on pénteken megjelent értesülést, ami szerint Ron Reid, az angol klub akadémiájának igazgatója Magyarországra érkezik, és a jövőben Craig Short vezetőedző mellett felel majd a Ferencvárosnál az első csapat szakmai munkájáért és ő lesz az akadémia menedzsere is.

 

A döntés „egy néhány hete kezdődött átszervezés része" - indokolja a változtatást a honlapnak a klubtulajdonos Kevin McCabe.

Szavatartó ember Berki Krisztán, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető zrt. vezérigazgatója. Az őszi szezon végén megígérte a szurkolóknak, hogy karácsonyra új edzőt talál a csapat élére, s lám, hétfőn bemutatják az együttes szakmai vezetőjét. Ha minden igaz, Ron Reidet, aki tulajdonképpen nem is igazán számít új embernek, hiszen éveken át a Sheffield United akadémiáját irányította, s korábban a szakember feladatának szánták a Ferencváros utánpótlásbázisának megreformálását is.

Mára azonban változott a terv: úgy tudni, Ron Reid és a Sheffield FC-től érkező Dave McCarthy is segíti Craig Short munkáját. Dave McCarthy tíz éven át dolgozott menedzserként a világ elsőként alapított futballklubjánál, a Sheffield FC-nél, azaz elég nagy rutinja van.

Az edzőkre a jelek szerint keveset áldoz a Ferencváros, majdhogynem házon belül oldja meg a helyzetet, ám hasonló a pénzügyi stratégia a játékosok szerződtetése kapcsán nem alkalmazható.

Viszont tény, a célok eléréséhez elkerülhetetlen a keret megerősítése – ez pedig pénzbe, sok pénzbe kerül, hiszen hiába nézett körül Igaz András technikai igazgató a honi játékospiacon, hiába vette fel a kapcsolatot külföldről hazatérő szerződés nélküli futballistákkal, ma már csupán „szerelemből” egyetlen labdarúgó sem szerződik az Üllői útra. Úgy tudni, a horvát Slaven Belupótól búcsúzó Csizmadia Csaba ára eléri a 150 ezer eurót, s akkor még nem beszéltünk a válogatott labdarúgó havi keresetéről.

Ám nem csak a védővel vette fel a kapcsolatot Igaz András, hétfőn például a Ciprusról visszatérő Sipos Norberttel egyeztet. A balszélsővel sem lesz egyszerű az egyezség, hiszen nevelőegyesülete, a Szombathelyi Haladás is visszavárja, ráadásul már „szimpatikus” ajánlatot is tett elé.

Három győri labdarúgó is szerepel a kiszemeltek között: úgy tudni, Zoran Supics, Völgyi Dániel és Bajzát Péter átigazolása ügyében is volt kapcsolatfelvétel, azonban kevés pénzért az ETO sem adja játékosait. Kérdés tehát, hogy Kevin McCabe tulajdonos rábólint-e a szerződtetésekre. Hétfőn játékosokkal kapcsolatban még nem tesz bejelentést a Fradi, nyilván az edző személye is befolyásolja majd az új labdarúgók érkezését.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik