Szerdán nem lesz FTC-Rapid, csütörtöktől nem bontják az Albert-stadiont

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2013.03.05. 17:31
null
A zöld-fehér klub egyelőre nem foglalt állást abban, hogy tényleg az Újpest elleni mérkőzés lesz-e<br />az utolsó tétmeccse a mostani Albert Flórián Stadionban (Fotó: NS-archív)
Bár a korábbi hírek arról szóltak, hogy a Ferencváros az Újpest elleni derbit követően március 13-án a Rapid Wien elleni találkozóval köszönhet el végleg az Albert-stadiontól, az osztrák csapat tájékoztatása szerint nem tudták elfogadni a meghívást. Ráadásul mivel még nincs meg a közbeszerzési pályázat győztese, így a korábbi hírekkel ellentétben másnap nem kezdődik meg az Albert-stadion bontása.

„Valóban kaptunk egy meghívást ferencvárosi barátainktól, de számunkra nem volt megfelelő a jövő heti időpont” – válaszolta a Nemzeti Sport Online érdeklődésére Peter Klingmüller, a Rapid Wien kommunikációs igazgatója.

Az egyesület keddi tájékoztatása szerint több együttessel is tárgyalásban állnak a búcsúmeccset illetően, mivel az FTC méltóképpen szeretné elbúcsúztatni a stadiont, amely 1974 óta szolgál a csapat otthonául.

A jövő hét csütörtökre tervezett, de jelen állás szerint megcsúszó stadionbontás kapcsán arra a kérdésre, hogy az Újpest elleni, vasárnapi bajnoki találkozó lesz-e az utolsó tétmérkőzés az arénában, a klub nem adott egyértelmű választ.

A Ferencváros több tárgyalást folytatott arra a helyzetre készülve, amikor már nem játszhatja jelenlegi stadionjában a hazai meccseit, az egyik lehetséges helyszín a Puskás Ferenc Stadion (amikor a hatvanas-hetvenes években az Üllői úti stadiont újjáépítették, a munkálatok ideje alatt évekig a Népstadionban játszotta hazai mérkőzéseit a Ferencváros).

Az új stadion a tervek szerint 2014 őszére készül el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik