Szekeres: Olyanért tüntetnének ellenem, amit nem mondtam

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.04. 07:20
Szekeres Tamás szerint a Ferencváros labdarúgócsapatához kapcsolódó szervezett szurkolói csoportok olyanért tüntetnének ellene, amit nem is mondott.

Mint szerdán megírtuk, a Ferencváros labdarúgócsapatához kapcsolódó szervezett szurkolói csoportok tüntetést szerveznek a péntek esti, Lombard Pápa elleni NB I-es mérkőzés idejére. A fanatikusok Szekeres Tamás, az új ferencvárosi stadiont üzemeltető LUSS Kft. ügyvezető igazgatójának azon kijelentése miatt szánták el magukat erre a lépésre, miszerint „olyan szolgáltatásokat kell nyújtaniuk, amelyekre a klasszikus szurkolótáboruk nem megy el, de jóval szélesebb, tehetősebb csoportokat be tudnak vonzani”. Mint szerdán megírtuk, a Ferencváros labdarúgócsapatához kapcsolódó szervezett szurkolói csoportok tüntetést szerveznek a péntek esti, Lombard Pápa elleni NB I-es mérkőzés idejére. A fanatikusok Szekeres Tamás, az új ferencvárosi stadiont üzemeltető LUSS Kft. ügyvezető igazgatójának azon kijelentése miatt szánták el magukat erre a lépésre, miszerint „olyan szolgáltatásokat kell nyújtaniuk, amelyekre a klasszikus szurkolótáboruk nem megy el, de jóval szélesebb, tehetősebb csoportokat be tudnak vonzani”.

Szurkolók nélkül nincs futball, pontosan tudja ezt Szekeres Tamás, 
aki küzdött a Fradi-pálya gyepén (Fotó: Szabó Miklós)
Szurkolók nélkül nincs futball, pontosan tudja ezt Szekeres Tamás, aki küzdött a Fradi-pálya gyepén (Fotó: Szabó Miklós)

Az érintett szerint félreértésről van szó.

„Álmomban nem gondoltam volna, hogy valaha magyarázkodnom kell ebben az ügyben, fel nem foghatom, hogy kanyarodott erre a történet – mondta Szekeres Tamás, a klub korábbi hatszoros
válogatott játékosa. – A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán elhangzottakról tudósító médium helyreigazítást közölt, elnézést kért tőlem, vagyis olyanért tüntetnének ellenem, amit nem mondtam.”

És hogy akkor mi is történt pontosan? Szekeres Tamás szerint a következő:

„A következő kérdést tette fel az egyik hallgató: ,»Mi okoz nagyobb kárt? Az, hogy a vénaszkenner miatt nem mennek be a nézők, vagy az, hogy büntetést fizet miattuk a klub rendbontás esetén?« A válaszom, és erről hangfelvétel tanúskodik, így szólt: »A saját véleményemet tudom elmondani, hiszen nem a Ferencváros vezetője, hanem a stadiont üzemeltető kft. alkalmazottja vagyok. A kár mindig kár marad, az ideális az lenne, ha semmilyen kárról nem kellene beszélni, hiszen ezt a legtöbb nyugat-európai stadionban megoldották, és egyre ritkábban fordul elő stadionon belül rendbontás. Persze esetenként van rá példa, az azonban, hogy a szurkolók nem jönnek be, átmeneti állapot, és egyszer majd visszajönnek. A többség visszatér, de lehetséges, hogy lesznek, akik lemorzsolódnak. Ám lesznek, talán nem hamarosan, több ezren, akik eddig a mostoha körülmények miatt nem jártak mérkőzésre, viszint egy igényes szolgáltatást szívesen igénybe vesznek. Egy modern stadionnak olyan réteget is meg kell tudni szólítania, amely eddig a szolgáltatások alacsony színvonala miatt távol maradt.«”

Szekeres kijelentette, szó sincs arról, hogy lecserélné a szurkolókat.

„Sohasem mondtam ilyet! Ám abban biztos vagyok, hogy ha igazán erős lesz a Fradi, sokan, akik ma még nem járnak ki meccsekre, eljönnek majd szurkolni a csapatnak.”

A TELJES CIKKET – AMELYBEN SZEKERES TAMÁS ARRÓL IS BESZÉL, HOGY A SZURKOLÓI LÉTSZÁM VISSZAESÉSÉVEL HOGYAN ALAKUL A BEVÉTEL – ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN – AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik