Díjazás: Dzsudzsák Balázs kapta a magyar Aranylabdát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.19. 17:57
Az nb1.hu által felkért sportújságírók szavazatai alapján 2014-ben Dzsudzsák Balázs érdemelte ki a legjobb magyar labdarúgónak járó magyar Aranylabdát. A Dinamo Moszkva szélsője Juhász Rolandot és Gera Zoltánt előzte meg a voksoláson.

Többéves hagyomány, hogy az nb1.hu sportújságírókat felkérve megszavaztatja az év legjobbjait a magyar futballban, a szereplőket hat kategóriába sorolva. A legfontosabb természetesen a magyar Aranylabda, azaz annak az eldöntése, hogy a naptári évben ki volt a legjobb magyar labdarúgó, de arra is fény derült a voksolás után, ki az NB I legjobb játékosa és legjobb idegenlégiósa, ki a legjobb játékvezető, a legjobb utánpótláskorú futballista, és ki az esztendő legjobb edzője.nb1.hu sportújságírókat felkérve megszavaztatja az év legjobbjait a magyar futballban, a szereplőket hat kategóriába sorolva. A legfontosabb természetesen a magyar Aranylabda, azaz annak az eldöntése, hogy a naptári évben ki volt a legjobb magyar labdarúgó, de arra is fény derült a voksolás után, ki az NB I legjobb játékosa és legjobb idegenlégiósa, ki a legjobb játékvezető, a legjobb utánpótláskorú futballista, és ki az esztendő legjobb edzője.

Az újságírók erősorrendben három nevet adhattak meg, az első helyezett hét, a második öt, a harmadik négy pontot kapott, a végeredmény pedig a pontok összesítésével alakult ki.

A legjobb játékvezetőnek Kassai Viktort, a legjobb edzőnek a Videotont irányító Joan Carrillót, a legjobb 21 éven aluli játékosnak a nyáron a Győri ETO-ból az RB Leipzighez igazoló Kalmár Zsoltot, a legjobb Magyarországon szereplő légiósnak a Ferencvárosból az Evertonhoz szerződő Muhamed Besicet, az NB I legjobbjának Juhász Rolandot, míg az esztendő legjobb magyar futballistájának Dzsudzsák Balázst választották meg.

A Dinamo Moszkva szélsője kevesebb újságírónál végzett az első helyen, mint Juhász, de több szakírónál került be az első háromba, mint a Videoton védője – ennek köszönheti győzelmét.

A SPORTÚJSÁGÍRÓK SZAVAZATAIT ITT TALÁLJA!

2014, MAGYAR ARANYLABDA
1. Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva) 111 pont
2. Juhász Roland (Videoton) 92
3. Gera Zoltán (Ferencváros) 44

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik