Szááááznyolcvaaan! – Kun Zoltán jegyzete

Vágólapra másolva!
2017.10.20. 00:40

Az első kettős rangadóm aztán tényleg felejthetetlen, már csak azért is, mert emlékeim szerint nem is volt több. A stadion éppenséggel nem telt meg, az első meccsen vagy hatvanan ücsöröghettünk a lelátón, míg a másodikra talán megtízszereződött a közönség. Így azért a nézőszám biztosan verte a gólszámot, bár eleinte nagy volt a csata: az egri lányok ugyanis tizenöt nullára nyertek, majd az éppen az NB III-ban vitézkedő fiúk tizenegy gólig jutottak, csoda, hogy a hálókat nem kellett lecserélni.

Jó, a hangulat kevésbé volt mérhető egy nyolcvanezres Fradi–Dózsához, de ott hatvanan is megtaláltuk benne a jót: négy, azaz négy félidő, csupa focival – hát kell ennél több egy szombat délutánra?

Debrecenben és Miskolcon is van most néhány száz szurkoló, akinek elsősorban a négy félidő, a száznyolcvan, bocsánat, szááááznyolcvaaan perc a lényeg. Aki semmi mást nem akar ezen a szombaton, mint kora délután kiülni a stadionba, majd estefelé hazaindulni, és közben hálát ad a sorsnak meg a sorsolásnak, pláne a stadionépítésnek, hogy pluszélményt kap, amiről még hónapok múlva is anekdotázhat a haveroknak: hehe, kettős rangadón voltam ám!

Ha most egy „kettős rangadót” kap élményként, az is tökéletes – a lényeg, hogy minden mérkőzésen minden egyes szurkoló kapjon valamit, ami arra sarkallja, legközelebb is kimenjen. A Nemzeti Sport régi-új kampányának is ez a lényege: valamit, bármit találjunk ki együtt a klubokkal, aminek köszönhetően a szurkoló érezhesse magát nyertesnek.

Számtalan edzővel, klubvezetővel beszéltünk az elmúlt napokban is, és szerencsére nagyon sokan felismerték, kell az odafigyelés, kell a plusz – kell valami show. A mozi ma már furcsa lenne digitális zörejek nélkül, a Hacsek és Sajó-féle, amúgy sokszor tényleg remek színházi daraboknak is leáldozott, de egy popsztár sem csak strandpapucsban áll ki a közönség elé, hanem minimum felgyújtatja a színpadot. Sokat változott a sport is, és lehet, hogy egy budapesti női kézilabda BL négyes döntő elég önmagában a szórakozáshoz, de egy sima NB I-es labdarúgó-bajnoki már nem biztos.

Egy dupla meccs azért mindig unikum, és szombaton még akkor is garantálható a remek szórakozás, ha a huszonhat gólra ezúttal nem mernék fogadni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik