Stieber útját járva menne a Bundesligába Böde

HEGYI DÁNIELHEGYI DÁNIEL
Vágólapra másolva!
2011.06.01. 16:24
null
Böde Dánielnek (balra) Bundesliga 2.-es csapatot keres menedzsere (Fotó: Szabó Miklós – archív)<br />
Böde Dániel iránt számos külföldi csapat érdeklődik, és menedzsere, Stijacic Radovan szerint a Bundesliga 2. lenne az ideális a Paks középpályása számára, aki hasonló utat járhatna be, mint a pályafutását a német élvonalbeli Mainznál folytató Stieber Zoltán. A FIFA-licences játékosügynök a fehérvári Mladen Bozsovics kérőiről és a Ferencvárost megvezető Emil Miljkovic ügyéről is beszélt a Nemzeti Sport Online-nak.

Az átigazolási időszak egyik legnagyobb kérdése az NB I-ben, hogy mi lesz az ezüstérmes Paks egyik legjobb játékosa, Böde Dániel sorsa. A 24 éves középpályás iránt számos klub érdeklődik, és menedzsere, Stijacic Radovan a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, a Bundesliga 2.-t tartaná ideális végállomásnak a paksi labdarúgó számára, akinek fényes jövőt jósol.

„Böde Dániel stílusához leginkább a német bajnokság passzol. Nekem az a véleményem, hogy a Bundesliga 2. a legjobb ugródeszka a magyar játékosok számára. Tessék csak megnézni, hol tart most Gera Zoltán, Gyepes Gábor vagy bármelyik magyar futballista, aki Angliában játszik! Stieber Zoltánnak is nagyon jól bevált, hogy az Alemannia Aachennél szerepelt, és szerződést is kapott az élvonalbeli Mainztól” – mondta Stijacic Radovan a Nemzeti Sport Online-nak.

„Egyelőre nem sikerült megállapodni az érdeklődőkkel. Jellemző a magyar csapatokra, hogy ha van egy jó játékosuk, azonnal hatalmas összegért akarják eladni, míg az ideérkezőket ingyen akarják megszerezni. Dániel esetében is egyelőre többet kér a Paks, mint amennyit érte ajánlottak. De Bödében hatalmas lehetőségek rejlenek. Amit tőle ebben az idényben láttunk, az csak az ötven százaléka a tudásának” – tette hozzá a menedzser.

Bozsovicsot számos angol klub vinné
(Fotó: Németh Ferenc – archív)
Bozsovicsot számos angol klub vinné (Fotó: Németh Ferenc – archív)

Stijacic Radovan számos Magyarországon játszó futballista karrierjét egyengeti. Ő intézi a Videoton montenegrói kapusa, Mladen Bozsovics ügyeit is, akit április végén több angol csapattal, köztük a Stoke Cityvel is hírbe hoztak. A FIFA-licences játékosügynök szerint azonban még jobb Premier League-ben szereplő együttesek is érdeklődnek Bozsovics iránt, aki ennek ellenére Fehérváron maradhat.

„Mladen Bozsovics nagyszerű kapus, a Stoke Citynél jobb angol élvonalbeli csapatok is érdeklődnek iránta, és Németországból is kérdezősködnek. Persze nem meglepő, hogy felfigyeltek rá a szigetországban, mivel nemcsak a Videotonban remekelt, hanem a montenegrói válogatottban is: az angolok például nem tudtak gólt lőni neki az őszi Eb-selejtezőn, Rooney három méterről sem tudta bevenni a kapuját a Wembleyben. Ennek ellenére korántsem ragaszkodunk a klubváltásához, mivel a Videotonnal nagyszerű a kapcsolatunk, Mladen kiváló körülmények között készülhet, és a cél a Bajnokok Ligája-szereplés. Ha a főtáblán játszhat a fehérvári csapatban, még több együttes látószögébe kerülhet be” – mondta a menedzser, aki egy másik fehérvári játékos, Dusan Vasziljevics ügyeit is intézi, és róla úgy nyilatkozott, marad a Videotonnál.

Nagy port kavart május elején Emil Miljkovic ügye a Ferencvárosnál, amikor a zöld-fehérek bosnyák csatára a klubot félrevezetve (azt állította nekik, hogy beteg édesanyjához utazik) próbajátékon vett részt a görög Kerkyránál. A 23 éves támadó ügynöke is Stijacic Radovan, aki szerint Miljkovic édesapja nyomására vezette meg a Fradit, és az eset miatt minden bizonnyal távoznia is kell az Üllői útról.

„Emil Miljkovic Szlovéniában kiválóan játszott, a legjobbak között tartották számon, és a bosnyák utánpótlás-válogatottban is jól szerepelt. Szerintem a Fradiban viszont nem találta meg a közös hangot a társakkal. Valaki ezt el tudja viselni, és valaki nem. A futballisták életében nagyon fontos az alkalmazkodás. Emil iránt egy jó görög csapat érdeklődött, és próbajátékra is hívták. Mivel nem játszott a Fradiban, édesapja utasítására elutazott az együtteshez. Sajnos a fiatal játékosok közül sokat a szülei irányítanak, akik sokat segíthetnek, de nagyon sokat is árthatnak. A görög csapat egyébként igényt tartott volna a szolgálataira, de ő visszatérése után az édesapja társaságában azonnal elnézést kért a Fraditól. Megbeszélték az ügyet, de úgy tűnik, hogy új klubot kell találnom Emil számára. Sajnálom, mert a Ferencváros egy nagyszerű futballistát veszít így el” – mondta Stijacic.

Sváb Dániel is a Ferencváros futballistája, és jelenleg a touloni utánpótlástornán vesz részt az U21-es válogatottal. A 20 éves játékos az FTC első csapatában nem kapott lehetőséget, de menedzsere szerint szép jövő előtt áll. Stijacic elmondta, ha a védő a következő idényben sem kap szerepet a „nagyok” között, új klubot keres neki.

„Sváb Dani ügyében sajnálatos, hogy nem kapott szerepet a Fradi első csapatában, de sohasem szólok bele a csapatok szakmai stábjának dolgába. Ez nem az én dolgom, olyan lenne, mintha a papnak mondanám, hogy kell keresztelni. Dani szép jövő előtt áll, nem ismer fáradtságot a meccseken. Majd meglátjuk, hogy mennyi lehetőséget kap a következő szezonban. Ha itt nem sikerül beverekednie magát az első csapatba, mindent meg fogok tenni, hogy külföldön próbálhassa ki magát. Arra nem sok esélyt látok, hogy ezen a nyáron klubot váltson, mivel nehéz lenne úgy eladni, hogy nem játszott az első csapatban” – jelentette ki Stijacic Radovan.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik