Sportpolitika: visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.05.28. 08:01
null
Újra lehetnek nézők a szabadtéri sportrendezvényeken (Fotó: Dömötör Csaba)
Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport értesülése, a Magyar Közlöny legutóbbi, május 27-i számában megjelentek alapján a kormány megengedi, hogy a szabadtéri rendezvényeken a helyszínen tartózkodjanak az emberek.

 

A rendeletben az áll, ha a rendezvény szervezője biztosítja a járvány miatti egészségügyi óvintézkedéseket, a helyszínen való tartózkodás megengedett, azaz a sporteseményeken lehetnek nézők.

Szabadtéri rendezvénynek minősül az olyan program, amely teljes időtartamában minden oldalról fallal körülhatárolt, fedett épületen kívül zajlik, vagy amely során a nézőket az időjárás miatt sátorral védik (például cirkuszsátor), illetve azok is, amelyeknél a rendezvény céljából épített fallal körülhatárolt, fedetlen vagy részben fedett létesítményben zajlanak (például stadion, uszoda, szabadtéri színpad, szabadtéri mozi).

Fontos, hogy a szabadtéri rendezvényeken lehetőség szerint legalább 1.5 méteres távolságot kell biztosítani a nézők között. A nézők csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, vagyis három széket üresen kell hagyni két ember között, illetve a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket sem lehet használni.

A Magyar Labdarúgó-szövetség csütörtökön ajánlást fogalmazott meg a klubok felé, miszerint a mérkőzést szervező klub dönthet, él-e a kormányrendelet adta lehetőséggel – a rendeletben szereplő előírások betartása mellett. A június 3-i Magyar Kupa-döntőre hamarosan megkezdődik a jegyárusítás.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón megerősítette a Magyar Közlönyben megjelenteket. Hangsúlyozta, azon rendezvényeken, ahol ülőhelyek vannak, három széket és egy sort üresen kell hagyni a nézők között.

A rendeletet ide kattintva elolvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik