Siófok: csak úgy peregtek a tíz- és húszezresek az öltözőben

Vágólapra másolva!
2013.05.22. 10:37
null
Horváth Károly a hét elején az öltözőben számolta le a prémiumot (Fotó: NS-archív)
Siófokon a leghatékonyabb inspirációs eszközt választották, ropogós bankókkal motiválják a labdarúgókat. Horváth Károly szakmai igazgató a hét első napján az öltöző közepén számoltatta le Fehér Zsolt csapatkapitánnyal a kasszában lévő prémiumot – csak úgy peregtek a tíz- és húszezresek.

 

„Egyértelmű, motivációnak szántuk – számolt be a különös hadműveletről a Nemzeti Sportnak Horváth Károly. – Szerettük volna, ha a srácok is látják, a pénzük forintra pontosan megvan. Fehér Zsolt az öltözőben a játékosok szeme láttára szurkolta le a bankjegyeket, volt dolga bőven, hiszen eddig prémiumot szinte alig tudtunk fizetni a csapatnak. Egyre több pénz van a közösben, egyre több a vesztenivalójuk."

Merthogy Siófokon úgy szólnak a szerződések, ha a csapat bennmaradást jelentő helyen áll, a játékosok a mérkőzést követő első hétfőn megkapják a pénzüket, ellenkező esetben gyűlik a kasszában, és csak akkor jutnak hozzá, ha a szezon végén nem pottyannak ki az élvonalból. A csapat eddig 22 pontot szorgoskodott össze, javarészt úgy, hogy kiesőhelyen állt.

„A kasszában van a pénz, csak ki kell venni – folytatta Horváth Károly. – Egy ideje már számolgatunk, nézegetjük a tabellát, bárcsak úgy lenne, hogy a bajnokság végén is számolgatnunk kellene, csak éppen akkor már a pénzt. Ennél a klubnál soha egyetlen forinttal sem tartoztunk a futballistáknak, a fizetések percre pontosan érkeznek a számlákra. Az igaz, hogy nem itt keresik a legtöbbet a játékosok az NB I-ben, de ami jár, az jár. Ráadásul az utolsó négy fordulóban már dupla prémiumért játszott a csapat. Kis túlzással mondhatom, ha az élvonalban maradunk, a srácokra szakad a bank..."

Ehhez az első, egyben legfontosabb lépés, hogy pénteken a Siófoknak le kell győznie a Pápát. Az együttes két fordulóval a vége előtt öt ponttal áll a Lombard mögött. A Balaton partján úgy vannak vele, most már izguljanak a pápaiak. Ők hétről hétre nyomás alatt játszanak, míg a legfőbb vetélytárs eddig páholyban érezhette magát. Az utolsó fordulóban a Siófok az Újpestet fogadja, míg a Lombard Diósgyőrbe látogat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik