Sidibe volt a DVSC vezére, kétszer nyert az FTC

Vágólapra másolva!
2012.07.21. 20:28
Címkék
Felkészülési mérkőzések sorát rendezték szombaton: a BL-selejtező visszavágójára készülő DVSC-Teva labdarúgócsapata – első sora nélkül – kétgólos győzelmet aratott a másodosztályú Mezőkövesd ellen. A Ferencváros délelőtt és délután is legyőzte másodosztályú riválisát, a Szigetszentmiklóst, illetve a BKV-t. Hasonlót cselekedett a Siófok az élvonalbeli kieső ZTE-vel, illetve a Paks a Veszprémmel. A Pécs és a Kecskemét nemzetközi találkozót játszott, előbbi egygólos vereséget szenvedett, utóbbi egygólos sikert könyvelhetett el. A nap zárásaként a Győrt a másodosztályú Sopron győzte le.

A tiszta piros debreceniek legjobbjaik nélkül is simán igazolták a papírformát a Mezőkövesd ellen (Fotó: dvsc.hu)
A tiszta piros debreceniek legjobbjaik nélkül is simán igazolták a papírformát a Mezőkövesd ellen (Fotó: dvsc.hu)
A tiszta piros debreceniek legjobbjaik nélkül is simán igazolták a papírformát a Mezőkövesd ellen (Fotó: dvsc.hu)
A tiszta piros debreceniek legjobbjaik nélkül is simán igazolták a papírformát a Mezőkövesd ellen (Fotó: dvsc.hu)
A tiszta piros debreceniek legjobbjaik nélkül is simán igazolták a papírformát a Mezőkövesd ellen (Fotó: dvsc.hu)

 

DVSC-Teva–Mezőkövesd (II.)

A dvsc.hu klubhonlap tájékoztatása szerint a debreceniek a 40. percben szereztek vezetést, Ibrahima Sidibe lövését követően a labda visszapattant a mezőnybe, a nyíregyházi kölcsönadásból hazatérő Csorba Szabolcs pedig gólra váltotta a lehetőséget. A második félidőben három említésre méltó esemény történt. Előbb a szünetben érkező Farkas II Balázs hagyta el kilenc perc múlva a pályát, majd Sidibe hathatós közreműködésével – gólpasszt adott a szenegáli támadó – Lucas duplázta meg az előnyt.

A mezőny legjobbja, Sidibe a végén még a kapufát is eltalálta, másodszor. A vendégeknél pályára lépett Bényei Balázs, aki – Ségér Dáviddal együtt – kölcsönjátékosként nagy valószínűséggel a DVSC-től a mezőkövesdiekhez kerül.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
DVSC-TEVA–MEZŐKÖVESD 2–0 (1–0)
Debrecen, 1000 néző. V: Veizer
DVSC: Verpecz (Polekszics, 46.) – Bernáth (Oláh G., 67.), Ludánszki (Albert, 46.), Szűcs, Ferenczi – Dombi (Mokánszki, 72.), Oláh G. (Spitzmüller, 46.), Burics (Lucas, 46.) – Csorba (Farkas, 46.; Vinicius, 55.), Mokánszki (Nikolic, 46.), Sidibe
Mezőkövesd: Szántai – Hegedűs (Bényei, 46.), Lakatos, Elek, Éles – Dobos, Bagi, Jeremiás, Bogdán, Szabó V. – Kemény
Gólszerző: Csorba (40.), Lucas (60.)
Forrás: dvsc.hu

 

Soproni Vasutas SE GYSEV Goldschmidt (II.)–Győri ETO

Felkészülési mérkőzésen a legutóbbi élvonalbeli bajnokságban bronzérmes, az első osztályban ezúttal is meghatározó szerepet betölteni kívánó Győri ETO labdarúgócsapata egygólos vereséget szenvedett a másodosztályú Soproni Vasutas SE GYSEV Goldschmidttől, adta hírül a győriek honlapja. A soproni találkozón Pintér Attila együttese jutott vezetéshez az első félidő közepén – Nikola Trajkovics volt eredményes –, az egygólos különbség a szünetben a házigazdákra nézve volt hízelgő, hiszen a győriek kapufát is szereztek, Varga Roland ziccert hibázott, és egyébként is mezőnyfölényben játszhattak. A fordulást követően a nyáron tucatnyi – köztük élvonalbeli rutinnal bíró – játékossal erősítő Sopron Gyánó Szabolcs találatával egyenlített, majd kimaradt győri lehetőségeket követően Deme Imre már a vendéglátókat juttatta vezetéshez a 74. percben.

SVSE GYSEV GOLDSCHMIDT (II.)–GYŐRI ETO FC 2–1 (0–1)
Sopron, 300 néző. V: Ábrahám
GYŐRI ETO FC: Sztevanovics – Svec, Lipták, Sztanisics (Lang, 67.), Totadze – Trajkovics, Pátkai (Nicorec, 72.), Kronaveter (Kamber, 52.) – Varga R., Ahjupera (Dina, 52.), Andrics (Dudás, 52.). Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Gyánó (53.), Deme (74.), ill. Trajkovics (26.)
Forrás: eto.hu

 

Kecskeméti TE–Banat Zrenjanin (szerb)

Nemzetközi felkészülési mérkőzésen a Kecskeméti TE hazai környezetben egygólos győzelmet aratott a szerb Banat Zrenjanin ellen, adta hírül a klub honlapja. A kecskemetite.hu beszámolójából megtudható, hogy a lilák az első félidő végére két légiósuk, Francis Litsingi és Eugene Salami egy-egy találatával kétgólos előnyhöz jutottak, ám a szünetben érkező kecskeméti csapat ellen a vendégek már eljutottak a szépítésig.

KECSKEMÉTI TE–FK BANAT ZRENJANIN (szerb) 2–1 (2–0)
Kecskemét, 1500 néző
KTE, első félidő: Németh – Sós, Koszó, Balogh, Forró – Bori, Szavics, Bertus – Litsingi, Jorginho, Salami. Második félidő: Borszéki (Antal) – Farkas I, Póti, Varga, Patvaros – Pekár, Tölgyesi, Vujovics – Forró (Hegedűs), Carlinho, Csokics (Tarabai)
FK BANAT: Bajics – Tadics, Jovandil, Vukacs, Csenics – Antanaszijevics, Muletics, Milojevics – Ozegovics, Jankovics, Delibaszics. Cserék: Trivunovics, Tasil, Sztankovics, Jovics, Milovanovics, Ratkovics, Cigoja, Vizelacs, Radosa
A kecskeméti gólszerzők: Litsingi, Salami
Forrás: kecskemetite.hu

 

 

Ferencváros–Szigetszentmiklós (II.)

A Ferencváros labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 3–0-ra győzött az NB II-es Szigetszentmiklós ellen. A zöld-fehéreknél két nyári szerzemény, Böde Dániel és Vladan Csukics is betalált. A Ferencváros már a mérkőzés elején próbálta beszorítani az NB II-es Szigetszentmiklóst. A hazai fölény a 35. percben érett góllá. Az addig is jól futballozó, Paksról szerződtetett Böde Dániel 17 méteres lövése még lepattant a védőkről, de másodjára már átemelt a kapus fölött, vezetéshez juttatva ezzel a csapatát. A szünet előtt egy másik nyári szerzemény, a Kecskemétről érkezett védekező középpályás, Vladan Csukics is betalált, miután remek kiugratást kapott a szintén a KTE-től igazolt Alekszandar Alempijevicstől. A 3–0-s végeredményt a második félidőben Pölöskey Péter állította be.

FTC–SZTK 3–0 (2–0)
FTC: Jova – Jovanovic, Otten, Klein, Sváb – Csukics, Gyömbér – Alempijevics, Böde (Nyilasi B., 61.), Hakola – Pölöskey
Gólszerző: Böde (35.), Csukics (37.), Pölöskey (76.)

 

FTC–BKV Előre (II.)

A találkozón több próbajátékos is pályára lépett. A csapattal már egy ideje készülő Bozso Markovics ráadásul gólt is szerzett: a montenegrói a 32. percben vette be a BKV kapuját – a fradi.hu beszámolója szerint a 16 méteres lövést védhette volna a vendégek kapusa, de a labda a keze között utat talált a kapuba. Nem sokkal később ugyan egyenlített a BKV, de a második játékrészben a Ferencváros egyértelműen fölényben játszott, és magabiztosan győzött. A Videoton II-től érkező Máté János kétszer is betalált, míg Batik Bence egyszer volt eredményes.

A találkozón a próbajátékosok közül a már említett Markovicson kívül Birtalan Botond és Wilko Risser a kezdőcsapat tagja volt, de a meccs közben felbukkant két újabb próbázó is. A szünet után középső középpályásként Mauro Alonso futott ki a pályára. A 23 éves brazil játékos legutóbb a román FC Brasovban futballozott. Támadóposzton a 22 éves horvát Hrvoje Tokic bizonyíthatott: ő a Hajduk Splittől érkezett tesztelésre.

FTC–BKV ELŐRE 4–1 (1–1)
FTC: Gyenes – Gárdos, Grúz (Králik), Batik, Fülöp – Orosz, Józsi, Birtalan (Tokic), Beliczky – Markovics (Máté J.), Risser (Mauro Alonso)
Gólszerző: Markovics (32.), Máté J. (52., 68.), Batik (67.), ill. Berki (45.)
A fradi.hu alapján.

 

Siófok–ZTE (II.)

Felkészülési mérkőzésen az élvonalbeli Siófok labdarúgócsapata hazai környezetben egygólos győzelmet aratott a másodosztályba kieső Zalaegerszeg ellen, számolt be a ztefc.hu. A zalaiak honlapja arról számolt be, hogy az amúgy kiegyenlített, nem túl nagy iramú találkozón a siófokiak három góllal elhúztak. Előbb nagy védelmi hiba után tudtak gólt szerezni a házigazdák, majd öngóllal nőtt az előnyük, a végén pedig egy kapushiba kellett a harmadik góljukhoz. A több próbajátékost felsorakoztató zalaegerszegiek jól hajráztak, és két góllal sikerült szépíteniük.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
SIÓFOK–ZTE 3–2

 

Pécsi MFCGrazer AK (osztrák)

A Bükfürdőn edzőtáborozó Pécsi MFC felkészülési mérkőzésre látogatott át Ausztriába, ahol 2–1-re kikapott a Grazer AK-tól.A Pécs már az első félidőben hátrányba került az osztrák Grazer AK vendégeként, és végül 2–1-es vereséget szenvedett. A baranyaiak mindkét gólt szögletből kapták, az ő találatukat pedig a nigériai Solomon Okoronkwo jegyezte.

Rossz hír a pécsi szurkolóknak, hogy Frőhlich Roland az első jelek szerint szárkapocscsonttörést szenvedett a mérkőzésen. A támadót még ma Mohácsra szállítják a PMFC csapatorvosához, dr. Papp Zsolthoz. A pécsieknél egy új, egyelőre meg nem nevezett szlovák próbajátékos is pályára lépett a mai találkozón.

A pécsieknél egy új, szlovák próbajátékos is pályára lépett a mai találkozón: a 22 éves középpályás, Ján Vlasko adta a gólpasszt Okoronkwónak, aki a legutóbbi idényben a cseh bajnok Slovan Liberec játékosa volt.

GRAZER AK (osztrák)–PMFC 2–1 (1–0)
Graz.
PMFC: Dibusz – Fodor, Lantos, Krejci, Zeljkovic (Katona, a szünetben) – Horváth A. (Fröhlich, 67., Nagy D., 80., Uzoma, Szatmári (Wittrédi, 67.), Demjén (Vlasko. a szünetben) – Grumics (Okoronkwo, a szünetben), Bajzát (Horváth Zs., 80.)
A Pécs gólszerzője: Okoronkwo

 

MVM-Paks–Veszprém (II.)

A Paksi FC felkészülési mérkőzésen 3–2-re győzött az NB II-es Veszprém ellen. Az élvonalbeli Paks a 17. percben öngóllal szerzett vezetést, a korábban több NB I-es csapatban is megforduló Honma Kazuo erre még az első félidőben válaszolni tudott egy 15 méteres lövéssel, de a Paks a szünetig további két gólt szerzett. A 42. percben két nyári szerzemény, Kulcsár Dávid és Simon Attila összjátékából az utóbbi szerzett gólt, majd a Siófokról visszatérő Heffler Norbert is betalált. A második játékrészben szépíteni tudott a Veszprém.

MVM PAKS–VESZPRÉM FC 3–2
MVM PAKS: Csernyánszki (Kiss M. 46.) – Heffler T. (Zsók, 58.), Sifter (Éger, 58.), Szabó J., Báló Tamás (Eppel, 46.) – Kulcsár D. (Cziráki, 66.), Sipeki, Fiola (Mészáros I., 58.), Bartha (Hahn, 66.) – Kiss T. (Heffler N., 46.), Simon A. (Feil, 66.)
Gólszerző: Molnár (17. – öngól), Simon A. (42.), Heffler N. (48.), ill. Honma (34,), Nikolin (65.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik