HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2012.06.03 16:58 Frissítve: 2015.03.09 02:16

Sidibe három évig újra a Debrecené - hivatalos

A DVSC-Teva labdarúgócsapata hároméves szerződést kötött Ibrahima Sidibével: a szenegáli támadó négy és fél év után tér vissza a hajdúságiakhoz – adta hírül a klub hivatalos honlapja.

 

Sidibe ismét magára debreceni mezt ölt magára (fotó: NS-archív)

Mint ismert, Ibrahima Sidibe Belgiumba igazolása előtt két és fél évig futballozott Debrecenben. A Loki 2005 nyarán igazolta le a hórihorgas szenegáli játékost.

A közel két méter magas csatár annak idején hamar közönségkedvenc lett, aki teljesítményével, szerénységével és intelligenciájával is kivívta magának a drukkerek elismerését – írja a dvsc.hu.

Első Debrecenben töltött idényében 15 találattal rögtön házi gólkirály lett, a következő szezonban már 17 gólt lőtt. Európában először Ausztriában futballozott, volt a Wattens, a Tirol, Pasching és a Ried labdarúgója. Az osztrákoktól igazolt 2005 nyarán Debrecenbe, innen 2008 januárjában a belga élvonalban szereplő Sint-Truidenhez szerződött, ahol kezdetben sérüléssel bajlódott, így az első fél évben nem sikerült betalálnia. A csapat kiesett az élvonalból, de rögtön vissza is került Sidibe hathatós segítségével, hiszen 21 gólt szerzett.

A következő évben a belga bajnokságban az azóta a Chelsea-be igazolt Romelu Lukaku mögött második lett a góllövőlistán 15 találattal, érdekesség, hogy mögötte a korábban szintén Debrecenben futballozott Dorge Kouemaha végzett, aki akkor a Bruges játékosa volt.
 
Ibrahima Sidibe a legutóbbi szezonban a Beerschot AC és a Wasterlo csapatában szerepelt, és kilenc találatot szerzett. Belgiumi pályafutása alatt összesen 52 gólt lőtt.

A szenegáli támadó visszatérése már a télen felvetődött: Sidibe akkor úgy fogalmazott, a DVSC erre lehetőséget is adott számára, ám „valaki megakadályozta” a klubváltásban.

SIDIBE EMLÉKEZETES GÓLJAI 

 

 A Hajduk Split ellen (2:15-től)

 

 

 A 2005–2006-os bajnokságban 15-ször volt eredményes

 

 

DEBRECENI VSC – JÖTTEK, MENTEK
Érkezők: Balajti Ádám (MTK Budapest – lejár a kölcsönszerződése), Csorba Szabolcs (Nyíregyháza Spartacus – lejár a kölcsönszerződése), Huszák Tamás (Siófok – lejár a kölcsönszerződése), Vinicius Galvao (brazil, Nyíregyháza Spartacus – lejár a kölcsönszerződése), Ibrahima Sidibe (szenegáli, Belgium – Westerlo, szabadon igazolható)

Távozik/távozhat: Adnan Alisic (bosnyák-holland, ?)

Kiszemeltek: Slimane Bouadla (francia-algériai, Chateauroux – Franciaország, próbajáték)

 

 

2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.

2019.03.16 23:22:29

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu