Rósa: Megaláztak bennünket, ám nem szabad elbújni

Vágólapra másolva!
2010.09.15. 09:38
null
Nem jött be... Prukner László hiába magyarázott Rósa Dénesnek, a taktika Újpesten kudarcot vallott <br />(Fotó: Németh Ferenc)
Sohasem felejti el az &Uacute;jpesttől elszenvedett 6&ndash;0-s veres&eacute;get R&oacute;sa D&eacute;nes, holott m&aacute;r szombaton, a BFC Si&oacute;fok ellen bizony&iacute;tania kell, hogy az &eacute;let nem &aacute;ll meg &ndash; t&ouml;rt&eacute;nelmi kudarc ide vagy oda.

– „Nyilvános kivégzés?"
– Tényleg ezt mondtam volna? – kérdezett vissza Rósa Dénes.

– Igen, amikor meglátta az összegyűlt újságírókat. Pedig a szombati vesztes derbi is kiérdemelné a jelzőt.
– Ez így van, nincs mentség az Újpesttől elszenvedett kudarcra. Borzasztó érzés, senkinek sem kívánom. Olyan fájó vereséget szenvedtünk, hogy azt sohasem felejtem el. Hiába is szépítjük, nulla háromnál szétestünk, nulla négynél meg azt kívántuk, bárcsak a játékvezető véget vetne már a kínszenvedésnek. Megaláztak bennünket, ám nem szabad elbújni, ahogy a sikert, a bukást is vállalni kell.

– Nem fér a fejembe a ferencvárosi kamikazeakció. Mivel magyarázza, hogy eszeveszetten támadtak – és kinyíltak?
– A szünet után úgy mentünk ki a pályára, hogy nekiugrunk az Újpestnek. Igaz, ember- és gólhátrányban voltunk, ugyanúgy, mint a kispestiek ellen korábban. Akkor alig telt el öt perc a második félidőből, és szépítettünk. Most is hasonló cél vezérelt bennünket, a csapatot azonban elbátortalanította, hogy a hazaiaknak szinte minden sikerült. Vártuk, hogy jobb lesz, de háromnál kicsúszott a kezünkből a meccs, és beláttuk, ez bizony nem lesz jobb, sőt!

– A következő ellenfelük a szívósan futballozó Siófok lesz.
– Kötelező a győzelem! Ha azt látják a szurkolóink, hogy mindent megteszünk a győzelemért, és felszántjuk a pályát, nyilván elnézik nekünk, ha csakis egyetlen – de győztes! – gólt sikerül bepréselnünk. Mondom, az is benne van a pakliban, hogy záporoznak felénk a kritikák. Sportemberek vagyunk, most viszont csodát kell tennünk. Azt kell bizonyítanunk, hogy van élet a halál után.

A RÓSA DÉNESSEL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik