Roderick Duchatelet: Újpesten mindenki eladó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.12. 10:59
null
Kabát Péter (22) Újpesten fejezné be a pályafutását (Fotó: Fuszek Gábor, archív)
Tegnap ilyen-olyan fórumokon szárnyra kaptak olyan hírek, hogy a tavaszi szezonban több, a nyáron lejáró szerződésű kulcsjátékosával, köztük Kabát Péterrel és Balajcza Szabolccsal sem számol az Újpest, de a lilák belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet a Nemzeti Sport megkeresésére ezt cáfolta. Azt a tegnapi hírünket viszont megerősítette, hogy Vermes Krisztiánra nem számítanak a jövőben, illetve azt is elmondta, megfelelő ajánlat esetén természetesen mindenki eladó.

„Ebből csupán annyi igaz, hogy Vermes Krisztiánnal valóban nem számolunk a jövőben, sajnos az ő teljesítményével nem voltam elégedett – reagált a kulcsjátékosok távozásáról szóló pletykákra az Újpest tulajdonosa, Roderick Duchatelet. – A többiek ellenben maradnak, ugyanakkor nyáron lejáró szerződésük meghosszabbításának ügyére csak márciusban térünk vissza. Hogy mit tennénk, ha időközben bejelentkeznének értük? A futballban mindenki eladó.”

A pletykák arról szóltak, hogy a klub oszlopos tagjának számító Kabát Péter is távozni kényszerül, de a csatár elmondta, néhány évig még maradna.

„Szeretném Újpesten befejezni a karrieremet, legkorábban két és fél év múlva, mert annyit még feltétlenül érzek magamban – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére a 36 éves center, Kabát Péter. – A tulajdonos úrral jó a viszonyom, most is korrekt beszélgetést folytattunk, én persze örülnék neki, ha még március előtt eldőlne a sorsom, szeretnék minél előbb megegyezni a klubbal. Azt is el tudom ugyanis képzelni, hogy játékos-pályafutásom után Újpesten maradok.”

Úgy tűnik, ez aligha adatik meg Vermes Krisztiánnak, aki meglehetősen elkeseredetten beszélt arról, hogy nem szerepel a tavaszi újpesti tervekben.

„A tulajdonos, bár beszélgetésünkkor leszögezte, ha akarok, maradhatok, nem rejtette véka alá, hogy jobban járok, ha távozom a klubtól, mert aligha számolnak velem a tavasszal. Sajnos ez már nem az az Újpest, ami volt, úgyhogy azt mindentől függetlenül elárulhatom, lemondok a csapatkapitányi posztomról. Hozzáteszem, Balajcza Szabolcs vagy Kabát Péter nélkül – akik könnyen hasonló helyzetbe kerülhetnek, mint én – meglehet, már NB II-es lenne a csapat. Roppant fájdalmas számomra a helyzet, tizenhárom éve játszom az Újpestben, sokszor mondtam, nem is tudnám magam más egyesületben elképzelni. El kell azonban fogadni, hogy a játékos csak bábu a kereskedelem piacán. A Mezőkövesd elleni meccs után leszakadt a porc a térdemben, akkor azt mondták, valahogy húzzam ki decemberig – pénteken műtenek. Úgyhogy az elsődleges, hogy az operációból sikeresen felépüljek, azután kezdek csak a jövőmmel foglalkozni. Bár fogalmam sincs, hogyan, merre induljak el” – nyilatkozta a védő.

A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN RODERICK DUCHATELET RÉSZLETESEN IS BESZÉL A TÉLI ERŐSÍTÉSI TERVEIRŐL.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Egerszegi Tamás (Gyirmót, kölcsönből vissza?)
Távozott/távozhat: Grégory Christ (francia,?), Szélesi Zoltán (?), Vermes Krisztián (?)
Kiszemeltek: Darko Pavicsevics (montenegrói, Zalaegerszegi TE)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik