Rendőrök terelték ki a drukkereket az Üllői útról

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2009.10.31. 20:37
Címkék
Kirakat betörése miatt a rendőrség elfogott egy embert Budapesten, miután szurkolói rendbontás miatt idő előtt véget ért szombaton a Ferencváros–Diósgyőr labdarúgó Soproni Liga-mérkőzés.

 

Nincs nyugalom az Üllői út környékén a DVTK elleni botrányos meccs után (Fotó: MTI)
Nincs nyugalom az Üllői út környékén a DVTK elleni botrányos meccs után (Fotó: MTI)

 

Pap Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel közölte: a mérkőzés az után szakadt félbe, hogy a szurkolók többször is beugráltak a pályára.

Ezt követően a rendezvényt biztosítók rendőri segítséget kértek, így folytatódhatott a meccs, de a szurkolók ismét beugrottak a pályára, így a játékvezető lefújta a mérkőzést – tette hozzá.

A sajtóügyeletes elmondta: a Ferencváros szurkolóit kiterelték a stadionból, majd a Népliget felé szorították őket, a diósgyőri szurkolók elszállítása pedig jelenleg is tart.

Pap Judit nem végleges adatokat közölve elmondta: a rendőrök egy embert elfogtak kirakat betörése miatt.

A Ferencváros–Diósgyőr labdarúgó Soproni Liga-mérkőzést a játékvezető a 64. percben félbeszakította, miután a ferencvárosi szurkolók egy csoportja – a DVTK 3–1-es vezetésénél – megpróbált bemászni a pályára, illetve átjutni a diósgyőri szektorba. A rohamrendőrök felsorakozása nyomán valamelyest lecsillapodtak a kedélyek, ugyanakkor a lelátón felgyújtottak néhány széket, pirotechnikai eszközök és székdarabok repültek a gyepre.

Csaknem negyedóra várakozás után folytatódott a játék, de néhány pillanattal később, amikor petárdák hullottak a pályára, a bíró végleg lefújta a találkozót.

A Nemzeti Sport értesülései szerint egy fejbe dobott szurkolót mentővel kellett kórházba szállítani. A DVTK szurkolói még a stadionban várnak, több zöld-fehér fanatikus elindult a Keleti pályaudvar felé – nem valószínű, hogy teljesen békés szándékkal… A következő vonat este tíz után indul Miskolcra.

Fél kilenckor helyreállt a rend a Ferencváros pályája környékén – közölte Pap Judit az MTI-vel. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik