Rebrov: Erős csapat a Dinamo, de nem verhetetlen

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2019.08.04. 11:49
null
Szerhij Rebrov (Fotó: Török Attila)
A korábbi sztárjátékost, Szerhij Rebrovot a világ minden táján felismerik, ő azonban tudja, a népszerűség egyelőre a múltjának szól, de edzőként is szeretne nagyot alkotni.

 

– Mindenhol ennyire népszerű? Máltán a reptéren várták a drukkerek, a selejtező után pedig még a busznál is hosszú ideig kellett autogramot osztania és közös képeket készítenie.
– Nincs ezzel gond – felelte lapunknak adott interjújában Szerhij Rebrov, a Ferencváros ukrán vezetőedzője. – A népszerűség a játékoskarrieremnek szól, ennek köszönhetően ismernek fel a mai napig sokan világszerte. Ha a családdal megyünk valamerre nyaralni, pihenni, ott is gyakran megállítanak bennünket, de ehhez már hozzászoktunk. A szurkolókat tisztelni, becsülni kell, még nem fordult elő velem, hogy elhajtottam volna valakit…

– Budapesten is gyakran megállítják?
– Igen. Egyre többen ismernek meg, a magyarok mellett sok ukrán turista is. Korábban elmondtam már, nem is gondoltam volna, ilyen sok honfitársam jár ide városnézésre, kirándulni. Néhányan meglepődnek, mit keresek itt, ám van, aki már tudja, hogy a Ferencvárosnál dolgozom.

DIBUSZ: A MOTIVÁCIÓ RENDBEN VAN

A Valletta elleni 1–1-s döntetlennel véget érő idegenbeli találkozón is magabiztosan védett Dibusz Dénes. A zöld-fehérek kapusa korábban a Ludogorec ellen hárított döntő jelentőségű tizenegyest, és most Máltán is kis híján elcsípte Mario Fontanella büntetőjét.

„Készültem rá, de az a játékos, Steve Borg, aki általában a máltaiak büntetőit rúgja, eltiltás miatt nem volt pályán – mondta Dibusz Dénes. – Mario Fontanelláról is megnéztem felvételeket, kétszer jobbra rúgta, egyszer balra, most a lábtartásából arra következtettem, a jobb alsót célozza meg. Az irányt éreztem, ám jól rúgta meg a labdát. A szünetben Szerhij Rebrov higgadt volt, elmondta, ne foglalkozzunk az eredménnyel, a saját játékunkra figyeljünk. Jobbak is voltunk, mi irányítottuk a játékot, megérdemelten jutottunk tovább.”

A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében a horvát bajnok Dinamo Zagreb következik, vagyis a máltai aranyérmesnél egyértelműen nagyobb falat.

„Már Máltáról hazafelé a repülőúton megnéztem a Dinamo Zagreb selejtezőjéről az összefoglalót. A Dinamo jó csapat, jelentős játékerőt képvisel, de a motivációval nem lesz probléma. Felkészülünk belőlük is, az idegenbeli első találkozón pedig megfelelő eredményt kell elérnünk.”

– Még többen felismerik majd, ha a Bajnokok Ligájában a Fradi a Dinamo Zagreb együttesén is túljut…
– Ez a célunk! Persze tisztában vagyunk vele, nem lesz könnyű, hiszen a Dinamo Európa-szerte híres csapat, rutinos, nemzetközi szinten is tapasztalt együttes.

– De jobb csapat is a Dinamo Zagreb?
– Amikor az első fordulóban a Ludogorecet kaptuk, mindenki arról beszélt, a bolgár bajnok egyértelműen esélyesebb, jobb nálunk. Kétségtelen, remek futballistái vannak, s egyénileg talán képzettebbek is, de mi igazi csapat voltunk, és ezért jutottunk tovább. Abból a párharcból kell erőt merítenünk, azt a két találkozót kell szem előtt tartanunk. Bebizonyítottuk, hogy tudunk modern, eredményes futballt játszani, és erre lesz szükség a horvát aranyérmes ellen is.

– Előnyt jelent, hogy ezúttal idegenben kezd a csapat?
– Nehéz erre válaszolni. Edzőként, stratégiai szempontból talán jobb, hogy a második mérkőzést idehaza játszhatjuk, de minden az első összecsapástól függ. Ha Zágrábban jó eredményt érünk el, akkor igen, előnyt jelent, ellenkező esetben nem… Tényleg nehéz ezt megmondani… Az első két selejtezőkörben mindkétszer idehaza kezdtünk, mindkétszer előnnyel utazhattunk a visszavágóra, ami remek kiindulási alap volt.

– A Valletta elleni idegenbeli mérkőzésen néhány futballistája idegesen játszott. Mit gondol, miért?
– Már a mérkőzés előtt is láttam a srácokon, nyomja őket a kötelező győzelem terhe. Ez volt az a párharc, ahol csak veszíthettünk… Ha továbbjutunk, mindenki legyint, mondván, ez a papírforma, ám ha megtréfál bennünket a nem is olyan gyenge máltai bajnok, magyarázkodhattunk volna. Utólag a legfontosabb, hogy igazán izgulnunk egyszer sem kellett, a Valletta vezetése után is mi irányítottuk a játékot. A jobbik csapat jutott tovább.

– Csütörtökön Franck Boli személyében újabb csatárt igazoltak: mi a véleménye a játékosról?
– Régóta figyeltük, tisztában vagyok a képességeivel. Nemcsak jó játékos, jó formában is van, hiszen Norvégiában javában zajlik a bajnokság, idén is szerzett már hat gólt. Nem véletlenül volt az elmúlt idényben gólkirály. Ha úgy alakul, a szélen is használható. Gyors, erőszakos, nem hagyja magát elnyomni.

– Jelzésértékű, hogy a Valletta elleni budapesti mérkőzésen már kint volt a horvát klub megfigyelője.
– A mai labdarúgásban legalább annyira fontos a feltérképezés, a felkészülés, mint az aznapi forma. Így vagyunk ezzel mi is, a zágrábi együttesnek is megvannak az erősségei és gyengeségei. Nekünk ezekre kell fókuszálnunk, és minél alaposabban bemagolni a házi feladatot. Erős csapat a Dinamo, de nem verhetetlen.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
AUGUSZTUS 6., KEDD

20.00: Dinamo Zagreb (horvát)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Zágráb, Maksimir Stadion. V: Raczkowski (lengyel)

VISSZAVÁGÓ
AUGUSZTUS 13., KEDD
20.00:
Ferencváros–Dinamo Zagreb (horvát) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Budapest, Groupama Aréna

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik