HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2011.07.17 17:57 Frissítve: 2015.02.20 01:51

Ranilovic potyája után Fradi-iksz Kaposváron

A labdarúgó NB I 2011–2012-es kiírásának nyitó fordulójában a Kaposvári Rákóczi hazai pályán 2–2-es döntetlenre végzett a Ferencváros ellen. Az első félidőben Marko Ranilovic óriási hibája után a Kaposvár szerzett vezetést, amelyre Felipe Félix válaszolt fordulásból lőtt góllal, míg a második játékrészben Milan Perics találata után Mark Otten távoli szabadrúgásból felelt góllal. A játék képe alapján jogosnak nevezhető a pontosztozkodás.

Nagy lendülettel vetették bele magukat a zöld-fehérek a csatába (Fotók: Szabó Miklós)

SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNKAT ITT OLVASHATJA A MÉRKŐZÉSRŐL!

 

 

A nyáron alapos várfrissítésen átesett Ferencváros már lendületben van, hiszen az Európa-ligában búcsúztatta az örmény Ulissest, majd az Aalesund elleni párharc első mérkőzését 2–1-re megnyerte.

Érdekesség, hogy a Fradinál három brazil is a kezdőbe került (Junior, Andrezinho, Felipe Félix), és a sok légiós mellett négy magyar játékos lesz ott az első perctől fogva a pályán.

Egyperces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés a tegnap este elhunyt Bicskei Bertalan emlékére, a szurkolók vastapssal emlékeztek a vezetőedzőre, korábbi szövetségi kapitányra.

Jovanovics már a találkozó előtt megsérült

A Kaposvár kezdte a mérkőzést. Alekszandar Jovanovics a bemelegítésnél sérült meg, a helyére Héctor Morales került be a kezdőcsapatba, míg a korábbi kaposvári Grúz Tamás a padra „lépett előre”. Az egykori somogyiak közül Junior és Maróti Béla is ott volt a pályán, Oláh Lóránt kölcsönadási szerződése értelmében nem játszhatott.

A Ferencváros 34 éve, 1977 márciusában nyert legutóbb bajnoki mérkőzésen Kaposvárott.

Az 5. percben már meg is szerezte a vezetést a Kaposvár, Drazsen Okuka jobb oldali beadás után Marko Ranilovic hatalmasat hibázva, a saját kapujába ütötte a labdát. Óriási potya gól! 1–0

RANILOVIC POTYA GÓLJA
 

A gól után a Fradi igyekezett átvenni a kezdeményezést, de ez percekig erőlködésbe csapott át, az első kapura lövési kísérlet a vendégek részéről a 16. percben jött el Felipe Félix révén, ám a labda jócskán elkerülte a kaput. Válaszul Bojan Pavlovics szlalomozott el a Fradi védelmének vonaláig, lágy passza azonban kicsit pontatlan volt a társnak.

A következő Fradi-lehetőségnél Liban Abdi játszotta tisztára magát, ám akárcsak korábban hórihorgas brazil társa, ő sem találta el jól a labdát, ami így könnyű zsákmány lett Posza Zsoltnak. Nem úgy a 26. percben: Andrezinho fejelte Felipe Félix mögé a labdát, aki fordulásból nehezen kivitelezhető mozdulattal rúgta ki a bal alsó sarkot! 1–1 A brazil légió egy kis szambával tette emlékezetessé a szezonbeli első bajnoki FTC-találatot.

Felipe Félix fordulásból lőtt gólja

Lüktető volt a meccs, tanúság erre, hogy Katona György remek cselek után könnyen megszerezhette volna a vezetést, az NB III-as Nagyecsedről a Kaposvárhoz érkezett játékos alaposan megtréfálta Balog Zoltánt, ám nem sokkal a bal felső sarok fölé helyezett.

Tüzes lett a mérkőzés, miután Okuka és Felipe Félix kakaskodott látványosan, mindketten sárga lappal lettek gazdagabbak, a nézők pedig néhány kemény összecsapással és hangoskodással tarkított perccel.


A 42. percben ismét közel járt a gólszerzéshez a hazai csapat, egy átvétel után Hegedűs Dávid nem sokat gondolkozott, és hatalmas bombára szánta el magát, a 30 méteres löket után a lécről vágódott le a labda, Ranilovicnak nagy szerencséje volt.

A második játékrész sokkal higgadtabb hangulatban kezdődött, mint ahogy az első befejeződött. Mindkét fél próbálta ellenfele gyenge pontját kitapintani, a türelmes játék következtében viszont a kapuk egy ideig nem voltak veszélyben. Sisa Tibor Bojan Pavlovics helyett Danian Dzsavaddal igyekezett együttese vérkeringését frissíteni.

A 62. percben Miroszlav Grumics válthatott volna gólra egy jó keresztlabdát, ám estében nem tudta a kapu felé irányítani a játékszert. A túloldalon Csizmadia Csaba fejelt, ismétlésre azonban már nem kerülhetett sor, miután Poszával szemben szabálytalankodtak.

 

A félidő derekán a Fradi gólszerzőjét egy másik brazil, Alison váltotta, miközben már Milan Perics is a pályára érkezett a hazaiaknál.

A játék kicsit leült, sok volt a szabálytalanság, aminek egy idő után az lett a következménye, hogy a szurkolók a kisebb hibákkal fújó Kassa Viktor édesanyját kezdték emlegetni, majd terítékre került a legnagyobb magyarországi kisebbség éltetése is.

Dzsavad még sikertelenül próbálta meg feledtetni kapáslövésével az unalmat, de a 73. percben Milan Perics már sikerrel járt: Csizmadia ragadt be, majd maradt le a cserejátékosról, aki Ranilovic lába mellett a jobb alsó sarokba lőtt. 2–1

 

Prukner László cserével reagált a gólra: Fülöp Noel jött Józsi György helyére, majd nem sokkal később Pölöskey Péter érkezett Liban Abdi helyett, míg Sisa Tibor Farkas Péterrel váltotta Kulcsár Kornélt.

A 83. percben jött a látványos egyenlítés: Mark Otten végzett el szabadrúgást 28 méterre a kaputól, a megdermedt Posza mellett pedig a furcsán csavarodó labda a kapu közepébe vágódott. 2–2!

A hajrában Ranilovic valamit jóvátett első félidei hibájából: Csizmadia ért szerencsétlenül a labdába a kapu torkában, de a szlovén kapus nagy bravúrral hárítani tudott. A Kaposvár és a Ferencváros 2–2-es döntetlennel zárt az NB I nyitó fordulójában.

A Fradi ebben a szezonban – felkészülési és nemzetközi mérkőzéseket is figyelembe véve – először nem győztesen hagyta el a pályát.

KAPOSVÁR–FERENCVÁROS 2–2

 

HOSSZÚ FŰ, GÓLOK AJÁNDÉKBA, NB III


A Sport TV felvétele

 

 

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ
Kaposvár–Ferencváros 2–2 (Okuka 5., M. Perics 73., ill. Felipe Félix 26., Otten 83.)

 

MESTERMÉRLEG

„Erős Ferencváros érkezett hozzánk, amellyel felvettük a versenyt, sőt talán még több helyzetünk is volt, de a döntetlen igazságosnak mondható. Ahhoz képest, hogy játékosaink nagy része az előző szezonban még az NB III-ban szerepelt, nem nyújtottunk rossz teljesítményt, ráadásul a Fradi ezelőtt már játszott három tétmérkőzést, így előrébb tart" – nyilatkozta a Kaposvár edzője, Sisa Tibor a Sport TV-nek.

„Háromnaponta játsszuk a mérkőzéseket, így a nagy meleg nekünk nagyobb hátrányt jelentett, játékunkat pedig Rósa Dénes és Jovanovics sérülése is befolyásolta. Nem voltunk agresszívak, ajándékoztunk két gólt a Kaposvárnak. Nem játszottunk jól, de küzdöttünk, és legalább egy pontot meg tudtunk menteni, amire egyébként rászolgáltunk" – értékelt a vendégeket irányító Prukner László.

 

 AZ ÁLLÁS
1. DVSC-TEVA 1 1 5–2 +3  3
2. DVTK 1 1 4–1 +3  3
3. MVM Paks 1 1 3–2 +1  3
4. Győri ETO FC 1 1 2–1 +1  3
5. Lombard Pápa Termál FC 1 1 1–0 +1  3
5. Pécsi MFC 1 1 1–0 +1  3
7. Ferencvárosi TC 1 1 2–2 0 1
7. Kaposvári Rákóczi 1 1 2–2 0 1
9. BFC Siófok 0 0–0 0 0
9. Videoton FC 0 0–0 0 0
11. Kecskeméti TE 1 1 2–3 –1  0
12. Budapest Honvéd 1 1 1–2 –1  0
13. Szombathelyi Haladás 1 1 0–1 –1  0
13. Újpest FC 1 1 0–1 –1  0
15. Vasas-HÍD 1 1 2–5 –3  0
16. ZTE FC 1 1 1–4 –3  0
2019.03.23 00:35:02

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Egyik potentát sem tért ki a – szerintem – legfontosabb kérdéskörre a videoasszisztens kapcsán: vajon ettől több nézőt tudna kivinni a pályájára vagy éppen ellenkezőleg.

2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.