Ranilovic potyája után Fradi-iksz Kaposváron

Vágólapra másolva!
2011.07.17. 17:57
Címkék
A labdarúgó NB I 2011–2012-es kiírásának nyitó fordulójában a Kaposvári Rákóczi hazai pályán 2–2-es döntetlenre végzett a Ferencváros ellen. Az első félidőben Marko Ranilovic óriási hibája után a Kaposvár szerzett vezetést, amelyre Felipe Félix válaszolt fordulásból lőtt góllal, míg a második játékrészben Milan Perics találata után Mark Otten távoli szabadrúgásból felelt góllal. A játék képe alapján jogosnak nevezhető a pontosztozkodás.

Nagy lendülettel vetették bele magukat a zöld-fehérek a csatába (Fotók: Szabó Miklós)
Nagy lendülettel vetették bele magukat a zöld-fehérek a csatába (Fotók: Szabó Miklós)
Nagy lendülettel vetették bele magukat a zöld-fehérek a csatába (Fotók: Szabó Miklós)
Nagy lendülettel vetették bele magukat a zöld-fehérek a csatába (Fotók: Szabó Miklós)
Nagy lendülettel vetették bele magukat a zöld-fehérek a csatába (Fotók: Szabó Miklós)

SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNKAT ITT OLVASHATJA A MÉRKŐZÉSRŐL!

A nyáron alapos várfrissítésen átesett Ferencváros már lendületben van, hiszen az Európa-ligában búcsúztatta az örmény Ulissest, majd az Aalesund elleni párharc első mérkőzését 2–1-re megnyerte.

Érdekesség, hogy a Fradinál három brazil is a kezdőbe került (Junior, Andrezinho, Felipe Félix), és a sok légiós mellett négy magyar játékos lesz ott az első perctől fogva a pályán.

Egyperces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés a tegnap este elhunyt Bicskei Bertalan emlékére, a szurkolók vastapssal emlékeztek a vezetőedzőre, korábbi szövetségi kapitányra.

Jovanovics már a találkozó előtt megsérült
Jovanovics már a találkozó előtt megsérült

A Kaposvár kezdte a mérkőzést. Alekszandar Jovanovics a bemelegítésnél sérült meg, a helyére Héctor Morales került be a kezdőcsapatba, míg a korábbi kaposvári Grúz Tamás a padra „lépett előre”. Az egykori somogyiak közül Junior és Maróti Béla is ott volt a pályán, Oláh Lóránt kölcsönadási szerződése értelmében nem játszhatott.

A Ferencváros 34 éve, 1977 márciusában nyert legutóbb bajnoki mérkőzésen Kaposvárott.

Az 5. percben már meg is szerezte a vezetést a Kaposvár, Drazsen Okuka jobb oldali beadás után Marko Ranilovic hatalmasat hibázva, a saját kapujába ütötte a labdát.Óriási potya gól! 1–0

RANILOVIC POTYA GÓLJA

A gól után a Fradi igyekezett átvenni a kezdeményezést, de ez percekig erőlködésbe csapott át, az első kapura lövési kísérlet a vendégek részéről a 16. percben jött el Felipe Félix révén, ám a labda jócskán elkerülte a kaput. Válaszul Bojan Pavlovics szlalomozott el a Fradi védelmének vonaláig, lágy passza azonban kicsit pontatlan volt a társnak.

A következő Fradi-lehetőségnél Liban Abdi játszotta tisztára magát, ám akárcsak korábban hórihorgas brazil társa, ő sem találta el jól a labdát, ami így könnyű zsákmány lett Posza Zsoltnak. Nem úgy a 26. percben: Andrezinho fejelte Felipe Félix mögé a labdát, aki fordulásból nehezen kivitelezhető mozdulattal rúgta ki a bal alsó sarkot! 1–1 A brazil légió egy kis szambával tette emlékezetessé a szezonbeli első bajnoki FTC-találatot.

Felipe Félix fordulásból lőtt gólja
Felipe Félix fordulásból lőtt gólja

Lüktető volt a meccs, tanúság erre, hogy Katona György remek cselek után könnyen megszerezhette volna a vezetést, az NB III-as Nagyecsedről a Kaposvárhoz érkezett játékos alaposan megtréfálta Balog Zoltánt, ám nem sokkal a bal felső sarok fölé helyezett.

Tüzes lett a mérkőzés, miután Okuka és Felipe Félix kakaskodott látványosan, mindketten sárga lappal lettek gazdagabbak, a nézők pedig néhány kemény összecsapással és hangoskodással tarkított perccel.


A 42. percben ismét közel járt a gólszerzéshez a hazai csapat, egy átvétel után Hegedűs Dávid nem sokat gondolkozott, és hatalmas bombára szánta el magát, a 30 méteres löket után a lécről vágódott le a labda, Ranilovicnak nagy szerencséje volt.

A második játékrész sokkal higgadtabb hangulatban kezdődött, mint ahogy az első befejeződött. Mindkét fél próbálta ellenfele gyenge pontját kitapintani, a türelmes játék következtében viszont a kapuk egy ideig nem voltak veszélyben. Sisa Tibor Bojan Pavlovics helyett Danian Dzsavaddal igyekezett együttese vérkeringését frissíteni.

A 62. percben Miroszlav Grumics válthatott volna gólra egy jó keresztlabdát, ám estében nem tudta a kapu felé irányítani a játékszert. A túloldalon Csizmadia Csaba fejelt, ismétlésre azonban már nem kerülhetett sor, miután Poszával szemben szabálytalankodtak.

A félidő derekán a Fradi gólszerzőjét egy másik brazil, Alison váltotta, miközben már Milan Perics is a pályára érkezett a hazaiaknál.

A játék kicsit leült, sok volt a szabálytalanság, aminek egy idő után az lett a következménye, hogy a szurkolók a kisebb hibákkal fújó Kassa Viktor édesanyját kezdték emlegetni, majd terítékre került a legnagyobb magyarországi kisebbség éltetése is.

Dzsavad még sikertelenül próbálta meg feledtetni kapáslövésével az unalmat, de a 73. percben Milan Perics már sikerrel járt: Csizmadia ragadt be, majd maradt le a cserejátékosról, aki Ranilovic lába mellett a jobb alsó sarokba lőtt. 2–1

Prukner László cserével reagált a gólra: Fülöp Noel jött Józsi György helyére, majd nem sokkal később Pölöskey Péter érkezett Liban Abdi helyett, míg Sisa Tibor Farkas Péterrel váltotta Kulcsár Kornélt.

A 83. percben jött a látványos egyenlítés: Mark Otten végzett el szabadrúgást 28 méterre a kaputól, a megdermedt Posza mellett pedig a furcsán csavarodó labda a kapu közepébe vágódott. 2–2!

A hajrában Ranilovic valamit jóvátett első félidei hibájából: Csizmadia ért szerencsétlenül a labdába a kapu torkában, de a szlovén kapus nagy bravúrral hárítani tudott. A Kaposvár és a Ferencváros 2–2-esdöntetlennel zárt az NB I nyitó fordulójában.

A Fradi ebben a szezonban – felkészülési és nemzetközi mérkőzéseket is figyelembe véve – először nem győztesen hagyta el a pályát.

KAPOSVÁR–FERENCVÁROS 2–2

HOSSZÚ FŰ, GÓLOK AJÁNDÉKBA, NB III


A Sport TV felvétele
MESTERMÉRLEG

„Erős Ferencváros érkezett hozzánk, amellyel felvettük a versenyt, sőt talán még több helyzetünk is volt, de a döntetlen igazságosnak mondható. Ahhoz képest, hogy játékosaink nagy része az előző szezonban még az NB III-ban szerepelt, nem nyújtottunk rossz teljesítményt, ráadásul a Fradi ezelőtt már játszott három tétmérkőzést, így előrébb tart" – nyilatkozta a Kaposvár edzője, Sisa Tibor a Sport TV-nek.

„Háromnaponta játsszuk a mérkőzéseket, így a nagy meleg nekünk nagyobb hátrányt jelentett, játékunkat pedig Rósa Dénes és Jovanovics sérülése is befolyásolta. Nem voltunk agresszívak, ajándékoztunk két gólt a Kaposvárnak. Nem játszottunk jól, de küzdöttünk, és legalább egy pontot meg tudtunk menteni, amire egyébként rászolgáltunk" – értékelt a vendégeket irányító Prukner László.

AZ ÁLLÁS
1. DVSC-TEVA115–2+33
2. DVTK114–1+33
3. MVM Paks113–2+13
4. Győri ETO FC112–1+13
5. Lombard Pápa Termál FC111–0+13
5. Pécsi MFC111–0+13
7. Ferencvárosi TC112–20 1
7. Kaposvári Rákóczi112–20 1
9. BFC Siófok00–00 0
9. Videoton FC00–00 0
11. Kecskeméti TE112–3–10
12. Budapest Honvéd111–2–10
13. Szombathelyi Haladás110–1–10
13. Újpest FC110–1–10
15. Vasas-HÍD112–5–30
16. ZTE FC111–4–30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik