A felcsútiak nem bírtak a WBA-val és Nicolas Anelkával

Vágólapra másolva!
2013.07.22. 17:55
null
Anelka: más dimenzió (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I hétvégi rajtjára készülő Puskás Akadémia utolsó nyári felkészülési mérkőzését játssza. Benczés Miklós csapata a Gera Zoltánt is keretében tudó – bár rehabilitációja miatt biztosan nélkülöző – West Bromwich Albionnal találkozik Sopronban.

1. félidő

A találkozó elején bátran kezdett a Puskás Akadémia, de Nicolas Anelka gyors gólja alapvetően meghatározta az első játékrész további menetét. Onnantól abszolút fölénybe került az angol csapat, irányította a játékot, helyzeteket dolgozott ki, és ennek megfelelően a találkozó legszebb akciója után – ismét a francia Anelka révén – érkezett is a második vendéggól. A félidő hajrájára kiegyenlítettebb lett a mérkőzés képe, de a Puskás Akadémia nem jutott el gólhelyzetig.

2. félidő

A felcsútiak a második játékrészben frissebben, ötletesebben futballoztak, teljes mértékben partnerei voltak az angoloknak. Sőt, több esetben közel álltak a gólszerzéshez is. A 65. percre mindkét mester kicserélte csapatát, a változtatások inkább a Puskás Akadémiának tettek jót, ami végre helyzetekben is megmutatkozott. Csupán a balszerencse miatt nem sikerült Benczés Miklós tanítványainak a hálóba találni. A csereként beállt Barcsay Márk a kapufát is telibe lőtte, de mindezek ellenére mégis a West Bromwich szerzett gólt, egy véleményes büntetőt követően.

Összességében az angolok győzelme megérdemelt volt, a felcsútiak nagyszerű tapasztalatot szerezhettek a Premier League egyik középcsapata ellen. A második félidőben mutatott játékuk alapján pedig a végeredmény akár szorosabb is lehetett volna.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Puskás Akadémia FC–West Bromwich Albion (angol) 0–3 (0
–2)
Sopron, 3000 néző.
Puskás Akadémia FC:
Hajdúch – Margitics, Vaszicsku, Aposztolopulosz, Farkas N. – Polonkai, Tóth B. , Bertus – Gajdos – Zsolnai, Baracskai. Vezetőedző: Benczés Miklós
Csereként pályára lépett még: Somodi (kapus), Uros Nikolics, Smrekar, Fabio, Vachtler, Papucsek, Tamás, Luque, Tóth L., Károly B., Barcsay, Nagy Zs., Molnár T.
West Bromwich Albion: Myhill – Reid, Olsson, Popov, Yacob – Morisson, Long, Brunt, Dawson – Anelka, Rosenberg. Menedzser: Steve Clarke
Csereként pályára lépett még: L. Daniels (kapus), Mulumbu, McAauley, Tamas, Beramino, Ridgewell, Nabi, Dorrans, Jones, D. Daniels, Roofe
Gólszerző: Anelka (9., 26.), Dorrans (80. – 11-esből)
Sárga lap: Tóth B. (23., Anelka visszahúzásáért)

ONLINE KÖZVETÍTÉS PERCRŐL PERCRE

90. percVége a mérkőzésnek!

83. perc Uros Nikolics jobb oldali szabadrúgása veszélyesen csavarodott középre, de két felcsúti csatár feje felett is elszállt, majd egy védőről pattant szögletre.

80. percTizenegyes a West Bromnak! Graham Dorrans tört be a tizenhatoson belülre, a keresztező Nikolics becsúszva a labdát találta el, de Dorrans elesett, a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt a sértett végezte el, a bal alsó sarokba lőtt. 0–3

71. perc a A csereként beállt Barcsai Márk tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, lövése a hosszú kapufáról pattant ki, Károly Bálint ismételt, de bal sarokba tartó kísérletét Daniels hárította.

67. perc Sorcsere a felcsútiaknál is: Somodi - Vachtler, Papucsek, Tamás, Fabio - Luque, Tóth L., Uros N., Smrekar - Károly B., Barcsay összeállításban folytatja Benczés Miklós csapata.

66. perc A tizenhatos jobb sarkáról Gajdos Zsolt szánta el lövésre magát, a léc alá tartó labdát Daniels szögletre ütötte.

Tömegcsere a West Bromwichnál! Lejött: Jonas Olson, Goran Popov, Claudio Yacob, Markus Rosenberg, Craig Dawson, Chris Brunt, Nicolas Anelka. Beállt: Liam Ridgewell, Gabriel Tamas, Saido Beramino, Joussef Mulumbu, Gareth McAuley, Kemer Roofe, Donervan Daniels

59. perc Uros Nikolics vezette befelé a labdát, mivel nem léptek ki rá, lövésre szánta el magát, életerős lövése fél méterrel kerülte el a bal kapufát.

55. perc Bertus viharzott az alapvonalig a bal szélen, lapos beadását középen többen is elvétették, a második hullámban tisztán érkező Polonkai azonban csapattársát találta telibe.

52. perc Nagy iramban kezdődött a második félidő, de a kapuk egyelőre nem forognak veszélyben. Az első említésre méltó lövés a csereként beállt Smrekar nevéhez fűződik, de méterekkel mellé célzott.

46. perc Elkezdődött a második játékrész, a WBA indította útjára a labdát.

Mindkét csapat kapust cserélt a szünetben, az angoloknál Boaz Myhill helyére Luke Daniels állt be, a magyar csapatban pedig Lubos Hajdúchot Somodi Bence váltotta a gólvonalon. Benczés Miklós a mezőnyben is változtatott, Farkas helyett Fabio játszik a bal oldalon, Zsolnai helyett Smrekar állt be, Tóth Balázst Uros Nikolics váltotta.

A szünetben a rendezők a vendégcsapat szurkolóinak egyik kedvenc indulójuk lejátszásával kedveskedtek, amit a maroknyi, de nagyon lelkes társaság tapssal és hangos énekléssel üdvözölt.

AZ ELSŐ FÉLIDŐ ÖSSZEFOGLALÓJA


45. perc Farkas Ádám játékvezető ráadás nélkül fújta le az első félidőt.

43. perc Baracskai cselezgetett a tizenhatos bal sarkánál, de beadása lecsúszott és az alapvonalon túl landolt.

40. perc
Az elmúlt percekben kiegyenlítettebb a mérkőzés képe, de a Puskás Akadémia továbbra sem tudott kibontakozni támadásban, többnyire felívelésekkel próbálkozott. A West Brom egyértelműen visszavett a tempóból.

35. perc Ismét Chris Brunt végezhetett el szögletet a jobb oldalról, a hosszú saroknál érkező Long fejelt mellé, de mivel támaszkodott a védőjére, a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást.

33. perc Longot buktatta Farkas Norbert, a kaputól húsz méterre, középről végezhetett el szabadrúgást a WBA. Chris Brunt erős, de lapos lövése lepattant a biztosan záró sorfalról.

26. percAnelka duplázott! A francia csatár egy darabig cselezgetett a tizenhatos előtt, két védőt is megbolondított, majd a jobbján induló Rosenberggel kényszerítőzött, aki emelve visszatett a labdát, Anelka pedig a jobb alsó sarokba fejelte. A mérkőzés eddigi legszebb jelenetét láthatta a publikum 0–2

23. perc Tóth Balázs sokadik szabálytalansága után megkapta a mérkőzés első sárga lapos figyelmeztetését. Anelkát húzta vissza.

22. perc Ismét Shane Long kapott nagyszerű ütemű passzt az ólomlábúnak tűnő védők között, Hajdúch kapus mellett könnyedén eltolta, de nem nézett föl, ezért nem találta el az üres kaput. Lövése az oldalhálóban kötött ki.

Nicolas Anelka munkakedvére senkinek nem lehet panasza. A francia csatár rengeteget lép vissza a középpályára, kéri a labdát és részt vesz a támadások szervezésében is.

19. perc Centikre volt az újabb góltól a West Bromwich: Chris Brunt passza után Shane Long ugrott ki jó ütemben, a védők mögött egyet tolt a labdán, majd a kimozduló Hajdúch mellett finoman elpöccintette a labdát, ami a bal oldali kapufa tövéről pattant ki.

17. perc Vérszemet kaptak a PAFC játékosai: Tóth Balázs ugratta ki jó ütemben Baracskait a bal szélen, aki az alapvonal közeléből laposan lőtt középre, de centerezése nem talált társat a kapu előtt.

15.perc Végre egy magyar akció, még ha elég vérszegény is: Margitics egy jobb oldali beadással vétette észre magát, de ívelése a kimozduló Myhill kezében landolt.

A gól óta teljesen átvette a játék irányítását az angol csapat.

12. perc Baracskai nem igazán érzett rá a mérkőzés ritmusára: megint elkésve, csúnyán lépett be a labdát már továbbító angol játékosnak, ezúttal Reednek. Olcsón, egy játékvezetői figyelmeztetéssel megúszta az esetet.

9. percAnelka lesgyanús góljával vezetést szerzett a WEST BROM! Brunt jobb oldal szögletét a védők gyűrűjében kibújó Rosenberg perdítette kapura. Hajdúchról kijött a labda, a kipattanót a gyanús helyzetben lesben álló Anelka a fekvő kapus mellett közvetlen közelről a kapuba passzolta 0–1

8. perc Baracskai szabálytalankodása után Chris Brunt a tizenhatos jobb sarkától végezhetett el szabadrúgást. A bal felsőbe tartó csavarását Lubos Hajdúch bravúrral tolta szögletre.

6. perc Helyzetre helyzettel válaszoltak a felcsútiak: Bertus bal oldali beadását Zsolnai gyengén tudta kapura fejelni, Myhillnek nem okozott gondot a labda megszerzése.

5. perc Shane Long egy szép csellel szöktette magát a jobb szélen, de hosszan tolta meg a labdát, ami az oldalvonalon túlra gurult.

4. perc A mérkőzés első szögletét a West Brom végezhette el, de Chris Brunt beívelése nem okozott gondot Hajdúchnak. A birminghamieket elkísérő 50 angol szurkoló azonban így is elégedett volt.

1.perc Elkezdődött a mérkőzés, a Puskás Akadémia vezethette az első támadást, amit nagyjából 3000 néző követ figyelemmel a soproni stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik