Puskás Akadémia: Németországból érkezik magyar szakember?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.24. 08:09
null
Radoki János a német Fürth vezetőedzőjeként is dolgozott korábban (Fotó: AFP)
Hétfőn eldőlhet, ki lesz a Puskás Akadémia új vezetőedzője, úgy hírlik, a Gruther Fürth korábbi szakvezetője, Radoki János is a jelöltek között van.

 

Ahogy korábban a Nemzeti Sport megírta, Benczés Miklós menesztése után több jelölt is képbe került a felcsúti csapatnál. Így a Videotonnal korábban bajnoki címet nyerő Joan Carrillo, a legutóbb a DVTK-nál dolgozó Bódog Tamás, az U19-es magyar válogatottat irányító Németh Antal, valamint a Legia Warszawával lengyel bajnok és kupagyőztes horvát Dean Klafuric neve is szóba került, ám az is benne van a pakliban, hogy végül a Greuther Fürth korábbi vezetőedzője, Radoki János veszi át a csapat irányítását.

A 46 esztendős, móri születésű szakember már fiatalon Németországba került, játékosként az Augsburg, a Vestenbergsgreuth, a Fürth, az Ulm, az Oberhausen, a Lechhausen, valamint a TSV Lech színeiben szerepelt, utóbbi két együttesnél már játékos-edzőként. Karrierje befejezése után a Heidenheimnél (2012–2013) dolgozott másodedzőként, az Augsburgnál (2008–2012) és a Fürthnél (2013–2016) utánpótlásedzőként, majd utóbbi csapatot a 2016–2017-es idényben vezetőedzőként irányította.

Abban a szezonban Megyeri Balázs és Pintér Ádám is a játékosa volt, a csapat pedig nyolcadik helyen végzett a német másodosztályban. A következő bajnokságban viszont gyengén kezdett az együttes, ezért 2017 augusztusában felbontották a szerződését, azóta nincs csapata.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik