V. GY. 2019.05.15 20:59 Frissítve: 2019.05.18 11:42

Puskás Akadémia: Carrillo lehet a klub új vezetőedzője

A felcsúti Puskás Akadémia FC-t élvonalban tartó Komjáti Andrásnak hétfőtől már az lesz a feladata, hogy megtalálja az együttes új szakvezetőjét. Az M4 Sport szerint Joan Carrillo személyében már meg is találta a klub.

Joan Carrillo visszatérhet Magyarországra (Fotó: Nemzeti Sport)

 

Teljesítette a rábízott feladatot Komjáti András, a Puskás Akadémia klubigazgatója. A 27. forduló után menesztett Radoki János helyére beugró szakember irányításával megállt a zuhanás, öt meccsen két győzelem, valamint három döntetlen a mérlege. Komjáti András megbízatása a vasárnapi, Ferencváros elleni hazai bajnoki után lejár, s újra klubigazgatóként dolgozik. Kiemelt feladata lesz az új vezetőedző kiválasztása, továbbá a játékoskeret kialakítása.

„A feladatomat teljesítettem – mondta megkeresésünkre a Puskás Akadémia szakvezetője. – A bajnokság befejezése után új edző készíti fel a csapatot. Mindenképpen olyat szeretnénk szerződtetni, aki figyelembe veszi a meglévő keretet, s tudja, milyen az a stílus és taktika, amelyre alkalmasak a játékosok. A viszonylag hosszú bajnoki szünet lehetőséget kínál arra, hogy megfelelő vezetőedzőt találjunk.”

A kérdésre, hogy szívesen folytatná-e a munkát, vagy inkább átadná a helyét a csapattal már korábban hírbe hozott spanyol Joan Carrillónak, Komjáti András kitérő választ adott.

„Egyelőre a Ferencváros elleni összecsapás foglalkoztat – mondta. – Legyen vége a bajnokságnak, s miközben a csapat pihen, mi elkezdjük a tárgyalásokat.”

Komjáti András arra sem kívánt válaszolni, hogy a Videotonnal 2015-ben bajnokságot nyerő, legutóbb a lengyel Wisla Kraków vezetőedzőjeként dolgozó, ám jelenleg csapat nélküli Joan Carrillo neve egyáltalán felvetődött-e, viszont a Nemzeti Sport Online értesülései szerint a spanyol szakember a napokban már járt Felcsúton.

Az M4 Sport szerint pedig már el is dőlt, hogy a Vidivel a 2014–2015-ös idényben magyar bajnok Carrillo vezeti nyártól a felcsúti csapatot.

Ami a felcsútiak keretét illeti, román sajtóhírek szerint a Botosani 21 esztendős támadója, Fülöp Lóránd a Puskás Akadémiánál folytatja. Az ügynöke azt nyilatkozta, a papírokat még nem írták alá, de a napokban Magyarországra utaznak a szerződés megkötésére.

2020.02.22 23:10:00

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az Újpestnek is meg kell találnia a megmentőjét. Vagy ha ez nem megy, akkor a megmentőnek az Újpestet. A magyar futball egészének jövője miatt is.

2020.02.22 22:52:29

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2020.02.22 09:17:28

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A bajnok három gólt kapott az első félidőben, és innen már nem állt fel, szépíteni is képtelen volt.

2020.02.22 09:17:28

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (ÖSSZEFOGLALÓ), PÓSFAI GYULA (PERCRŐL PERCRE)

Lanzafame előbb kihagyott, majd értékesített egy büntetőt – Knezevic a hajrában egyenlített.

2020.02.22 09:17:28

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Nikolics tizenegyest hibázott • A zalaegerszegiek nem bírták el az emberhátrányt és a sok hibát.