Prukner László távozik az FTC-től - lemondott

Vágólapra másolva!
2011.08.16. 11:50
null
Ennyi volt – Prukner lelép az Üllői úti katedráról (Fotó: Veres Viktor – archív)
A Nemzeti Sport információi szerint távozik a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvárostól a vezetőedzői feladatokat szakmai igazgatóként ellátó Prukner László. Értesülésünket több, klubhoz közel álló forrás is megerősítette. A játékosok a ma délelőtti edzésen értesültek a szakvezető távozásáról.

 

A Nemzeti Sport értesülései szerint Prukner László távozik a Ferencvárostól – a hírt a klub vezetősége a Magyar Távirati Irodának küldött közleményben megerősítette.

A mai közleményéből kiderül, a szakember hétfő este négyszemközti beszélgetés keretében ajánlotta fel lemondását Kubatov Gábornak, az FTC elnökének és Orosz Pálnak, az FTC Zrt. vezérigazgatójának, s ezt a két vezető elfogadta.

„Prukner László hosszú gondolkodás után úgy döntött, hogy ha ezzel a döntésével segíti a Ferencvárost, akkor a saját érdekeit nem helyezi a klub érdekei elé" - olvasható a zöld-fehér egyesület közleményében.

Kubatov Gábor kihangsúlyozta, a Ferencváros rengeteget köszönhet Prukner Lászlónak, aki az elmúlt egy évben szakmai szempontból kimagasló munkát végzett, melynek köszönhetően a Ferencváros újra megmutathatta magát az európai kupaporondon. Az elnök egyúttal sok sikert kívánt a távozó szakembernek, s kiemelte, Prukner az FTC labdarúgásának legnehezebb évében tett tanúbizonyságot mind emberi, mind szakmai kiválóságáról.

PRUKNER MÉRLEGE
Prukner László 2010 nyara óta 35 bajnoki mérkőzésen irányította a Ferencvárost, összmérlege a csapattal 15 győzelem, 7 döntetlen, 13 vereség. Összesen 67 díjmérkőzésen ült az FTC kispadján, a csapatnál 2010. július 2-án mutatkozott be (Osijek–FTC 2–0, felkészülési találkozó).

A Ferencváros rajtja nagyon gyengén sikerült a bajnokságban: a zöld-fehérek öt forduló után még nyeretlenek, miután a Honvéd, a Pécs és a Debrecen ellen elszenvedett vereségeket mellett csak döntetlent játszottak a Diósgyőrrel és a Kaposvárral.

Az Európa-liga-szereplés ígéretesen indult a Fradi számára: az örmény Ulisses ellen sikerrel vette az első selejtezőkört, és a norvég Aalesundot is legyőzte hazai pályán, ám a visszavágón elbukott a hosszabbításban.

A Fradinál nem csak az eredményekkel volt probléma az utóbbi időben: a klub a múlt héten kitette az első csapat keretéből Liban Abdit és Andrezinhót. A szomáliai-norvég Abdit azért száműzték, mivel összetűzésbe keveredett az öltözőben Oláh Lóránttal.

„Én mindig megvédem a játékosaimat, de a pofon nem való egy csapat öltözőjébe sem. Főleg akkor, ha azt senki sem provokálta. Nagyon örülök, hogy a Fradit közös munkával kivezettük a nemzetközi porondra. Sajnos több játékos nem vállalta az idei szezont az új feltételekkel. De azt mondom, hogy inkább legyen olyan klubvezetés, amelyik nem ígér teljesíthetetlen dolgokat. Volt olyan játékosunk, aki a kiesés után a saját érdekét a csapat elé helyezte, ő az említett két labdarúgó között van” – nyilatkozta Prukner még a hétvégén.

A távozó szakember a klub hivatalos honlapjának elmondta, nem bánta meg, hogy elvállalta a feladatot, mert emberként és edzőként is több lett.

„Örülök, hogy több mint egy évet töltöttem a Ferencvárosnál. Majd az utókor eldönti, hogy ez siker volt vagy kudarc. Nem bántam meg, hogy tavaly nyáron elvállaltam a csapat szakmai irányítását, itt emberként és edzőként is több lettem. Természetesen minden egyes döntésemért vállalom a felelősséget. Emelt fővel és tiszta lelkiismerettel léptem ki a Ferencváros székházából. Békességgel és szép emlékekkel távozom. Sok sikert kívánok a klubnak és a csapatnak" – idézi Prukner búcsúszavait az ftc.hu.

EDZŐVÁLTÁSOK AZ NB I-BEN A 2011–2012-ES IDÉNYBEN
2011. augusztus 10.: Újpest, Mészöly Géza helyett Zoran Szpisljak
2011. augusztus 15.: Vasas-Híd, Komjáti András helyett Marijan Vlak

 

AZ FTC TÉTMECCSEI EBBEN AZ IDÉNYBEN
Ferencváros–Ulisses 3–0 El-selejtező
Ulisses–Ferencváros 0–2 El-selejtező
Ferencváros–Aalesund 2–1 El-selejtező
Kaposvár–Ferencváros 2–2 bajnoki
Aalesund–Ferencváros 3–1 – h. u. El-selejtező
Ferencváros–DVTK 1–1 bajnoki
DVSC–Ferencváros 1–0 bajnoki
Ferencváros–Pécs 0–1 bajnoki
Bp. Honvéd–Ferencváros 1–0 bajnoki
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik