Prukner: Ha nincs hat pont, aligha szerzünk érmet

Vágólapra másolva!
2011.05.12. 11:32
null
Prukner László is tudja: az FTC előnye egy pont a negyedik helyen álló DVSC-vel szemben<br />(Fotó: Németh Ferenc – NS-archív)
Címkék
A Zalaegerszeg 3–0-ra és 4–1-re is vezetett kedd este az Albert-stadionban, a Ferencváros mégis egyenlített – 4–4 lett a focihorror vége az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában. Bár a Ferencváros a harmadik helyen, ráadásul pontelőnnyel várja a bajnokságból hátralévő két mérkőzést, Prukner László, a zöld-fehérek szakmai igazgatója nem kis meglepetést keltve arról beszélt a találkozót követően, hogy bravúr lenne csapatától, ha dobogón végezne.

– A meccs után azt mondta, ezzel a döntetlennel a dobogós remények alighanem elszálltak. Tekintve, hogy két körrel a vége előtt harmadikok, sokan furcsállják, hogy ön nem lát esélyt a helyezés megtartására.
– Mindössze arról van szó, hogy úgy éreztem, a csapatomnak mindkét hátralévő mérkőzését meg kellene nyernie ahhoz, hogy dobogón végezzünk – mondta Prukner László, a Ferencváros szakmai igazgatója. – Vasárnap Szombathelyen lépünk pályára, majd a Pápát fogadjuk, és most egyik összecsapás sem tűnik sétagaloppnak. Nehéz két mérkőzés vár még tehát ránk, és azt hiszem, ha ezeken nem szerzünk hat pontot, aligha tudunk a dobogón megkapaszkodni.

SZAVAZÁS

Ön szerint dobogós helyen végez az NB I-ben a Ferencváros labdarúgócsapata?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

– Csalódott lenne, ha a bajnoki szezon végén csak negyedik lenne a Ferencváros?
– Érdekes dolog ez, hiszen a bajnokság előtt talán még a szurkolók sem vártak tőlünk ilyen teljesítményt, mindenki a középmezőnybe sorolt minket, vagy még oda sem. Az ősszel több ellenfél talán nem is vett bennünket komolyan, a tavasszal meg szinte mindenki beállt ellenünk védekezni. Mindenki számára talány lehetett, hogy ez a teljesen új csapat az új szakmai stábbal mire lehet képes, de mert végig elöl voltunk, a második helyre is esélyünk volt – igaz, most már a Paksot szerintem két győzelemmel sem tudnánk megfogni. Ha tavaly nyáron azt mondja valaki, negyedikek leszünk, szerintem sokan elfogadták volna a szurkolóink közül is, így, hogy heteken, hónapokon át dobogósok voltunk, csalódás lenne valamennyiünk számára. A dobogóhoz, úgy számoltam, a Zalaegerszeg elleni siker nagyon kellett volna.

A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN BŐVEBBEN NYILATKOZÓ SZAKVEZETŐ RÉSZLETESEN ELEMZI, HOGY CSAPATA MIÉRT NEM NYERT A ZALAEGERSZEG ELLEN. ILLETVE BESZÉL ARRÓL IS, HOGY A KLUBOT ÉRINTŐ ANYAGI BIZONYTALANSÁG MILYEN HATÁST GYAKOROL RÁ ÉS JÁTÉKOSAIRA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik