PMFC: önkritika - az elhibázott felkészítésről beszélt Véber

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.13. 10:15
A PMFC labdarúgócsapata ma 17 órakor Szászváron lép pályára a Magyar Kupa első fordulójában. A kupatalálkozó előtt Véber György vezetőedző a klubhonlapnak önkritikusan kifejtette, hogy mi volt a szerepe az Újpest elleni döntetlenben (1–1).

„Van egy futballfilozófiám, és egy aköré felépített edzésmódszerem. Ez azonban eltér attól, amit az elődök végeztek Pécsett – magyarázta Véber György a pmfc.hu-nak. – Ehhez a fajta munkához idő kell. Bevallom, a Puskás Akadémia elleni meccs előtt azt hittem, gyorsabban haladunk, de legutóbb kiderült az Újpest ellen, hogy nem.” Véber György a pmfc.hu-nak. – Ehhez a fajta munkához idő kell. Bevallom, a Puskás Akadémia elleni meccs előtt azt hittem, gyorsabban haladunk, de legutóbb kiderült az Újpest ellen, hogy nem.”

„Túledzettem a csapatot, nem vettem vissza időben a terhelésből. Ezért mondtam nyíltan a mérkőzés után, hogy a lila-fehérek elleni gyenge teljesítmény az én saram. Most már látom, nagyon finoman kell adagolni a játékosoknak a terhelést, még egyszer ugyanis nem eshetünk ilyen hibába. Hiszem, hogy a közösen megkezdett munka hosszú távon kifizetődik. Ugyanakkor nem fogunk visszavenni, csupán a játékosokhoz igazodva kell a szakmai stábnak kidolgoznia azt a feladatmennyiséget, hogy már a hétvégére teljesen frissek legyünk. Továbbra is vallom, hogy ezt a keretet jó futballisták alkotják, ha a játékosok magukévá teszik azt a fajta munkát, amit én várok tőlük, abból jó fog kisülni, ebben egészen biztos vagyok.”

„Imádom a Magyar Kupát, ebben a sorozatban elég könnyen el lehet jutni nagyon messzire – tért rá a kupameccsre az edző. – A Szászvár elleni meccs remek lehetőség lesz a játékosok számára a kellő terhelés megszerzésére. Másrészt éles helyzetben is kipróbálhatunk támadásvariációkat, amelyekkel Szombathelyen is győzelmet arathatunk. Lesznek a csapaton belül változások, éppen azért, hogy a többiek is megkapják a bizonyítási lehetőséget. Nem lehet más a célunk, csak a győzelem! Nem becsüljük le az ellenfelünket, és mondom ezt a legnagyobb tisztelettel, de a PMFC-nek bármilyen összeállításában tovább kell jutnia a szerdai mérkőzésen.”

A PMFC várható mai kezdőcsapata: Helesfay – Manjrekar, Causic, Lantos, Uzoma – Mohl – Kővári, Wittrédi, Heffler N. – Szatmári, Fröhlich

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik