PMFC: Matyi pozíciója ugyanaz, javulhat a viszony a kormánnyal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.27. 09:46
Amint arról tegnap beszámoltunk, új elnöke van a PMFC-nek – Hargitai János országgyűlési képviselő, aki a tegnapi megválasztását követően nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

A baranyai klub kedden közgyűlést tartott, és Matyi Dezső tulajdonos helyett a korábbi kormánymegbízott, Hargitai János lett a PMFC új elnöke.

„A megválasztásom természetesen nem befolyásolja a tulajdonos, Matyi Dezső pozícióját – mondta az új klubvezető a Nemzeti Sport kérdésére. – A klubot működtető kft. kilencvenhét százalékban Matyi Dezső, három százalékban a PMFC tulajdona, ez utóbbi elnökének választottak meg.”

A képviselő elmondta, az elmúlt időszakban szinte mindegyik Pécs-meccsen ott volt, de immár nemcsak törzsszurkolója a csapatnak.

„Száznégy település képviselője vagyok, de biztos vagyok benne, hogy hasznára lehetek az egyesületnek. Hogy mi a feladatom? Röviden: a kapcsolati hálót kell erősíteni. Azt ugyan mindig lehet, de sokat lehet javítani a PMFC és Pécs városa, a PMFC és az MLSZ, sőt a PMFC és a kormány közötti kapcsolaton, azt gondolom, ebben valóban tudok segíteni. Hadd tegyem hozzá, a sportot jobban szerető kormányt a mostaninál nem könnyű elképzelni, de úgy tűnt, az elmúlt időszakban a klubnak nem voltak igazán erősek a kapcsolatai.”

Az elnök hozzátette, semmiképp nem névleges pozícióról van szó, azt nem is vállalta volna, ám az energiáit szívesen felhasználja a pécsi futball előrelépése érdekében.

„Ha javulnak az említett kapcsolatok, az anyagi és szakmai előrelépést jelenthet, stabilizálódhat a klub helyzete, olyan környezetben dolgozhat, amelynek segítségével eredményes lehet. Fiatal és nagyon tehetséges csapatunk van, időnként látványosan futballozik, engem legalábbis büszkévé tesz, amit a csapat játékáról olvasok vagy a televízió elemzéseiben hallok. Igaz, a szép játék nem mindig párosul győzelemmel, ám úgy vélem, türelmesnek kell lenni Véber György vezetőedzővel és a játékosokkal, az eredmények javulnak majd.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik