HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.07.07 12:48 Frissítve: 2015.07.10 13:40

PMFC: az élvonalbeli keretből mindenki távozik

A Nemzeti Sport Online információi szerint a labdarúgó NB I-től licencproblémák miatt búcsúzó Pécsi MFC kerete teljesen átalakul, az élvonalbeli csapatot alkotó játékosok közül mindenki távozik. A légiósok Eke Uzoma kivételével már haza is tértek.

HIRDETÉS

 

Mint ismert, a pécsiek nem kaptak élvonalbeli licencet, ezért hiába maradtak benn az NB I-ben, a következő szezonban csak az NB III-ban indulhatnak. A tulajdonos, Matyi Dezső várhatóan eladja a klubot, így a város és a klub között folyamatosan tartanak az egyeztetések, legutóbbi információk szerint a héten talán pontot tehetnek az ügy végére. Az, hogy a PMFC milyen kerettel vég neki a harmadosztályú küzdelmeknek, továbbra is kérdéses.

„Tudjuk, hogy már így is késésben vagyunk a csapatépítéssel, de addig, amíg rendezetlenek a tulajdonosi viszonyok, nem tudunk konkrét lépéseket tenni. Az biztos, hogy az NB I-es csapatból mindenki távozik. Voltak lejáró szerződésű labdarúgók, de voltak, akiknek eleve benne volt a szerződésében, hogy csak az élvonalra szól. Akadt olyan is, akit értékesíteni tudtunk, ám a többiekkel közös megegyezéssel bontottunk szerződést, hiszen nem várhattuk el a játékosoktól, hogy az NB III-ban kelljen játszaniuk. A tulajdonos és a klub erkölcsössége is ezt diktálta" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Győri János, a Pécsi MFC ügyvezetője.

Jelenleg az első csapatnak továbbra is Kulcsár Árpád tartja az edzéseket (mint ismert, a korábbi horvát vezetőedző, Robert Jarni a Puskás Akadémia FC-nél folytatja karrierjét), amelyeken nagyjából tizenkét labdarúgó vesz részt.

„A legutóbbi keretből a nigériai Eke Uzoma még Pécsen edz, de nem sokáig, valószínűleg visszatér Németországba. A többi légiós már hazautazott. A legutóbbi keretből még Frank Richárd és Helesfay Donát készül velünk, de ők is távozhatnak. Nagyjából tizenketten edzenek most, főleg saját nevelésű fiatalok, és a kölcsönből visszatérő játékosok. Természetesen szeretnénk erősíteni is majd, de először a hátteret kell letisztáznunk" – tette hozzá a sportvezető.

A legértékesebbnek számító fiatalok közül Kővári Róbert Pakson, Márkvárt Dávid pedig a Puskás Akadémiánál folytathatja a pályafutását, mindkét játékos már az új csapatával készül.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PMFC-NÉL

Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:

Távozók: Andrej Causic (horvát), Balogh Béla (érdeklődnek iránta: Gyirmót), Fröhlich Roland (Paks), Gőcze Gergő, Heffler Norbert (Mezőkövesd), Horváth Adrián (Gyirmót), Kővári Róbert (érdeklődnek iránta: Paks), Dimitar Ivanov Makriev (bolgár), Mákvárt Dávid (érdeklődnek iránta: Puskás Akadémia), Manjrekar James (kanadai), Mohl Dávid (érdeklődnek iránta: Újpest), Nagy József (Mezőkövesd), Branko Ojdanic (bosnyák, Istra 1961 – Horvátország), Branko Pauljevics (szerb, Puskás Akadémia), Vukasin Polekszics (montenegrói), Pölöskey Péter (érdeklődnek iránta: Nyíregyháza), Danijel Romic (horvát), Rácz Ferenc (Mezőkövesd), Szatmári Lóránd (MTK), Eke Uzoma (nigériai, érdeklődnek iránta: Németország), Ivor Weitzer (horvát)

Távozhatnak: Frank Richárd, Helesfay Donát

Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.16 23:47:28

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Kommentre” kész volt a drukker – fél évszázaddal ezelőtt is. A Népsport pedig vette a bátorságot, s 1968 novemberében meghirdette: „Szerkesszen velünk!”

2018.11.14 18:28:49

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Aláírták az üzemeltetési szerződést, extra programokkal várják a szurkolókat az új stadionban.

2018.11.13 22:04:30

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Megerősítették az izomzatot, hogy átvegye a szalagok szerepét.

2018.11.13 12:04:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Rózsa Dániel 2016-ban Djuricin 11-esét is kifogta. A Vidi mintha nem ugyanaz a csapat lenne a kupameccsek után.

2018.11.12 10:25:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Vidi-edző szerint az alapemberek hiánya nem lehet kifogás. A 14. forduló mestermérlegei.

HIRDETÉS
HIRDETÉS