PMFC: az angol Premier League-et is megjáró középpályást várnak

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2012.02.21. 14:59
Címkék
A Nemzeti Sport Online információi szerint a Pécsi MFC vezetői a hét második felében a Premier League-et is megjáró középpályást várnak tesztelésre, a francia-kameruni Valéry Mézague-ot.

Amint arról tegnap beszámoltunk, a lett válogatott védekező középpályás, Artis Lazdins szerződtetésére továbbra is van esély Pécsen, de a hét második felében egy másik játékost is kipróbálhat ezen a poszton Mészáros Ferenc vezetőedző.

„Valéry Mézague-ot a hét második felében várják Pécsre. A huszonnyolc éves francia-kameruni elsősorban védekező középpályás, ám a támadásépítésben is hasznos. Franciaországban az első és másodosztályban már rutinos játékosnak számít, de futballozott az angol Premier League-ben is a Portsmouthban, legutóbb pedig a Boltonnál volt próbajátékon, és meg is felelt, ám időközben mégsem távozott az a labdarúgó, akinek a helyére kinézték, így végül nem kapott szerződést″ – nyilatkozta Mézague-gal kapcsolatban a játékost Magyarországra közvetítő menedzser, Paunoch Péter.

Mézague a francia élvonalban a transfermarkt.de adatai szerint 79 találkozón hétszer volt eredményes, míg a másodosztályban 103 meccsen 13 gólt szerzett. Az angol Premier League-ben, a Portsmouthban 11 összecsapáson kapott lehetőséget a 2004–2005-ös szezon első felében. Franciaországban játszott többek között a Montpellier-ben, a Le Havre-ban, legutóbb a görög élvonalbeli Panetolikoszban szerepelt, jelenleg pedig szabadon igazolható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik