PFLA: Felcsút is szót kért az akadémiai vizsgálat ügyében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.21. 20:24
Tajti József, a Puskás Akadémia szakmai igazgatója a klub hivatalos honlapján rövid videóinterjúban reagált a belga Double Pass auditáló cég elhíresült „futballakadémia-felmérő" tanulmányára.

Tajti József úgy fogalmazott a „Torzító belga jelentés” című cikkben megjelent videóban: az MLSZ felkérésére készült adatfelvétel az akadémiai rendszer, és nem egyes akadémiák gyengeségeinek feltárására irányult. A készítők egyúttal segítséget ígértek, és a felmérés nem egyenlő az akadémiák közötti versennyel, „aki ezt úgy fogta föl, az nagyon nagyot tévedett".az MLSZ felkérésére készült adatfelvétel az akadémiai rendszer, és nem egyes akadémiák gyengeségeinek feltárására irányult. A készítők egyúttal segítséget ígértek, és a felmérés nem egyenlő az akadémiák közötti versennyel, „aki ezt úgy fogta föl, az nagyon nagyot tévedett".

„Nagyon pozitív volt a megítélésünk az oktatási rendszerünk, képzésünk és az itt folyó szakmai munkát illetően is" – fogalmazott Tajti József, aki elutasította a megállapítást, miszerint a felcsúti akadémia nem foglalkozik a Bozsik-programos gyerekekkel.

„Az akadémiára nem kerülnek be ilyen gyerekek, hanem alatta mi foglalkozunk a teljes Fejér megyei és a teljes Komárom-Esztergom megyei Bozsik-programos gyerekekkel, szakmai iránymutatást adunk nekik. Úgy gondolom, ezt is elismerték (a felmérés készítői), hogy erre nem voltak tekintettel" – mondta Tajti.

A PTV videóinterjújában feltett kérdésre, hogy „Mik azok a pontok, amelyek mentén egészen biztos, hogy ennek hitelessége megkérdőjelezhető?" – itt feltehetően a felmérés egyes főbb megállapításairól, netán az egész felmérésről van szó –, a szakmai igazgató így válaszolt:

„Két olyan döntő pont van, az egyik a produktivitás, ahol a játékosok nyomon követése volt a céljuk. Ki mikor kerül be az akadémiába, hová jut el, hány évet tölt itt. Itt a rendszerek között elvesztek a készítők, ugyanis nem tudták nyomon követni a játékosokat. Nálunk a Felcsút SE-ben és a Videotonban is játszanak a játékosok, ők ezt az MLSZ adatbázisából nem tudták nyomon követni."

A szakmai igazgató szerint a felmérés készítői „a visszajelzéskor, a visszacsatoláskor ezt el is mondták, és el is ismerték".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik