Pécs: a cégvezető nem tudja, Supkával elérhetők-e a célok

Vágólapra másolva!
2012.11.08. 14:50
Címkék
A labdarúgó NB I-ben szereplő Pécsi MFC tulajdonosa, Matyi Dezső a hét elején élesen kritizálta Supka Attila vezetőedzőt. Elbert Gábor cégvezető ma a Digi Sport Reggeli Start című műsorában kommentálta a kialakult helyzetet, miközben Supka Attila Pécsen a DVTK elleni holnapi bajnoki kapcsán tartott sajtótájékoztatót.

„A klub szent. Mindenki más, aki személyként részt vesz a munkában, alá kell hogy rendelje magát a klub érdekeinek. Nem jól viseli a tulajdonos, hogy úgy esünk ki, hogy nem a legjobb csapattal megyünk el, utána a nyilatkozatokban pedig a játékosok az egyedüli felelősök. A kommunikáció a fájdalmas, az, hogy csak a játékosok a hibásak, az, hogy a pécsi illetőségű játékosok távol kerülnek a csapattól, alkalmatlanná nyilváníttatnak. A PMFC címere a szent, mindenkinek a klub sikereiért kell dolgoznia” – nyilatkozta a Digi Sportnak Elbert Gábor.

„Nem is az a fő baj, hogy nincsenek eredmények, hanem, hogy ma senki sem tudja megmondani, mit játszik a Pécs. Ebben sok csapat elment mellettünk. A nyilatkozatokban pedig mindig a játékosok és a keret a hibás, pedig a játékoskeretet a vezetőedző alakította ki” – tette hozzá a pécsi sportvezető.

Elbert ugyanakkor nem tudott választ adni arra a kérdésre, Supka Attilával elérhetőek-e a klub kitűzött céljai.

„Erre én most nem tudok válaszolni. Nyilván nyáron azért szerződtette a tulajdonos Supka Attilát, mert úgy gondolta, hogy ő a legjobb megoldás, de most úgy néz ki, hogy vannak kételyek a fejében,, az emberek fejében Pécsett. Nekünk az a dolgunk, hogy a klubból valóban egy nagy klubot építsünk” – válaszolta a cégvezető, aki Supka esetleges utódlásával nem kívánt foglalkozni. Azt elmondta, hogy a Márton Gábor szerepvállalásáról szóló pletykákról már ő is hallott, ám ezeket nem kommentálta.

A PMFC már ma elutazott a Diósgyőr elleni holnapi mérkőzésre. Az elutazás előtt sajtótájékoztatót tartott a csapat, melyen Supka Attila vezetőedző beszélt a DVTK elleni találkozóról, de a közte és a tulajdonos között kialakult konfliktusra irányuló kérdésekre nem válaszolt.

A szakember dolgát a pénteki meccs előtt nehezíti, hogy Bodnár László részleges ínszalagszakadás, Zoran Zeljkovic és Demjén Gábor eltiltás miatt nem szerepelhet. Ráadásul kisebb sérülés miatt kérdéses Alekszandar Sztoimirovics, Leon Panikvar és Jirí Krejci játéka is.

„Bízok benne, hogy azok a játékosok, akik a Siófok ellen görcsösen játszottak, Diósgyőrben felszabadultak lesznek, mert most a hazaiakon lesz nagyobb nyomás” – nyilatkozta Supka Attila, aki hozzátette, a DVTK játékában kiemelten fontos szerepe van a légiósoknak, rájuk nagyon oda kell figyelniük.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik