nemzetisport.hu 2014.11.21 09:00 Frissítve: 2015.03.31 01:58

Paks: kiszáll az MVM, 100 millióktól eshetnek el - sajtóhír

A HVG információi szerint az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. nem támogatja tovább a paksi futballklubot, amely így százmillióktól esik el. A klub hivatalosan még nem jelentette be, hogy kiszállna az MVM.

A paksiak három éve névszponzorként is élvezik az MVM támogatását – de meddig? (Fotó: Korponai Tamás)

Süli János, Paks új polgármestere a HVG-nek megerősítette, hogy az MVM felbontotta a három éve élő együttműködést, ám tárgyal arról, hogy a céget a futballklub mellett tartsák. A hetilapnak a Paksi FC Kft. ügyvezetője, Haraszti Zsolt nem kommentálta az értesüléseket. A klub hivatalos csatornákon sem kommentálta a hírt. Az MVM lapzártáig nem reagált a HVG megkeresésére.

„Nem érzünk különösebb változást, csupán annyit, hogy a decemberi fizetés várhatóan két hetet csúszik, de ilyesmi az utóbbi években már többször előfordult. Csak hallomásból tudom, hogy ezúttal annak tulajdonítható a késedelem, hogy az MVM nem utalt idejében. Viszont hivatalosan nem jelentették be a csapatnál, hogy az MVM elhagy minket. Az pedig igazán rosszul veszi ki magát, hogy az MVM feliratot a Dunaújváros mezén látjuk, s őszintén szólva nagyon rosszulesik, hogy az atomvárosi csapatot akarják cserben hagyni” – nyilatkozta a HVG-nek Kiss Tamás, a paksiak rutinos játékosa.

A labdarúgó NB I 15. fordulójában a Paks a Dunaújváros otthonába látogat.

PAKSI REAKCIÓ
 A Paksi FC hivatalos Facebook-oldalán közleményben reagált a HVG hírére.

„A Paksi FC tájékoztatja a szurkolókat és a közvéleményt, hogy az elmúlt napokban a HVG-ben megjelenő információk nem a Paksi FC vezetőségétől származnak, ezzel kapcsolatban a klub vezetősége senkinek nem nyilatkozott.

Az MVM tulajdonában lévő MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-vel a klubnak élő szerződése van, mely cég az idei évben is teljesítette amit vállalt.

Jelenleg is folynak a tárgyalások a főszponzorral annak érdekében, hogy az eddig is sok sikert hozó együttműködést tovább folytathassák a felek a jövőben" – fogalmaz a tolnai klub közleménye.

Az újonc Dunaújváros mezén már ott az MVM (és a Paksi Atomerőmű) logója (Fotó: Veres Viktor)
2020.09.29 15:55:55

Labdarúgó NB I P. K.

Az Újpest hozta a legtöbb légióst. A Fehérvár becsült értéke esett vissza leginkább a nyáron.

2020.09.27 17:49:54

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A lila-fehérek 2015 után tudták ismét idegenben legyőzni a Honvédot. Ahogyan akkor, most is 2–1 lett a javukra.

2020.09.26 23:06:31

Labdarúgó NB I Sz. M.

2020.09.26 10:25:55

Labdarúgó NB I TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A harmadik egerszegi gólt a születésnapos Koszta Márk lőtte büntetőből. A ZTE első hazai sikerét aratta.