nemzetisport.hu 2014.11.21 09:00 Frissítve: 2015.03.31 01:58

Paks: kiszáll az MVM, 100 millióktól eshetnek el - sajtóhír

A HVG információi szerint az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. nem támogatja tovább a paksi futballklubot, amely így százmillióktól esik el. A klub hivatalosan még nem jelentette be, hogy kiszállna az MVM.

A paksiak három éve névszponzorként is élvezik az MVM támogatását – de meddig? (Fotó: Korponai Tamás)

Süli János, Paks új polgármestere a HVG-nek megerősítette, hogy az MVM felbontotta a három éve élő együttműködést, ám tárgyal arról, hogy a céget a futballklub mellett tartsák. A hetilapnak a Paksi FC Kft. ügyvezetője, Haraszti Zsolt nem kommentálta az értesüléseket. A klub hivatalos csatornákon sem kommentálta a hírt. Az MVM lapzártáig nem reagált a HVG megkeresésére.

„Nem érzünk különösebb változást, csupán annyit, hogy a decemberi fizetés várhatóan két hetet csúszik, de ilyesmi az utóbbi években már többször előfordult. Csak hallomásból tudom, hogy ezúttal annak tulajdonítható a késedelem, hogy az MVM nem utalt idejében. Viszont hivatalosan nem jelentették be a csapatnál, hogy az MVM elhagy minket. Az pedig igazán rosszul veszi ki magát, hogy az MVM feliratot a Dunaújváros mezén látjuk, s őszintén szólva nagyon rosszulesik, hogy az atomvárosi csapatot akarják cserben hagyni” – nyilatkozta a HVG-nek Kiss Tamás, a paksiak rutinos játékosa.

A labdarúgó NB I 15. fordulójában a Paks a Dunaújváros otthonába látogat.

PAKSI REAKCIÓ
 A Paksi FC hivatalos Facebook-oldalán közleményben reagált a HVG hírére.

„A Paksi FC tájékoztatja a szurkolókat és a közvéleményt, hogy az elmúlt napokban a HVG-ben megjelenő információk nem a Paksi FC vezetőségétől származnak, ezzel kapcsolatban a klub vezetősége senkinek nem nyilatkozott.

Az MVM tulajdonában lévő MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-vel a klubnak élő szerződése van, mely cég az idei évben is teljesítette amit vállalt.

Jelenleg is folynak a tárgyalások a főszponzorral annak érdekében, hogy az eddig is sok sikert hozó együttműködést tovább folytathassák a felek a jövőben" – fogalmaz a tolnai klub közleménye.

Az újonc Dunaújváros mezén már ott az MVM (és a Paksi Atomerőmű) logója (Fotó: Veres Viktor)
2019.12.05 22:32:23

Labdarúgó NB I M. G.

A listavezető sorozatban 44. hazai NB I-es meccsén maradhat veretlen • Melyik újonc töri meg pocsék szériáját?

2019.12.04 19:39:02

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

Két góllal nyert a másodosztályban sem vitézkedő Előre a bajnok ellen, a 18 éves Uram János nagy meccsén.

2019.12.03 16:41:27

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Norvégiában ellenfelek voltak – a Fradit közösen vezeti győzelemre a Boli, Nguen kettős.

2019.12.01 21:59:29

Labdarúgó NB I S. T. J.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.