MTI 2020.01.23 20:24 Frissítve: 2020.01.23 22:31

Paks: „Az Üllői úton csak nyerhetünk”

Minél előbb szeretné biztosítani bennmaradását a labdarúgó NB I-ben a Paksi FC – mondta a klub vezetőedzője az egyesület csütörtöki, idényindító sajtótájékoztatóján, Pakson.

 

Osztermájer Gábor hozzátette: hasznos volt a január 8. és 18. között a törökországi Belekben tartott edzőtábor, ahol nívós orosz, azeri és román ellenfelekkel játszott a csapat.

„Minőségi játékot tudtunk bemutatni, előre tudtunk lépni mentálisan is” – jegyezte meg.

A szakvezető azt mondta, sokat vár az új igazolásoktól, a Paksra visszatérő két támadó középpályástól, Bertus Lajostól és Szakály Dénestől, illetve a Békéscsabáról Paksra igazolt belső védőtől, Szélpál Norberttől. Szakályról megemlítette, tőle várja azt, hogy „fazont szabjon" a csapatnak.

Kérdésre válaszolva elmondta: a beleki táborban gyakorolták az előző bajnoki fordulóban a Mezőkövesd ellen 1–0-ra megnyert meccsen látott ötvédős játékrendszert, illetve a támadó felfogású játékrendszert is.

„Maradunk a kétékes játéknál, mindkét csatárnak ez fekszik, és a keret is erre alkalmas” – fűzte hozzá. Hangsúlyozta, hogy fejlődést vár a csapattól, amelynek nagy koncentrációra és egységre lesz szüksége a tavaszi idényben.

Az idei első fordulóban szombaton az FTC ellen lép pályára a Paks. Az idegenbeli meccsről a tréner azt mondta, arra biztatja a futballistáit, hogy stresszmentesen játsszanak, hiszen „az Üllői úton csak nyerhetünk”.

„Bízom abban, hogy motiváltak lesznek a játékosaim, és kevés hibával lehozzák a mérkőzést” – fűzte hozzá. Az edző sérülés miatt nem számíthat Hahn Jánosra, Bartha Lászlóra és Haraszti Zsoltra.

„Vesztenivalónk nincs, nyugodtan játszhatunk, így mentünk Fehérvárra is” – utalt Böde Dániel csapatkapitány a paksiaknak a Mol Fehérvár FC ellen decemberben elért 2–0-s győzelmére.

Bognár Péter szakosztályelnök többek között megemlítette: reméli, hogy tavasszal már a teljesen kész „paksi katlanban” fogadhatják ellenfeleiket. Balog Judit, a klub ügyvezetője közölte, hogy a kivitelező ígérete szerint március végére elkészül az új paksi stadion.

A Paks az OTP Bank Ligában a 10. helyen áll, a Magyar Kupában pedig a harmadosztályú PMFC-vel találkozik a nyolcaddöntőbe jutásért. Utóbbi sorozatban alapelvárás a tolnai klubnál a következő körbe kerülés, de azután is minél tovább szeretnének versenyben maradni.

2020.09.26 23:06:31

Labdarúgó NB I Sz. M.

2020.09.26 10:25:55

Labdarúgó NB I TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A harmadik egerszegi gólt a születésnapos Koszta Márk lőtte büntetőből. A ZTE első hazai sikerét aratta.

2020.09.26 10:16:22

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefogaló), VÉGH JÁNOS (percről percre)

A tolnaiak 53 percen át emberelőnyben játszhattak, Hahn János triplázott.

2020.09.25 16:13:19

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egyetlen góllal jobbak voltak a felcsútiak a mezőkövesdieknél, Baluta gólja döntötte el a rangadót.