nemzetisport.hu 2014.09.01 17:33 Frissítve: 2015.03.18 01:15

PAFC: Ukrajnából érkező horvát légiós a felcsútiaknál

Marin Ljubicic személyében egykori horvát korosztályos válogatott középpályást szerződtetett a labdarúgó NB I 15. helyén álló Puskás Akadémia. A legutóbb az ukrán első osztályú Tavrija Szimferopolban játszó huszonhat éves Ljubicic 1+1 évre írt alá – tudtuk meg a felcsútiak hivatalos honlapjáról, amely hozzáteszi:  a 186 centi magas, jobblábas védekező középpályást ingyen igazolták.

 

„Három napja vagyok itt, és nagyon jól érzem magam ennél a fantasztikus klubnál – idézi a pfla.hu a Hajduk Splitnél nevelkedő, 14-szeres horvát U21-es válogatott Marin Ljubicicet. – Kiválóak az edzésfeltételek és a játékkörülmények. A Pancho Aréna egy egészen egyedülálló létesítmény, alig várom már, hogy játszhassak benne. Az eredeti pozícióm védekező középpályás, de játszottam már belső védőként is. Azért jöttem, hogy játékommal a csapatot erősítsem, minden erőmmel azon leszek, hogy mihamarabb előrébb kerüljünk a tabellán. Beszélgettem a csapat horvát és szerb játékosaival, akik jelenléte csak megerősített az ideigazolással kapcsolatban. Erősnek érzem magam, és remélem, hogy a következő bajnokin már be is mutatkozhatok."

Ljubicic 95 alkalommal szerepelt horvát első osztályú mérkőzésen, a 2010–2011-es szezonban a Hajdukkal az Európa-liga csoportköréig jutott, ahol betalált az orosz Zenitnek. 2011-ben igazolt Ukrajnába a Tavrijához, ahol szintén alapember volt – összegzi a játékos eddigi karrierjét a honlap.

„Miután a piacon lévő válogatott szintű magyar játékosok külföldön képzelik el pályafutásukat, így egy korábbi horvát utánpótlás-válogatottal szeretnénk stabilizálni védekezésünket" – tette hozzá Takács Mihály, a Puskás Akadémia főigazgatója.

A Tavrija a legutóbbi ukrán bajnokságban a 15. helyen végzett, kiesett, ám a krími konfliktus következtében már új néven, orosz licenccel működik. Szimferopol a tavasszal Oroszországhoz  csatolt Krím-félszigeten található.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIA FC-NÉL
Érkezők: Baracskai Roland (Videoton II – kölcsönből vissza), Braniszlav Danilovics (szerb, Rad Beograd – Szerbia), Gohér Gergő (DVTK), Harsányi Zoltán (Mezőkövesd-Zsóry – kölcsönbe), Hudák Martin (Videoton – kölcsönből vissza), Lencse László (Videoton, kölcsön után végleg), Marin Ljubicic (horvát, Tavrija Szimferopol – Ukrajna), Renato Kelic (horvát, Padova – Olaszország), Papp Máté (Videoton – kölcsönből vissza), Tar Zsolt (Videoton – kölcsönből vissza), Tóth II Balázs (Videoton – ismét kölcsönbe), Vachtler Csaba (Balmazújváros – kölcsönből vissza)
Távozott/távozhat: Vaszilisz Aposztolopulosz (görög, Videoton – kölcsönből vissza), Baracskai Roland (Mezőkövesd), Barcsay Márk (Videoton után Csákvár – kölcsönbe), Berki István (Siófok), Bertus Lajos (Paks), Farkas Norbert (ZTE), Gajdos Zsolt (Békéscsaba után Csákvár – kölcsönbe), Francisco Gallardo (spanyol, visszavonul), Hahn János (Paks), Károly Bálint (Békéscsaba után ZTE – ismét kölcsönbe), Molnár Tibor (Videoton után Csákvár – kölcsönbe), Nagy Zsolt (Videoton – kölcsönbe), Orbán Gáspár (visszavonult), Somodi Bence (Kaposvár), Szekeres Adrián (Videoton – kölcsönből vissza, onnan Dunaújváros – kölcsönbe), Tóth I Balázs (?), Vachtler Csaba (Balmazújváros), Vaskó Tamás (?)

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.16 20:01:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Lila köd: az Újpest több mint egy éve nem nyert meg egymás után két bajnoki mérkőzést.

2017.11.17 23:56:49

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az edzéseken, illetve a különböző felmérések alkalmával kapott adatok elemzése, az arra épülő tervezés, teljesítményfejlesztés ma már talán fontosabb, mint hogy 4–4–2 vagy 4–3–3 az alkalmazott hadrend.

2017.11.16 09:05:11

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

Az edzői pályája elején járó korábbi középpályás Angliában tanulta a szakma alapjait.

2017.11.14 07:24:18

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

„Az Eb után azt hittem, a magyar futball felfelé indul. A mostani helyzetből nem lesz könnyű talpra állni.”

2017.11.11 23:54:30

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Kétségtelen, a világ is más, mint a sport hőskorában. Az erőszakról, a durvaságról szóló hírek uralják a mindennapokat, néha visszasírom azt az időt, amikor az »Újra virágzik az ibolya a Mecsekben« típusú információk uralták a médiát. Ez persze túlzás (nem is enyhe), de nem fogadom el a sport felmentését…