nemzetisport.hu 2016.04.26 16:40 Frissítve: 2016.04.26 18:50

PAFC: „Ebbe még a szövetségi kapitány sem avatkozhat bele”

A labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémia közleményt adott ki, reagálva Bernd Storck szövetségi kapitány nyilatkozatára.

 

A Puskás Akadémiánál reagáltak Bernd Storck Kocsis Gergőről (a képen) adott nyilatkozatára (Fotó: puskasakademia.hu)

Bernd Storck vasárnap NB III-as mérkőzésen Érden járt, ahol a Puskás Akadémia második csapatában pályára lépő Kocsis Gergőt nézte meg.

„Kíváncsi voltam a játékára – mondta Storck a Nemzeti Sportnak. – Gergő nagy tehetség, figyelem a pályafutását, érthetetlen számomra, miért mellőzik a Puskás Akadémiánál. Sebaj, én nem tévesztem szem elől.”

A felcsúti csapat a nyilatkozatra reagálva közleményt adott ki, ezt tartalmi változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián működő szakmai munka, kizárólag az akadémián dolgozók felelőssége, melyet az itt dolgozók szakmai munkája, a fiatalok tehetsége és a szülők hozzájárulása határoz meg. Ebbe a munkába, a szakmai iránymutatásba és egyes akadémistáink helyzetbe hozásába még a magyar szövetségi kapitány sem avatkozhat bele. Kocsis Gergőt akkor szerződtettük, amikor senkinek sem kellett, s mi komoly munkával elértük, hogy mostanra felfigyeltek rá. A megkezdett munkát folytatjuk. Természetesen annak kifejezetten örülünk, hogy egyre több olyan játékost nevelünk és neveltünk, akik érdemesek a nemzeti tizenegyben való bemutatkozásra.”

A Nemzeti Sport megkeresésére Bernd Storck reagált az ügyre.

„Korábban is elmondtam, nem kívánok beleszólni a klubok szakmai döntéseibe, ugyanakkor ha egy adott témával vagy játékossal kapcsolatban megkérdezik a véleményem, akkor azt a jövőben is elmondom – így Storck. – Sportigazgatóként jogom és kötelességem eldönteni, kik alkalmasak nemzetközi szinten is jól teljesíteni, ezért a fiatal tehetségeket továbbra is figyelem. Csak velük, mindannyiunk közös munkájával és jó együttműködésével érhet el újabb sikereket a magyar labdarúgás.”

2019.10.19 13:38:20

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egyetlen gól döntötte el a 19 ezer néző előtt rendezett derbit, a vendég újpestiek csak kapufáig és helyzetekig jutottak.

2019.10.19 13:30:24

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), BACSINSZKI ÁDÁM (percről percre)

Varga Kevin buta kiállítása után Tőzsér Dániel tizenegyese döntött a hazaiak javára.

2019.10.19 13:35:01

Labdarúgó NB I TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Ugyanis a házigazda Zalaegerszeg ellen belefért a kispestieknek a sok hiba és a ziccerek elszórakozása is.

2019.10.19 13:32:29

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Sok kimaradt helyzet volt a találkozón, végül a Kisvárda tudott nyerni.

2019.10.19 13:22:54

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Kevés helyzet, sok sárga lap a Mezőkövesd és a Fehérvár FC összecsapásán.