PAFC: Deutsch László élt a lehetőséggel és még feljebb lépne

Vágólapra másolva!
2020.07.14. 08:15
Novemberben még az NB II-es Csákvár színeiben futballozott, júniusban már a Puskás Akadémiával bajnoki bronzérmet ünnepelt Deutsch László, aki élni tudott a Hornyák Zsolt vezetőedzőtől kapott eséllyel.

Deutsch László beverekedte magát a felcsúti kezdőcsapatba, és reméli, ott is marad (Fotó: Szabó Miklós)
Deutsch László beverekedte magát a felcsúti kezdőcsapatba, és reméli, ott is marad (Fotó: Szabó Miklós)
Deutsch László beverekedte magát a felcsúti kezdőcsapatba, és reméli, ott is marad (Fotó: Szabó Miklós)
Deutsch László beverekedte magát a felcsúti kezdőcsapatba, és reméli, ott is marad (Fotó: Szabó Miklós)
Deutsch László beverekedte magát a felcsúti kezdőcsapatba, és reméli, ott is marad (Fotó: Szabó Miklós)

Élni tudott a lehetőséggel.

Deutsch László a 2019–2020-as idényt még az NB II-es Aqvital FC Csákvár futballistájaként kezdte meg, és hogy alapembernek számított, mutatja: Visinka Ede vezetőedző 16 mérkőzésen küldte pályára, valamennyiszer kezdőként. A téli felkészülést már a Puskás Akadémiával csinálhatta végig, és mert teljesítményével meggyőzte Hornyák Zsolt vezetőedzőt, az első „tavaszi” bajnokin, 2020. január 25-én, a Kaposvár elleni 1–1-es találkozón az NB I-ben is bemutatkozhatott. A bajnokságot 11 élvonalbeli meccsel a lábában fejezte be (tízszer kezdett, nyolc összecsapást végig is játszott), és megmutatta, egy magyar fiatal is élni tud a lehetőséggel, ha az edzője bízik benne.

EDZŐMECCSEK ERŐS CSAPATOK ELLEN
Hétfőn a Puskás Akadémiánál orvosi vizsgálatokkal megkezdődött a felkészülés a 2020–2021-es idényre. Az együttesre a tervek szerint négy felkészülési találkozó vár, mégpedig az Eszék, a Topolya, a Slovan Bratislava és a Vojvodina vagy az Omonia ellen, ám nagy kérdés, a koronavírus-járvány miatti helyzet mit engedélyez. A portugál Joao Nunes már a klub labdarúgója (a védő a görög Panathinaikosztól érkezett), ám egy támadót, egy védekező középpályást, valamint Gyurcsó Ádám helyére egy szélsőt még szeretnének szerződtetni.

„Az ősszel még Csákváron futballoztam az NB II-ben, majd télen elmehettem a Puskás Akadémiával a spanyolországi edzőtáborba, és a felkészülési mérkőzéseken én is lehetőséget kaptam   – ment vissza az időben lapunk megkeresésére Deutsch László. – A csapat válogatott balhátvédje, Nagy Zsolt sérült volt akkor, és előttem van a pillanat, amikor a mester, Hornyák Zsolt azt mondja, kapjam össze még jobban magam, mert előfordulhat, hogy majd otthon, a bajnokságban is játszanom kell. A harmadik felkészülési mérkőzésen csereként léptem pályára, jól ment a játék, és bár a vezetőedzőnk nyilván máshogy is megoldhatta volna Nagy Zsolt helyettesítését, Kaposváron, az első bajnokin ott voltam a csapatban. Arra vágytam, ha megkapom az esélyt, ragadjam meg, és a lehető legtöbb játékpercet töltsem a pályán. Az első három bajnokin kezdtem, majd többször is a padon ültem, hogy aztán a bajnokság félbeszakadása előtt, Mezőkövesden ismét kilencven percet futballozhassak.”

Noha a november 19-én, Wales (0–2) ellen megsérülő Nagy Zsolt már februárban visszatért a Puskás Akadémiába, Deutsch László a járványt követő időszakban sem szorult ki a csapatból, mi több, az utolsó hat bajnokin (amelyen négy győzelem és két döntetlen a mérleg) kivétel nélkül kezdett, és csak egyszer cserélték le – akkor is a 89. percben. Hogy teljesítményével mennyire meggyőzte a szakmai stábot, arra egyetlen példa: a Kisvárda elleni 1–1-es bajnokin annak ellenére ő játszott balhátvédet, hogy Nagy Zsolt is ott volt a védelemben – jobbhátvédként. Talán említeni sem kell, az akadémiára még 2015-ben kerülő 21 éves védő továbbra is arra vágyik, hogy rendszeresen a pályán legyen, és abban bízik, a bronzérem megszerzésénél is van feljebb.

„Nagyon örülök, hogy bemutatkozhattam, és van már tizenegy meccsem, valamint egy gólom is az első osztályban, arról nem is beszélve, hogy az első idényemben bronzérmes lettem a csapattal   – folytatta Deutsch László. – A Puskás Akadémia még sosem szerzett annyi pontot, mint a magunk mögött hagyott bajnokságban, ráadásul ez a teljesítmény dobogót ért. Nem tagadom, várom már, hogy az Európa-ligában is bemutatkozhassunk, jó lenne ott is emlékezeteset produkálni. Szeretnék a következő idényben is sok időt a pályán tölteni, hiszek benne, hogy újra bronzérmesek lehetünk, sőt talán még ennél is van feljebb.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik