PAFC: a válogatott védő megfelelt az orvosi vizsgálaton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.31. 07:59
null
Fiola (jobbra) tavasszal már a Puskás Akadémia színeiben játszhat (Fotó: Veres Viktor)
Kötelező s egyben sikeres kórházi vizsgálattal zárta az évet kedden Fiola Attila, a Paks háromszoros válogatott védője – így bár még a szerződést nem írták alá a felek (erre januárban kerül sor), az új esztendőt már a Puskás Akadémia futballistájaként kezdheti el.

A klubváltás lehetőségéről már korábban beszámoltunk, a felcsútiak mellett a Videoton, a Ferencváros és a Győr is érdeklődött, ám mert a játékost 2016 nyaráig szerződés kötötte a tolnaiakhoz, a kivásárlási ár eddig minden alkalommal meghiúsította az esetleges üzletet.

A labdarúgó ősszel bemutatkozott a válogatottban Feröer ellen (1–0), a finnek elleni hazai győzelem (1–0) során pedig kimondottan jól teljesített – vagyis nőtt a piaci értéke, miközben arról lehetett hallani, hogy a főtámogató hirtelen távozásával megváltozott a paksi klub pénzügyi háttere, így fontossá válhatott a felcsútiak által kínált összeg...

„Az üzleti oldal nem az én dolgom. Alig töltöttem be a tizenkilencet, amikor kétezer-kilenc tavaszán a ZTE ellen Gellei Imre pályára küldött az első osztályban – amúgy Tököli Attila mögé, árnyékéknek álltam be –, vagyis öt és fél éve a felnőttek közt játszom. Szeretem Paksot, a közeget, a vezetőket, a társakat, de talán rám is igaz lehetett, amit mondani szoktak: ha túlságosan is megszokod, ami körülvesz, előbb-utóbb visszavet. Mindig a legjobbat akartam nyújtani, amit talán jelez, hogy ősszel bekerültem a válogatottba, ám nem ment el a fülem mellett, amit emlegettek: az új kihívás jót tenne nekem."

A búcsú tehát biztos, és Fiola Attila most sem csalódott a társaiban, mindenki sok sikert kívánt neki. Haraszti Zsolt ügyvezető is úgy fogalmazott, nem áll játékosa útjába, ha úgy érzi, erre van szüksége.

„Nem titok, felmértem, milyen körülmények között dolgozik a Puskás Akadémia. Az utánpótlás-válogatottból ismerem Tischler Patrikot, őt is megkérdeztem a klubról, a feltételekről, és csak jókat mondott, a Pancho Arénában pedig játszottam már bajnokin, tehát ismertem. Azt remélem, a változás tényleg jót tesz nekem, és a tőlem telhető legjobb teljesítménnyel tudom majd segíteni a Puskás Akadémiát."

Akár már a második tavaszi fordulóban – Pakson.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIA FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Fiola Attila (Paks), Völgyi Dániel (Győri ETO, szabadon igazolható)

Kleinheisler László (Videoton), Nagy Zsolt (Videoton), Zsótér Donát (Videoton – az őszt a Dunaújvárosban töltötte kölcsönben)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik